Friday, November 11, 2011

Game Perjuangan

Salam Jumaat.. Dah nak masuk ke hujung minggu ehh.. Kejap jak asa nak masuk ari Sabtu balit.. Asa bok ari marek.. Kenak nilai balit la apa yang dipolah lamak tok sampei asa masa kejap gilak.. Mungkin tertinggal sigek duak perkara.. :D.. 

So, sepatutnya aku dah polah entry untuk minggu sukan rimarek tapi asanya tangguh dolok untuk isok ari.. Ishh2.. Mala jak men tangguh2 ehh.. Jong2 sikda entry dalam blog tok kelak.. Ok2.. Jangan malas2.. Ritok mok cita pasal gambar wordless Wednesday yang lepas.. Sapa lom tengok gambar ya boleh klik SITOK. Sebenarnya game ya diadaptasi dari game yang lain.. Cemne ya?

Ok.. Pada asalnya game ya bermula dengan penciptaan karekter Dr. Gordon Freeman yang nak keluar dari fasiliti bioteknologi yang musnah dan kesemua pekerjanya menjadi zombie.. haha.. Ok2.. Ya dah masuk tajuk lain dah.. Sebenarnya mmg benar game Counter Strike tok dipolah oleh syarikat Half-Life. Game COunter Strike ataupun lebih senang gik CS Game dah memonopoli dunia game secara online selama 12 tahun.. Lamak juak duhal.. Aku asa aku dah sik main game tok 8 tahun lepas...

Nway, game tok boleh takrang main dengan teammates ataupun secara solo.. Takrang boleh pilih juak untuk jadi pemerhati.. Sapa lah yang mok jadi pemerhati jak.. IShhh.. Pilihan pasukan takrang boleh pilih untuk jadi Counter Terrorist ataupun takrang jadi Terrorist.. Untuk counter terrorist takrang kenak elakkan sidak terrorist dari mengebom certain2 tempat ataupun membunuh tebusan.. Mun jadi terrorist senang.. Sik perlu padah apa.. Nama gik pengganas.. Mengganas lah takrang sia puas2.. Haha.. Orite.. Cukuplah asanya info pasal game ya.. Kelak kita cita pasal game lain gik aa.. haha.. Thanks 4 reading.. Mun suka ngn entry tok boleh klik butang +1..  Muahmuahmuahhss.. Sayang awak semua.. Salam...

17 comments:

Gen2Merah said...

dulu saya pun penggila game Counter strike ni.. dah besar panjang macam malas la nak main.. ehehe

Hanie_Dew said...

dulu dulu aky selalu layan game ni kat cc ngan adik lelaki aku.hahahha..tp cepat mati je. sbb tak pandai main.=.='

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Sama lah.. Aku dulu pun asyik kena pisau jer...

AmirFX said...

kepada Gen2Merah,
Haha... Aku pun dah lama tak main.. Cuma bila jumpa balik game nie nak try msh ok ke tak.. Malangnya tak ok lagi dah.. haha..

budak penjara said...

terkejut aku blog ko tngok otoromen bnyk giler..hehe

Saiazuan said...

hmm dah lma x men game

AmirFX said...

kepada BudakPenjara,
Haha.. Peminat fantatik katakan.. haha..

kepada Saiazuan,
Haha.. Aku pun lama dah tak men.. Nie cuma testing2 jer nak main balik..

Hanie_Dew said...

aku gelak guling guling baca budak penjara punya komen. hahahaha..

ko jumpe vlogger mana malam ni mir...

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Shhhh.. Diam2.. haha.. Si saiazuan dan umieartoqimie yang buat vlog...

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

Salam,cucu =0)
ninek udah balit...mak kaseh cucu sb nulong ninek jaga blog...nang sik da lalang sb cucu nulong nebas...=0)
wah!mcm bez jak game ya cu..harus ninek suggest ngn hubby ninek games ya...=0).

[sutera kasih] said...

nya tok kedak eva juak gila game hehe

AmirFX said...

kepada NekVivi,
Haha.. Okeh.. Boleh hubby ktk join team kmk kelak... Selipar cucu jangan lupak nek aaa... haha..

kepada SuteraKasih,
Hihi... Sehati sejiwa gamers bahhh... haha...

khairunnisa ♥ said...

kmk minat CSO bila classmates kmk main dalam kelas T_T and addicted till now.

sik sanggup mok nembak orang. HEHE! :p

Jue said...

Aku suka men game tp sik pnah pas men CS ya dr dolok..maybe sbb bkn taste aku..aku suka game nok tembak2 tp nok CS ya mcm shh bg ku hahaha
Yobih tetak ku komen bdk penjara ya hahaha

AmirFX said...

kepada Khairunnisa,
Game CSO? Bukan game tembak2 juak ka? KMk sik pernah men game ya.. Macam best jak...

kepada Jue,
Haha.. Budak penjara ya gik blur asa kmk... hahaa...

eVa said...

yahh! 12 taun? nang lamakk.. tp yalah tym gik skolah suma miak gago CS jak.. sanggup crk duit k men ya jak.. crk kedey comp bukak pey aher malam.. nang penoh org

AmirFX said...

kepada AmoiEvaRomina,
Yalah Moi.. Kawan kmk dolok eskep tuition inda tegal nak main CS...