Monday, December 26, 2011

Tajuk Sik Tauk Mok Letak Apa..

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Hujan lebat sehari tok mesti banyak yang asa malas2 nak molah kerja.. Termasuk la ngan aku mpun.. haha.. Nway, ritok tek aku pergi menonton perlawanan badminton terbuka anjuran beras Teana.. 

Banyak juak la pemain2 yang handal masuk dalam pertandingan ya.. Mun ekot aku pun level men bedmenten time tok nang jauhla beza. haha.. Mok training lagik setahun mungkin aku boleh masuk pertandingan terbuka kedak ya.. :D 

Peserta yang muda masuk pertandingan ya tek adalah dalam usia 9 tahun.. Kecik jak badannya.. Tapi seriusli mun nangga caranya bermain badminton nang lihai.. Tapi kalah oleh pemain yang sama umur tapi ketinggiannya jauh berbeza banding ngn nemiak sorang ya tek.. 5 langkah pemain tinggi ya sama dengan 10 langkahnya nak sambut shuttle ya.. 

Second match tek perlawanan antara veteran.. Fuhhh.. Sidak tok dasyat juak corak permainan.. Ada sorang pemain veteran ya dah bongkok bila berjalan tapi permainannya boleh sama tahap dengan sidak junior 15 tahun.. Ada juak part sedih bila nangga berjalan nak beli aek minuman ya.. Dahla bongkok bila berjalan.. Bila rehat sekejap nak ambik napas mmg kedak ikan paus biru jak bila ngembus napasnya.. Walaupun keadaannya cemya, tahap permainan mmg harus dipuji.. Chaiyok2 pakcik! haha.. 

Match ketiga yang best juak ditangga tadik perlawanan antara beregu perempuan.. Tapi asaku perlawanan cemya sepatutnya carik wakil yang sama umur.. Perlawanan tok tek adalah antara nemiak umur belasan tahun lawan dengan kakak2 yang dah umur 30 lebih tahun.. Pemain belasan tahun ya nang kiut la muka sidak.. Gik jambu.. haha.. Pendapat aku la, mun sidak kakak2 ya main gik untuk 2 tahun akan datang boleh kalah la ngn nemiak ya.. haha.. Nway, need more training gik mun nak sampei ke tahap ya.. Malam tok training.. haha.. I had a great day.. How about yours? Till then.. Adios.. Salam..


Sori.. Sekda ambik gambar time sidak main tadik. Gambar tok aku cilok dari SITOK.

19 comments:

محمد رازيق said...

salam bro.. sori lama tak lawat blog ko.. sibuk sikit waktu ni.. hehe.. ko minat men badminton ek bro??

AmirFX said...

kepada Razik,
Salam.. Haha.. Minat untuk bersukan jer kot.. Untuk kurangkan berat badan.. :D

Bui Junaidi said...

nang best jak bunyi match ya..rah cney ya Mir..?

aok eh,ari marek ngan aritok nang berbadak ujan..kmk alu xda kuar g cney2 ari marek..aritok kuar jap ya pun g spring,nak makan hotplate..huhu..

Gen2Merah said...

salam bro amir.. maaf lama juga tak singgah sini.. bz sikit buat laporan.. sori gak x dapat upload gambar Lory autosow sebab takda penyertaan.. ehehe

bila nak frenly badminton ni.. ehehe

Saiazuan said...

hmm dah lama zuan x main badminton :D

Eera Shera said...

mesti suka bersukan ni kan?

AmirFX said...

kepada Bui,
Main kat semariang badminton court sia kak.. Best juak mun makan hot plate time sejuk2 kedak tok.. :D

kepada Gen2Merah,
Haha.. Takper2.. Faham gak.. ehehee.. Datang kuching kita buat frenly match antara blogger.. :D

kepada Saiazuan,
Haha.. Ehh, Zuan men tennis kan? Boleh gak men nanti...

kepada Eera,
Haha.. Yepp.. Bapak kita mmg aktif dalam sukan jadi anaknya pun aktif gak.. haha..

Jue said...

Ko tok nang obviously.minat badminton hor.
Nok miak kecik ya nang kecik2 cili padi hor. Nok dah tua dikit ya yobih, ku respek

AmirFX said...

kepada Jue,
Haha.. Dah into the games time tok... Serius best bila dan into the game.. Juhhh.. Ajak Hanie main kelak.. K release tensen juak mun bersukan tok...

Hanie_Dew said...

hahah amir had a great day tgk awek belasan tahun jambu jambu belaka.

ko tak join pertandingan ke mir.

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Tak join.. Dierang terer sangat.. Level msh jauh lagi.. :D

cik wanie Lovela (CWL) said...

awek tu omputeh lawa2 kan :P

AmirFX said...

kepada CWL,
Haaa.. Lawa... Jambu2 jer muka dierang.. haha..

Shaz @ Ratu Ngerecho said...

rindok ati dapat great day..hehehe :))

AmirFX said...

kepada Shaz,
Haha.. Mok dicarik juak masa great day ya.. Mun sik keboringan di rumah sehari2.. haha..

Zul Fattah said...

nak lawan badminton ke dgan aku.? mai r perlis.. frendly match skali

My Life's Journey said...

Umi tak pandai main badminton ... berlari je pandai ..bestnya bila aktif bersukan kan amir ... leh kuruskan badan dan chat .. hihi

AmirFX said...

kepada ZulFattah,
Waaa.. Ko cakap camtu mmg dah tahap pro .. Aku sekadar main dengan budak kampung jer bro.. haha..

kepada MLJ,
Aihh2.. Kenak ktk kakar meleyer inda? haha... Aok2.. Training lok mun nak main.. Boleh mbak Abah tak sekali join kelak..

AmirFX said...

kepada ZulFattah,
Haha.. Boleh2.. InsyaAllah.. Kalau ada rezki aku pergi Perlis boleh gak buat frenly match...