Tuesday, November 22, 2011

Stimmmmmmmmmm Boat

Salam... Pa kabar takrang ritok tek? Mesti happy2 ritok.. Hari yang ceria untuk semua rakyat Malaysia.. Kebanyakan lah nak.. Sik juak semua.. Tapi syukur sebab kita diberik peluang nangga Malaysia menang menentang Indonesia malam tadik.. 

Entry ritok sebenarnya entry merapu jak.. Ehhh.. Awal ada jak madah merapu.. haha.. Awal madah sik la takrang ingga ataupun suk kedirik awal gilak.. haha.. Bok tadik sebenarnya kuar ngn geng2 tadika kemas kuar nyambut besday Cikamaru.. Lom abis gik duhal cita pasal besday.. haha.. So, kmk orang tadik plan la g ke Bimmers Steamboat.. 

First time juak pergi ke sia sebenarnya.. Harga berpatutan tapi nak aku nak komplen cgek jak.. Makanan untuk masak2 ya rasanya macam lantoh semacam jak.. Lantoh = Hanyir.. Mula aku ingt aku sorang jak perasan p bila ada kawanku sorang madah benda yang sama jadi sekapal lah duhal tek.. Harap2 sapa2 sidak Bimmers Steamboat yang baca pasal tok aku mintak maap dolok lah.. Jangan takrang kecik ati terus.. Mun nak manas tinggal lam utan jak takrang sia.. haha...

Interior dalam ya aku berik lima bintang untuk kedei ya.. Customer service dah cun dengan awek2 yang kiut miut.. Air yang diorder cepat sampei.. Good job.. Tempat bermasak steamboat pun aku berkenan juak.. Nice.. So, rating aku berik 3 dari 5 bintang untuk kedei ya.. Tok nulong promote kejap.. haha.. Nway, selamat hari lahir untuk Cikamaru.. Semoga rezki ktk bertambah setiap hari.. Best of luck.. Besday kmk kelak jangan lupak aaa.. haha.. Orite.. Time to get some rest.. Jadi ular sawa lok.. haha.. Ciao.. Muahmuahmuahhsss to my Nokia 6630.. Salam...


Choice of raw foods to be chosen.



Selamat Hari Lahir Cikamaru!

16 comments:

Eera Shera said...

tak penah makan..sedap sgt ke

AmirFX said...

kepada Eera,
Mmm.. Kalau suka masak2 tu ok kot.. Kiterang order sup tomyam untuk masak2...

blog-tips-kurus said...

'selamat TUA ye Cika!!' hehe!

Hazmin Hamudin said...

alamak...bahasa sarawak la...hehe...steamboat memang best...tp nak mkn steamboat ni kena ada byk masa la..sebab ambik masa nak masak semua tu

ciK LyndaWawa said...

cia mek makan stim boat.!

Chenal said...

wokey ka bermasak dlm tempat bertutup d bimmers yo? lom juak penah ncobo d sio.

Bui Junaidi said...

x pernah g sia..mun kmk nk makan stimbot kmk suka g rah Garden Stimbot rah jalan nanas sia..ala2 romantika de amor..hehehe

si ngokngek said...

hamboi kau stimmmmmm boat eh tgk awek cun...derm!!

cikamaru,sedapnya nama..kahkahkah

Saiazuan said...

lama x pekena ni

AmirFX said...

kepada Tips,
HAha.. Nanti bagitau.. haha..

kepada HazminHamudin,
Haha... Untuk santai2 jer boleh la...

kepada CikWawaGuana,
Okeh... TUnggu kelak aaa.. hihi..

kepada Chenal,
Ok jak cuma ya la tek.. Malam tadik aku kenak ke brg makan nak sik fresh...

kepada Bui,
Aaaa.. Kat sia berapa price nya? Lom pernah cuba gik makan d sia...

kepada NgokNgek,
Haha.. Dah berpunya la... haha..

AmirFX said...

kepada Saiazuan,
Aku pun lama gak tak makan steamboat... Sikit lagi nak pecah dah perut nie.. haha..

ciK LyndaWawa said...

ok..roger kmk oo..hehehee

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Ok.. Kelak kmk roger aaaa.... :D

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

ninek rasa lupak dibasuh sidak ingredients steamboat ya kali..ya jadi lantoh =0).
sapa cikamaru ya cu? epi belated befday juak utk nya dari ninek =0)

Hanie_Dew said...

waahhhhh...best nya makan stemabot banyal...aku suke sgt tp selalu sakit perut pastuh.

happy besday cikamaru.comel je nama die.

AmirFX said...

kepada nekViviLim,
Haha... Benar nek.. Bau lantoh semacam.. Last2 bedal isi ikan jak.. Ya jak sik lantoh gilak..

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Dengan orang2nya sekali pun comel gak... Nanti letak gambar dia..