Thursday, December 15, 2011

Lastik Cicak Sampei Parai

Salam.. Morning semua.. Huaaa.. Ngantok ehhsss... Malam tadik men bedmenten smp kol 12.. Fuhhh.. Kepak gila asa badan... Cehhhh... Late op updet.. Nang bizi gila jak.. haha.. NWay, marek aku siarkan takrang dengan gambar cicak yang mati kenak renjatan letrik.. Bukan kes curi letrik ataupun kes bunuh diri... Sebab yang pastinya, gambar ya diambik oleh orang lain.. Mungkin juak cicak ya sengaja dimasuknya palak cicak ya dalam ya ataupun cicak ya mmg melekat palaknya dalam ya dan kebetulan ditekan terus oleh certain people.. hihi.. Neytauk ehhh...

So, rata2 orang gelik dengan menatang nama cicak tok.. Serius menatang nama cicak tok nang gelik nak dipegang.. Mungkin tegal kakinya melekat2 kedak gam bila kenak pegang dan badannya meliut2 jak.. Ishhh.. hahaaa... Aaa.. Malam tok malam Jumaat.. Mun nak bunuh cicak malam tok dibolehkan untuk yang beragama Islam kerana ya perkara sunat untuk dipolah... Dibah tok aku sertakan hadis yang aku oleh dari tenet tek k takrang kongsi bersama.. Hadis kat bawah tok aku copy paste dari sumber SITOK..



1.Riwayat dari Ummu Syarik:
Sesungguhnya Nabi S.A.W menyuruhnya membunuh cicak

2.Riwayat dari Amir Bin Saad dari ayahnya:
Sesungguhnya nabi s.a.w menyuruh membunuh cicak dan menamakannya sebagai Fuwaisiqah

3.Riwayat dari Abi Hurairah dari Nabi S.A.W: 
sesiapa yang membunuh cicak dengan sekali pukulan dituliskan baginya 100 kebajikan,dan membunuhnya dengan 2 kali pukulan dituliskan baginya kebajikan kurang dari yang pertama,dan membunuhnya dengan 3 pukulan, kebajikannya kurang dari yang kedua


Djaman aku dolok mun malam jumaat nang dah ready dengan lastik cicak dua tiga igek.. Lastik yang dipolah biasanya besar ibu jari kaki.. Makin besar makin cepat la cicak ya mati dibunuh.. haha.. Tapi ada juak kekurangannya.. Makin besar makin susah juak nak target cicak ya.. Sebab target ya dikaber uleh lastik ya tek.. haha.. Oklah.. Asanya cukuplah update untuk ritok.. ADa masa kelak aku update gik.. Ciao.. Selamat beramal.. Salam..

Cicakman the man! haha..

28 comments:

Gen2Merah said...

yela, serius geli gak nak pegang cicak yang melekat2 ni... ehehe

ow, malam ni sunat ya nak bunuh cicak.. ok jomm

Tia said...

bos kamek, nya nang pembunuh cicak katanya. cicak dirumah habis dilastiknya sampai parai juak... sampei nya madah mun ada cicak nanggar kelibatnya aja dah lari...hahahah

Redbloodsnow said...

hahahaha....perey mek baca ktk pun tajuk ya mir ehhhh. lucu na juak ktk tok koh

c'axoera said...

okay jerrr :p

http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

Daddylicious said...

la ni payah nak jumpa cicak...

AmirFX said...

kepada Gen2Merah,
Haha.. Dah ready dengan lastik skrg nie.. haha..

kepada Tia,
Haha.. License to kill dah ada.. Kmk lom pro benar gik.. haha..

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Perei inda.. Juh melastik cicak sampei parai..

kepada c'axoera,
Jom.. :p

kepada Daddy,
Haha.. Gi surau malam nanti kompom ada jumpa...

Yumida said...

lucu dialog pic ya...haha

gelik ngan cicak...ngan taik cicak...ngan bunyi cicak...

