Wednesday, December 7, 2011

Persepsi Tentang Kereta

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Semua blogger molah entry bisu ritok ooo.. haha.. Ok, ritok nak cerita pasal gambar bisu yang aku post sebelum tok.. Kitak orang leh klik SITOK mun nak nangga entry ya..

Sebenarnya ya adalah kereta konsep untuk kereta M1 BMW.. Belum dikeluarkan secara komersial gik.. Harganya mungkin mencecah dalam jutaan ringgit malaysia.. Hihi.. Sapa yang ada duit lebih kedak Sultan Brunei ya boleh la beli sebuah.. haha.. Nway, yang aku suka pasal keta ya adalah jenamanya.. Kenak aku suka dengan jenama BMW? BMW stand for Best Man Win... haha.. 

Secara serius jenama tok adalah jenama kereta mewah yang sik asing lagi di kalangan orang2 yang ingin memiliki kereta yang mempunyai kualitas yang terbaik.. Jaminan kereta tersebut boleh mencecah sehingga 5 tahun.. hihi.. Rosak jak peralatan dalam kereta ya sidak BMW akan ganti secara percuma..

Cgek juak kenak pilihan BMW tok biasanya k orang2 yang masih muda macam aku tok.. haha.. *ingga sik?* Mun takrang perasan lah, untuk kereta jenama Mercedez kebanyakan sidak yang dah tua2 jak pakei kereta jenama ya.. Tapi aku rasa mun kereta Mercedez ya ada design yang updated mungkin aku akan pilih.. So, amacam? Apa pendapat takrang dengan dua jenama tok? Give me ur opinion.. Below are some pictures of BMW and Mercedes car.. Let u choose the best.. hihi.. Till Then.. Adios.. Salam..


Mercedes SLR. Credit to Lebai Google.


BMW M1 concept. Credit to ArtRacing.

27 comments:

Bui Junaidi said...

ceh..mudaklah gilak..hehe
uissshhh,sapa x teringin nak makey BMW..kereta idaman ya

Coffee Girl said...

Lawa nak keta ya, kedak Batman Mobil. yerrr... beli Merce jak.

blog-tips-kurus said...

saye fobia memandu. huhu!

Redbloodsnow said...

Bilaaaa lah mek dpt miliki keta gya ow. dlm mimpi pun lom tentu dpt. haha

c'axoera said...

lerrrrr xpulang kan lagi ni!!!!!!haiiiisshhhhh >_<



http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/spontaneous-of-sayings.html

Hanie_Dew said...

dalam mimpi pun xdpt beli keta nih.hhahaha...bmw concept car yang bawah tu lagi cun, cool, hensem.

L said...

sekadar boleh mimipi jer la.. huhu.. mustahil nk memeiliki..

jom baca kejap..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2011/12/aku-sayang-parent-aku-korang.html

ciK LyndaWawa said...

amir,hadiahkan untuk mek sgek ju...

zareliqa afiqa said...

Nak jugak! KEHKEH :D

AmirFX said...

kepada Bui,
Haha... Aihh.. Ktk minat juak BMW? Haha.. Serius best jenama tok...

kepada KopiGirl,
Haha.. Leh celen datuk2 lah ktk kelak.. haha..

kepada TipsKurus,
Aiyooo.. Kenapa nyerrr?!

kepada PuteriSaljuMerah,
Aihhh.. Mimpi pun susah mehhh? haha..

kepada C'axoera,
Hahaa.. Nah! Ambik balik.. Kedekut sungguh.. haha..

kepada HanieDewTheDew,
Tak nak kumpul duit tabung kerrrr? hahaaa...

kepada L,
Okeh.. Nanti singgah...

kepada CikWawaGuanaChubby,
Nah! KMk hadiahkan.. hihi..

AmirFX said...

kepada ZreliqaAfiqa,
Sila2.. Beli 10 buah.. Bagi saya satu jer cukupla... haha..

Yumida said...

x mampu nk beli BMW.....BMX mampu.....rawon2 k basikal kaki 4 bez juak....basikal biak kecik ya

AmirFX said...

kepada Yumida,
Haha.. Ok.. Ambik gambar kelak aaa.. haha..

eVa said...

ktk mdh org2 tua jak dpt keta tok.. so mek arap mek tua lak mek dpt meli keta tok aminnn haha

Saiazuan said...

fuhhhhhhhhh nganga mulut gua :o

AmirFX said...

kepada Eva,
Haha.. Amin... Cepat2 ktk tua.. haha..

kepada Saiazuan,
Haha... Stedy kan?!

el-nur vivi said...

kacak keta ya..hehe..mun dpt keta tok..perhh..ahahaha

ciK LyndaWawa said...

aik..da na chubby?h0h0..m0k present ya bena2 eh..hehe

AmirFX said...

kepada NurvIVI,
Hoho.. Mun dapat ari2 mesti pegi ngeteh.. haha..

kepada CikWawaChubby,
HAha.. Ok.. Tunggu aaa.. KMk gik nunggu Sultan Brunei merik kmk 10billion usd...

My Life's Journey said...

Kereta menjadi idaman ..sapa yang tak mau jenama mercedes ..best2 ..duak duak umi suka :).

Makan kereta ..tido pun kat kereta .. hihi

AmirFX said...

kepada Umi,
Haha.. Peminat keta juak... High 5!

ciK LyndaWawa said...

Berjanggut kmk nunggu..ok..lak mek tuntut!h0h0

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha... Okeh... Nomantai... haha...

Jue said...

sapa sik tringin oi..tp kwn ku mdh maintenance tinggi gilak...mau sik bankrup kelak haha

pa2 hal ku mok hummer juak!!haha

AmirFX said...

kepada Jue,
Haha... Oi oi.. Mun dah bisik keta kedak ya pandey2 lah jega.. haha... Yohhh... Dapat kah ko drive keta ya? haha...

c'axoera said...

hari ni saya naikkan interest 25% sebab tak pulangkan kete ni tepat pada tarikh dan waktu yang telah ditetapkan! hehehe


http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/interconnected-friday.html

AmirFX said...

kepada C'axoera,
Haha.. Boleh bagi diskaun lagi tak? *sambil buat muka Puss In Boot*