Monday, December 12, 2011

Retro Classic Cars

Salam.. Entry berkenaan dengan kereta gik kali tok.. haha.. So, ritok mok sajikan takrang dengan kereta yang jarang2 dah dijumpa nektok.. Mun ada sekalipun mungkin orang empunya kereta ya warga emas sik pun nemiak yang suka nak modified kereta.. hihi..

Kereta yang aku nak padah adalah kereta Volkswagen Beetles.. Walaupun nektok dah ada Beetles keluaran baru tapi yang lama masih disukai rami.. Klasik baaa.. hihi.. Kereta tok dipolah pada tahun 1938.. Lamak yaaa... Asalnya nama kereta tok adalah Volkswagen.. Tapi dari asal kereta tok adalah di Jerman sidak nunggah kereta tok Kaferr bermaksud kumbang.. Jadi d sialah jadinya kereta Beetles Volkswagen.. 

Kereta beetles juak mempunyai banyak spec yang tersendiri.. Wuuuu.. Hebat juak ehh.. haha.. Setiap keluaran ada keistimewaan masing2.. ADanya mempunyai kuasa enjin yang besar.. Kereta tok juak diiktiraf sebagai kereta yang selesa untuk dipandu dan kuat dari segi enjinnya.. Pernah menjadi top seller car di USA pada tahun 1950.. Asanya mun nektok aku diberik kereta tok mok juak ehhss.. Untuk koleksi pun sekda masalah.. haha.. Orite.. Yajak dolok untuk entry ritok.. Mun mok tauk gik takrang leh klik SITOK. Dibah tok ada video nunjuk takrang cemne upa kereta ya dan perlumbaan drag menggunakan kereta beetles.. Cool video nway.. hihi.. Adios.. Salam...


23 comments:

Jue said...

keta mr.bean!!nunggu ku kaya kelak smpei sik tauk mok buang cney duit..mok beli cgek **yerr**

Hanie_Dew said...

sama cam jue. kalau aku kaya rasa cam tak tau nak spend duit aku beli buat koleksi. kaler mestila pink. hahahaha

Hanie_Dew said...

oh ya. Mountain Dew The Honey Do The Dew tu nama commercial. hihihihihihi

Bui Junaidi said...

kmk x suka keta tok..keta penyukk..hahaha..tp laki kmk minat

Redbloodsnow said...

hehehe...cute keta tok ow. nang evergreen nya :D

blog-tips-kurus said...

hhhmmm...
blocked! :(

Coffee Girl said...

punya lah mahal kereta tok, walaupun aku sik suka gilak bodynya.

AmirFX said...

kepada Juelina Stanza,
Haha.. Ada ka sik orang jual kereta tok lagik kelak ka.. haha..

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Kalau ada yang msh jual la.. haha.. Nama HanieDewTheDew tu sweet apa... Sebab air tu pun manis...

kepada Bui,
Haha.. Bila masa jadi penyuk.. Kereta tekurak pernah kmk dgr p penyuk bok pes taem..

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Yeppp.. Makin2 ada org tua makei topi kedak Jason Myraz drive keta ya... hahaa..

kepada BlogTipsKurus,
Hihi.. Klik jer kat link tu..

kepada KopiGirl,
Haha.. Jenama sohnya mahal gilak ya...

Yumida said...

kenak la keta ya camya...sian...lelahnya molah asap...harus ada alat vacuum skali lam keta ya...nya molah asap..nya sedut balit...

AmirFX said...

kepada Yumida,
Ada vakumnya.. P di rumah.. haha..

ciK LyndaWawa said...

hehehehehe....

makin hari kmk tere baca blog kitak in english..hehehe

Ms Tikot said...

Keta klasik kacak... tapi mahal.

Gen2Merah said...

volkwagen beatles?? woww.. saya pernah naik sekali masa kecik2 dulu.. kete pacik.. skrg nak jumpa pu mcm x penah da.. huhu

Daddylicious said...

kete ni mmg stylo kalau tahu bikin ...

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Hoyeahhhhh!! Terer la.. haha..

kepada Ms Tikots,
Yalah koh... Ingin juak ada sebuah k koleksi...

kepada Gen2Merah,
Haha.. Style kan?!

kepada Daddy,
Yeppp.. Serius cool..

Hanie_Dew said...

maceh maceh...

c'axoera said...

suka beetle.....:D tapi yang classic lah :D

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Ehemmsss... Nak biskut famous amos.. hahaa...

kepada c'axoera,
Haha.. Naper tak minat yang moden punya?

eVa said...

dahlah rupanya cute! nama pun cute juak eyhh.. kreta kreta~~ cubalah rega nya kedak meli bj hahaha

fRaMe+LenSeS said...

ahahahaa tomei2.. :D LIKE. :D

AmirFX said...

kepada EvaAmoiRomina,
Terer sidaknya merik nama nak?! haha..

kepada FrameLenses,
Tomei ker? haha..

soooooour said...

bapak style!

AmirFX said...

kepada Souurrr,
Haha.. Style kan?!