Friday, December 23, 2011

Lets Talk About Phone

Salam.. Today is Friday.. Very lovely day.. Todays entry is about phones.. I found this video about crash test on Sony Xperia Active..






Actually the phone is super tough that can stand up to dust and water but after watching the video the truth is out there.. haha.. Till then.. Ciao.. Salam.

28 comments:

masz86 said...

Ya Rabbi... mena kali jak nya nukuk phone ya.... x rusak n x pecah2... mun kmk x sanggup nak testing2 macam ya...

***Mun lah phone yg thn lasak mena2 ada di jual kat luar nun... comfom lamak makay sigek telipon ya***

Nanan said...

xperia tok nok mcm psp yaka?

ps: kmk xpat tgga. line slow mcm siput bab* haha

erolnukman said...

Ish...sik ku nak molah keja ngetes nukuk hp ku camya.hehe

zareliqa afiqa said...

MasyaAllah! kalau saya tu tak sanggup~ huhu, ketuk2 sekali pecah. Padan muka sendiri..hehe

Eera Shera said...

gila..x syg fon ke..nape dia x baling jauh2 je haha ;p

My Life's Journey said...

wahhhhhhhhhhhhhhhhh dasyat ,sampe hti nya buat hp mcm ya ..ciannya ehhh :(

teha said...

hah , kalu aku , xsnggup nk ketuk phone sndiri.. syg kot

Bui Junaidi said...

uishhh..kebal juak tepon ya..mun S2 kmk kenak tukuk cmya rs ktk pecah x..hihihi..

Cik Yatt said...

mara2 kat fon pon..takde la ak nk ketuk2 bagai..heee

budak penjara said...

ak nk try ketuk bb ak la..haha

L@dyKichiMachiko said...

adehhhh...sikpat diat indah bideo lam utube tok..esoklah diat gk. Huhhuu..

soooooour said...

adeh..ngilu kot tngk dia ketuk2..

Hanie_Dew said...

Hohi sakit perut aky tgk phone kene ketuk cenggitu.aku ingat tipu sampai la dia on hp tu.

Agak agak kalau aku ketuk sony xperia arc s aku than lasak tak.

AmirFX said...

kepada Masz,
Ado tipon ya.. Tapi berani sik ktk nak nukuk kedak ya? haha..

kepada Nanan,
Bukan.. Ktk leh carik lam google image pasal tipon tok...

kepada Erol,
Haha.. Mun dah banyak duit buleh juak p membazir jak bunyiknya.. haha..

kepada Zareliqa,
Aaa.. Yelah.. Mana tahukan.. Tapi kalau dierang demonstrasi depan mata baru boleh percaya... :D

kepada Eeera,
Baling jauh2 pun sama gak hasilnya.. Bagus dia guna untuk baling kat anjing yang tgh menggila.. haha..

kepada MLJ,
Haha.. Murah kali tipon ya kat negaranya..

kepada Teha,
Haha.. Phone sendiri jangan.. Kalau phone nie boleh kot.. haha..

kepada Bui,
Sik pasti juak kmk.. Kelak kmk carik info...

kepada CikYatt,
Bukan marah punya pasal.. Nie mmg dia nak test ketahanan phone tu...

kepada BudakPenjara,
Bagi kat aku jer bro BB ngko tu.. :D

kepada Ladykichi,
Haha.. Tgk time internet ktk ok kelak...

kepada sooouurrr,
Ngilu kot.. haha..

kepada HanieDewTheDew,
Ahahaaa.. Xperia Arc jangan ko ketuk.. Bagi kat aku jer.. Nanti aku ketuk guna hujung jari aku nie jer.. haha...

Daddylicious said...

hp ke apa ni kebal semacam jer...hehe

Lady Shana Sweet said...

adik mek makei xperia kowh.. leyh lah mek nukuk hp nya gedak ya.. kah kah kah! (jeles sbb nya makei xperia sbnarnya.. )

Saiazuan said...

material apa dia pakai tu

My Life's Journey said...

Hihi bena kata kitak amir ..murah kali kat tempat nya .. dasyat2 .. selamat beristirehat :)

AmirFX said...

kepada Daddy,
Haha.. Handphone Sony.. Skrg nie marketing untuk ketahanan telefon.. haha..

kepada Saiazuan,
Dragontrail glass.. Tu yang dierang cakap dalam video tu.. 200 hentaman baru rosakkan phone tu..

kepada ML'sJ,
Boleh borong kedak meli rambutan... haha.. Selamat beristirehat juak untuk ktk...

LAici KAng Ais said...

haha..nak try lah

AmirFX said...

kepada LaiciKang,
Haha.. Boleh2..

Shaz @ Ratu Ngerecho said...

best juak hp tok oo..dah time tok gik sebey2 tepon..alang2 meli nak bagus terus lok..nak oo?

zahidahwahid said...

okay...xperia tetap di hati... >.<

AmirFX said...

kepada Shaz,
Haha.. Wahhh.. Beli ngn kmk cgek juak.. haha..

kepada ZahidahWahid,
:D

ciK LyndaWawa said...

kaya glak dh nget0k hp kdak ya eh..c0ba berik ngn kmk..ada juak pekdah..

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Aok ehh.. Berik ngn kita orang disitok.. haha..

onie said...

yuk ngetest henpon masing-masing,kekekekeke :P




rindu kat tuan blog+blog ni!baru ada masa nak blogwalking :'(

AmirFX said...

kepada Onie,
Haha... Olololoooo.. Rindu sama kamooo juga... :D