L@dyKichiMachiko said...

ewwwwww....kmk sik suka ngan cicak! masa gk kecik lok,suka juak melastik cicak smpe paraiiii.. Hahaha! Mun d umah mek dkt asrama nun, cicaknya gemok2..besar ibu jari kaki pun ada!
Gelikkkk!!

si ngokngek said...

seriusly aku cerita,cicak punya pasal aku sanggup tutup buku,padahal dh nk exam time tue..

mmg pengacau negara agaknya..hehee

Saiazuan said...

cicak ni jahat! memang kena bunuh.. huhu tp orng zaman skrng ni bela pulak cicak.. hmm

Cho Cho (bukan nama sebenar) said...

gelik ngan cicak..especially ekor nya..huahua

AmirFX said...

kepada Yumida,
Haha.. Kmk paling stress ngn taiknya yang ngarei ya lepasnya kelaie n beromen...

kepada LadyKichi,
Ya best dilastik mun dah besar kedak ya... haha..

kepada ngokngek,
Haha.. Ready jak ktk melastik cicak ya...

kepada Saiazuan,
Haha.. Cicak Geko tu boleh gak tapi susah sangat nak jumpa...

kepada chocho,
Haha.. Self Defense sidak ya...

Eera Shera said...

cicak is hero..cicakman..haha ;)

eVa said...

ahhahahah!! bencik mek ngn cicak.. laju gilak nya lari.. mun nya berbunyi agik lah gelik..tang kenja jak bunyi haha

Bui Junaidi said...

eiii..gelik ngan cicak eh...lucu kalik jak gambar last ya..kekeke

LadyBird said...

cicak lukisan tu mcm manusia la plak..

Lady Shana Sweet said...

e... gelik ngn cicak.. cicakman pong sama juak.. hahahaha

FarhanaLicious said...

kucing kat rumah memang pantang jumpa cicak.

Zul Fattah said...

dulu, masa kecik2 aku slalu lastik cicak.. huhu.. malam jumaat, kompem cicak lari nampak aku

ciK LyndaWawa said...

nang ita sal cicak jak kitak oo..hehehe..
kmk gelik kcicak...

Yumida said...

owh ayat ktk atas ya...plis jgn taip r****....romentik boleh...sidak ya nang kurang hassam

AmirFX said...

kepada Eera,
Haha.. Cicakman superhero malaysia...

kepada EvaAmoiRomina,
Haha... Tang tauk jak bunyi kenjar cicak kedak ney.. haha.. Lastik jak mun ktk nemu...

kepada Bui,
Haha.. Banyak orang gelik.. Termasuk kmk gelik juak.. Mun nak megang mesti k sarung plastik...

kepada LadyBird,
Haha.. Cicakman kot...

kepada Farhana,
Uishh.. Makan cicak ker kucing tu?

kepada ZulFattah,
Haha.. Nampak gaya ada license too kill jugak nie.. haha...

kepada CikWawaGuana,
Cito malam jumaat jak yo.. haha..

kepada Yumida,
Sekpa.. Ktk dah above 18 nak? haha...

Jue said...

Rajin na ko tok men badminton ah. Msti pnah join apa2 event tok. Sapa sik gelik ngan cicak oi haha

AmirFX said...

kepada Jue,
Haha.. K kuar peluh jak... Aaa.. Nang rami yang gelik ngn cicak...

Hanie_Dew said...

Atlet badminton ni.anak murid datuk lee chong we ka. Eeee..cicak aku geli.lipas aku berani.

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Haha... Adoi.. Anak murid yang dah tua kot.. haha..

Siti Hawa Binte Achen said...

Sepik asa cicak.. hahaha.. kt ctowk manyak cicak, mun da masa, atang lh kt c-bu.. heheh

AmirFX said...

kepada SitiHawa,
Okeh.. Mun ada rezki kmk dtg sinun... haha.. :p