Saturday, December 17, 2011

Pelik Bin Ajaib

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Hihi.. Aku sihat2 jak.. Lamak dah sik naip entry baru ehhsss.. Mala jak skip2.. Cemne nak maju tok.. haha.. Ok.. Ritok cuma nak cerita pasal sebuah rumah belakang rumah aku yang lamak tok aku perasan macam ada something wrong jak..

Aku sik taukla kenak setiap kali aku bukak pintu belakang, rumah ya sentiasa bukak lampunya dan penjan dapurnya sekali.. Dah duak kali aku jumpa.. Mun siang ari tek mungkin juak boleh padah orang rumah ya mok ambik angin.. Tapi tok tek dah masuk kol 2 pagi pun maseh juak cemya... Adakah rumah ya ada sensor bila orang belakang rumah bukak pintu dapur automatik penjan dan lampunya bukak? hmmm..

Apa pendapat takrang? Mungkin takrang ada mengalami benda yang sama kedak aku juak?! Boleh share dalam komen box.. Oklah.. Mok rehat lok.. Bok pas men bedmenten tek.. Puas hati ehss men malam tok tek.. Aok.. Sblm lupak.. Sapa2 blogger kuching yang mok join main bedmenten kelak boleh padah.. Boleh polah friendly match antara blogger.. :D Orite.. Mok tindok lok. Esok2 update gik.. Tata.. Selamat malam.. ehhss.. Dah masuk siang ari dah ooo.. Ciao.. Salam... 


Nie pun pelik gak. haha..

24 comments:

zareliqa afiqa said...

uitt..gambar tu mmg pelik.Perempuan kah..huhu

Yumida said...

ngutik na juak crita ya....alu berdiri rambut.....

Lady Shana Sweet said...

bena pdah ktk ya kowh.. asa sensor kali... huhuhu mun sik pong tuan rumahnya lupak tutup pintu... masalahnya.. rumah ya ada tuan rumah sik 0.o?

Gen2Merah said...

ehehehe... bila konon kita mau frenli match ni... gatal tangan dah nak menye'mash' ni... ehehehe

Cho Cho (bukan nama sebenar) said...

ngutiks..bait dapat tido :) kmk mok join badminton..huhu :p

محمد رازيق said...

haiyoo.. pelik aku tengk gambar tu.. kang bersepah nanti.. hehe

c'axoera said...

dia ppuan yang ada bebird! hahhhaha kelasss ko maria!


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/kelassss-kau-maria-nak-jadi-filem-star.html

E F A said...

bagus ktk nanyak ngan jiran ktk ya, pahal sidak bukak lampu bah..

patut jak tiba2 nanyak hal main badminton indah. ngeh2.. kmk sik pandei main badminton, lamak dh ninggal main badminton lok.. ngeh2...

Bella Bell said...

uih. gambar tu. haha.

Daddylicious said...

adoi...cuba faham ni...hehe

soooooour said...

mmg ada lampu ada sensor....

ciK LyndaWawa said...

perepmpuan ka laki ya....

AmirFX said...

kepada Zareliqa,
Dari sumber cakap perempuan...

kepada Yumida,
Haha.. Lom gik ktk pun merasa...

kepada Gen2Merah,
Haha.. Nie mesti terer smash nie...

kepada Chocho,
Jom.. Ktk tinggal d cney? Malam tok kmk gik carik orang nak men juak.. Mbak sapa2 kawan ktk mok main...

kepada Raziq,
Haha... Mungkin guna hose kot?!

kepada C'axoera,
Haha.. Tukar nama ke Maria Onizuka... haha..

kepada Efa,
Haha.. Dh kmk tyk ngn mak kmk.. Padahnya sidak ada polah something k business.. Xtauk la polah apa..

kepada Bella,
Pelik kan?!

kepada Daddy,
Haha.. Nanti translate..

kepada Sourrrr,
Entahla.. Aku rasa dierang tak pasang benda tu pun.. Sebab 24 jam jer buka...

kepada CikWawaGuana,
Dari sumber madahnya ompuan... :D

eVa said...

aie makkk! gamba ya lokk.. ahhaha

Chenal said...

nyo nak ngeso peti ais baru nak? yo nyo bukak penjan..
(sib bait nyo sik bukak nak lain...)

Yumida said...

coba try test...engkah miaw lam umah ya..mun miaw bising..means ada something la ya..mun nya ilex2..pian tdo terlentang indah..xda pa pa ya..

AmirFX said...

kepada Eva,
Opocot.. haha...

kepada Chenal,
Haha... Kali juak nyo.. Kelak aku ngecheck agik.. haha..

kepada Yumida,
Aaa.. Yaka? Ok.. Kelak kmk try test uja ngkah pusak d sia...

ciK LyndaWawa said...

pelik bin ajaib ertinya strange magic bin duhal...bingong kmk ngan blog kmk eh....

Jue said...

Dolok slalu ku sbut pwlik bin ajaib ya hahaha!pahal cam cita hantu jak psl jiran ko tok eh
Gamba last ya, yobih!!haha

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Bukan magic ya silap mata ka? Pelik bin ajaib lam bahasa kampung ninek kmk asanya weird and miracle...

kepada Jue,
Haha.. Menar aihhh.. Smp nektok aku seh itok.. Nak negur p lom pernah jumpa gik jiran aku ya...

My Life's Journey said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa mesdti ada sesuatu .. umi pun tak tau kenapa hrmm

psttt pic kat bawah ya sungguh menarik hihihi ..sungguh mengelirukan hahaha

AmirFX said...

kepada LifeJourney,
Haha... Keliru nak?!

Hanie_Dew said...

Ada hantu la tu rumah tu.eeeeeee...gambar last tu bukan pelik tapi tak senonoh

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Haha... Mungkin kot.. Skrg nie tgh jadi spy.. hihi..