Friday, August 12, 2011

Selamat Bersahur

Salam semua.. ADa g terawikh sik takrang ritok tek? Aku macam biasa pergi rela.. Bukan paksa rela k.. haha.. Imam tadik nang cepat juaknya ngabis lapan rakaat terawikh.. Fuhhh.. Oklah. Gik nak carik idea juak lok nak molah entry baru sebenarnya.. Apa2 pun dalam masa beberapa jam lagik kita akan sahur.. Bagi umat Islam.. Bagi umat bukan islam takrang kenak bekfas juak.. So, pagi tok aku akan sahur dengan kurma dan air kosong.. Bukan apa, time sungkey tek dah medal menar2 barang makan.. Kenak jaga juak diet.. hahaaa..

Bagi yang berpuasa ya digalakkan minum banyak air kosong untuk mengelakkan dehidrasi yerrr.. Bagi yang salu kenak gestrik ya digalakkan minum air susu segelas semasa sahur dan makan roti yang berfibre tinggi.. Dahlah.. Yajak asanya pesanan dari penaja Yusup Taiyoob ngn aku ritok tek.. Muahmuahmuahhss.. Sayang awak semua. SAlam..




Air kosong sangat baik untuk kesihatan.





Susu baik untuk tumbesaran tulang dan gigi.. hihihii..

18 comments:

hani apandi said...

masjid kpg kmk 23 rakaat teraweh,huu.tp sik terasa gilak.sbb kusyuk la juak.hehe.

slamat bersahor!

erolnukman said...

g terawih 8rkaat jak tek..kak ya bloyar huhahuha luar masjid..hehehehe! selamat bsahor!

saytunt yang fabulous said...

rajin update lok...sy tok nang lamak juak dah sik update...update maca blog org jak,hehhehehehhehehe

AmirFX said...

kepada Hani,
Wahh.. Good.. KMk polah 8 jak.. Selamat bersahor juak untuk ktk...

kepada Erol,
Haha.. Samalah.. Aku sambung makan gik pasya.. haha..

kepada SaytuntFabulos,
Haha.. Rajin lah gilak.. haha.. Selamat bersahur...

Umie Artoqiemie said...

laju juak imam sia duhal.. masjid sine tak solat Mir?..

SELAMAT BERSAHOR ^_^

AmirFX said...

kepada Umie,
Surau Taman Fitrah Kampung Gita... Time tahiyyat ahernya baca cepat..

Selamat Bersahur juak untuk ktk Umie :D

blog-tips-kurus said...

Amir aktif forex yek? high risk kan? but high income..
*sori, off-topic!

AmirFX said...

kepada BlogTipsKurus,
Aaa.. High income yes.. High risk tu kena tahu camner nak elak risiko yang lebih tinggi lagi dengan teknik2 tertentu...

Yumida said...

roti berpiber tggi ya blh diganti juak dgn oat..

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

ninek nang konsisten tarawih..=0).
aih..ninek makan kurma ngn minum aek kosong juak sahur tadik..sb time sungkey melantak byk makan pizza n spagetti =0).

AmirFX said...

kepada Yumida,
Haha.. Aok.. Lupak juak kmk nak mention ya.. haha.. Thanks..

kepada NekVIviLIM,
Haha.. Mun dah sungkey kedak ya nang asa kenyang nek ooo.. Smp ke pagi pun seh terasa juak.. Nek, mintak piza polah hubby nenek ya.. Antar ckit lok.. haha...

[sutera kasih] said...

kmk layu ehh mun nemu imam mendayu2 jak bacaannya hehe

selamat besungkey kelak !! :)

AmirFX said...

kepada SuteraKasih,
Haha.. Nang ada... Selamat bersungkey juak untuk ktk...

Jue said...

cuba la kah air mango ka..ya aie susu
hahaha
**demand indah ku** hahaha
kurma nang nyaman tp ku sik reti mok cr nok nyaman pun.

ciK LyndaWawa igUana said...

mesjid kamek sama juak 23 rakaat.p mek buat 8 jak..hehehehe

AmirFX said...

kepada Jue,
Haihh.. Aek susu bagus bah.. haha.. Nway, mun nak carik kurma nyaman carik yang maseh ada tangkai.. Kulit tang kerin2 jak..

kepada CikWawaGuana,
Haha.. 8 Rakaat dah memenuhi syarat juak.. :D

axuerha said...

sejak bila amirfx join berkoloborasi dengan yusof taiyoob???? hahaha..boley cipta kurma cabik..hahaha

AmirFX said...

kepada Axuerha,
Haha... Koloborasi untuk bulan posa jak koh.. haha.. Aaa.. Kurma cabik? Kurma yang pedas lah... haha.. OKeh.. Kelak ncoba molahnya...