Monday, December 5, 2011

Ya Taiba Dan Patung Dari Mekah

Salam.. Kai Fa Ha Lu ka? Apa kabar takrang? hihi.. Entry ritok ada kaitan dengan bahasa Arab.. Cop2.. Aku bukanlah pandey gilak pun dalam bahasa arab.. haha.. Ritok tek aku tertemu dengan cgek lagu dari Arab nun yang macam familiar jak aku dengar..

Godek punya godek duhal tek aku lamak tok dengar lagu ya dari salah cgek patung gerak2 yang parents aku beli untuk anak buah aku ria tek.. Patung ya simple jak.. Kedak patung dalam gambar kat dibah tok..


Simple jak upanya tapi boleh gerak2 tangan dan kakinya.. Macam orang berenang jak.



Patung ya ada dinamo dalam badannya yang boleh sohnya gerak2 kedak orang berenang jak.. Pakei baju kaler merah.. Dua igek bateri double A k gerakkan patung ya.. Selain dari gerak2 macam orang berenang patung ya juak menyanyi lagu Ya Taiba.. Aku pun pada mulanya siktauk lagu apa dinyanyi oleh patung ya.. Sampeilah nektok bok aku pasan duhal patung ya mbak lagu nasyid Ya Taiba.. haha.. 

Nektok anak patung ya stay dalam bilit aku dah sebab parentsnya sikmok nak beli bateri gik.. Hari2 mala jak men ngn anak patung ya sampeinya terekot juak nak berenang macam patung ya.. Kiut ada jak upanya.. haha.. Ehh.. Mok tengok muka anak buah aku ka? Tengok gambar kat bawah tok..


Muka manyak happy bila diberik rantey mutiara.


Ceredit nemiak tok nektok.. Maknya bukak katalog Avon mok juak nak nangga.. Mok ngorder baju dalam katalog ya juak.. haha.. Ok.. Dibah tok aku sertakan video nasyid Ya Taiba dan translation untuk lagu ya.. Ya jak dolok entry ritok.. Ada masa kelak polah entry baru gik.. Salam.. 


credit to Youtube.


Translation :
Chorus
O Tayba, O Tayba
O cure of the patient
we missed you, and passion has called us to you

As the ship departed, it forgot me
they sailed away and my tears never dried up
they took my heart and my soul with them
O Tayba, you're the distracted's love

Chorus

My direction of prayer (my Qiblah), the house of Allah, I'm patient
perhaps a day will come to visit you
I wonder, Will I be looking upon alkaaba
and being overwhelmed with it's safety..

Chorus

Our prophet, my best wishes, to visit u,
At least once in my life
and near you, to perform my prayers
to praise my Lord, and to recite Qur'an

Chorus

O Madina, How lucky you are
for the coming of the loadstar
May I have a shelter beside you
Indeed, your light has enchanted us

credit to Sikku.

23 comments:

Nanan said...

kiuutt anak buah ktk bang amir! mata sepet jak tetak. hehe

Nono Fara said...

Wsalam. Ana bil khair. :D

Tauk kmk anak patung ya. Nya gelek2 bla di ON.

... Banyak juak rantey anak menakan kitak ya. Tentunya ngegeh nak? Tuija. But of cus, nya kiut. :)

AmirFX said...

kepada Nanan,
Pureh cina belah mak susah mok buang.. haha..

kepada NonoFara,
Haha.. Nang jak... Kin bulat pipinya nektok...

axuerha said...

Heehee..ingatkn patung ktk mpun..anak buah ktk cute, nangga muka nya jak dh tau ceredik mbiak tk.

AmirFX said...

kepada Axuerha,
Aishhh.. Neylah kmk nak men patung gik dah tua tok.. haha..

c'axoera said...

saya takut anak patung!!! takut nnti malam dia bangun jalan2 hahahaha =))

http://www.ch000tz.blogspot.com/2011/12/d-memorabilia-norgepart-ii.html

AmirFX said...

kepada c'axoera,
Haha... Seram kan?! =..=

Redbloodsnow said...

mek geram dgn nembiak ceredit kdk ya koh mir. sa mek nk tukuk² jak palaknya. haha

Coffee Girl said...

Wah mutiara untuk anak buah kitak ya kac! syuk benar la muka ya. hahaha. Cute eh.

My Life's Journey said...

Cutenyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ..nak kiss budak comel tu boleh :)

Saiazuan said...

smpai skrng aku tak minat anak patung sbb dia menyerupai manusia.. huhu

Bui Junaidi said...

mcm cina anak buah ktk ya..

video ya malangnya x pat kmk nangga di sekolah tok..huhu

tp mcm seram jak rupa patung ya koh..ngutikkk

Eera Shera said...

comel macam anak cina la..

eeii x suka patung tu..seram la

Globalized Dayung said...

Ku imagine nya berenang.... oh!!!

Gen2Merah said...

ehehehe.. comel la budak2 ni beli terima anak patung.. eheee

Yumida said...

comelnya juak...asank buli jak...xpat ngga org comel2 tok

soooooour said...

aq cuba memahami apa yg cuba ko samapaikan...=.=

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Aihh.. Gaok ada jak.. haha.. Tapi anak buah kmk tok pendiam.. Ada part jak berolah..

kepada CoffeeGirl,
Haha.. Rantey mak kmk ya dipakeinya.. Cute ooo..

kepada Umi,
Boleh2... haha..

kepada Saiazuan,
Haha.. Same goes here..

kepada Bui,
Nang ngutik kak.. Dah simpan lam beg plastik n bungkus gik lam kotak..

kepada EeraShera,
Haha.. Datuk sebelah mak bangsa Cina..

kepada Dayung,
Aaaa.. Seram nak.. haha..

kepada Yumida,
Haha... Asalnya dtg rumah mesti kmk bulinya juak.. haha..

kepada soouuurrr,
Haha.. Sori bro.. Nanti2 aku translate...

ciK LyndaWawa said...

kiut mbiak ya..muka kmk kiut kedak nya nak?hehehe

Hanie_Dew said...

kalau patung tu xde bateri pastu malam malam tetibe patung tu nyanyi sambil gerak gerak. seram tak. hiiiiiiiiiii

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Aihhh.. Ktk kiut gik.. Cehhh.. <<-- mintak belanja MekDI.. haha..

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Patung tu dah simpan elok2 dalam stor.. Ishh.. Seram gak...

Noa Hamrin said...

Hihi..ngegeh patong ya nk, nang bergelek2 jak upa nya..anak buah ktkharus nya suka ngekot, dr upa rantei bertingkat² dah tauk hihi :-)

AmirFX said...

kepada NoaHamrin,
Haha.. Kedak orang layan nangga men bol juak bilanya men anak patung ya..