Monday, August 29, 2011

Salam Kemerdekaan Dan Hari Raya Aidilfitri

Salam.. Pa kabar takrang tek? Asanya time tok semua dah ready dengan persiapan hari raya yang bakal tiba isok ataupun lusak.. Bagi aku raya tahun tok sambut dengan sederhana jak.. Sik semeriah time kecik2 dolok.. Mercun dan bunga api dah sekda main gik d usia tok.. Cuma neman anak2 buah jak main bunga api dan mercun..

Hari Rabu tok kelak adalah hari kemerdekaan untuk rakyat Malaysia.. Tapi seperkara tentang kemerdekaan kita kali tok, banyak yang maseh sik tauk cemne sebenarnya kemerdekaan ya dicapai.. Banyak nyawa yang dah terkorban masa nak mengecapi kemerdekaan.. Ramai yang cuma tauk laungan kemerdekaan.. Nektok pun sebenarnya minda kita maseh dijajah.. Kebebasan maseh dikongkong.. Hmmm.. Takrang mok tauk pasal cemne orang dolok capai kemerdekaan boleh klik link SITOK. Apa2 pun kemerdekaan kali tok aku sik sambut tegal pendirian aku tentang apa yang berlaku cumalah politik semata2.. Oklah.. Panjang juak entry kali tok.. Cehhh.. Mok tdo awal lok.. Muahmuahmuahhss... Sayang awak semua.. Selamat Hari Raya Aidilfitri untuk semua muslimin dan muslimat daripada Amirfx.blogspot.. Sehingga berjumpa pada entry yang lain.. Salam..

5 comments:

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

cucu...ninek dtg tuk..ninek nak mintak lemang yg cucu polah..
ninek nak ngucap selamat hari raya aidilfitri ngn cucu..mun ninek ado silap n salah, ampunkan ninek ya cu =0).

Cik Gold said...

selamat hari raya amer..ampn dan maaf dipinta mn ada salah dan silap sepanjang kita berblogging tok..raya dtg umah.kt sekolah tupong jak ya bah..hehe =)

AmirFX said...

kepada Nek VIviLim,
Selamat Hari Raya untuk ninek juak.. Mohon ampun maaf di bulan Syawal tok.. Lemang tahun tok cucu sik jadi polah.. Bergagan jak asa ati nak molah tapi orang lain dah start awal.. Cucu lambat setengah ari nak molah alu sekda berpolah.. Lemang men tunjuk jak jawapannya.. haha..

kepada CikGold,
Selamat Hari Raya juak untuk ktk Cik Gold.. Mohon ampun maaf mun ada tersilap kata dalam alam maya tok.. Aoklah.. Mun ada masa kelak kmk terjah rumah ktk.. :D

ciK LyndaWawa igUana said...

raya nang untongla oo...ada konsi raya..depa raya...merdeka raya....gawai raya jak lum ado.....hehe

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Aok.. Meriah jak ooo...