Friday, November 25, 2011

Salam Maal Hijrah

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Bagi yang lelaki agama Islam dah menunaikan solat Jumaat? Dah?! Bagus.. Alhamdulillah.. Nway, ritok tek aku mpun semayang di Masjid Jamek Petra Jaya kuching sia.. Bacaan Al-Quran ritok tek disempurnakan oleh Hajah Ramlah binti Haji Pelancoi.. Nang kacak sora orang tua ya maca..

Nway, di Masjeed Jamek ritok ada dibuka booth perniagaan sempena hari Maal Hijrah yang sik lamak gik.. Best jak nangga ada gerei yang jual macam2 kat sia.. Sori la sekda gambar sebab sik mbak kemere time g Masjeed tadik.. Paling best gerei makanan dan minuman.. Mesti sedap2 jak barang makan dan minuman dijual time ya dan harga pun murah.. Feveret drinks asanya aek nyio ngn makanan roti Jonnn..

Oklah.. Cukuplah info setakat tok.. Mun takrang nak survey2 kedei d sia boleh pergi nektok smp hari minggu tok kelak.. Penutupan kelak akan ada penyampaian hadiah dan sijil untuk pertandingan yang telah diadakan.. Sayang ria tek melepas peluang nak ncoba pertandingan bedmenten.. Eceehhhhh.. Rasa terer menar jak main.. haha.. Ya jak dolok aaa.. Hamba ngundur dirik lok.. Salam Maal Hijrah untuk semua... Persefahaman Asas Perpaduan Ummah.. Salam...


pic kredit to Lebai Google.


Masjid Jamek Petra Jaya Kuching.




13 comments:

Chenal said...

Cam beso..ramei ari minggu tuk d sio. Slamat menyambut Tahun Baru!

onie said...

salam maal hijrah kitak.. iboh lupak maca doa awal tahun auk..

ciK LyndaWawa said...

ju kito bernasyid ju...kitak solo...

Gen2Merah said...

salam maal hijrah ya amir.. semoga kita menuju ke arah perubahan yang memberangsangkan...

budak penjara said...

salam maal hijrah utk semua

Saiazuan said...

salam maal hijrah sahabat :)

محمد رازيق said...

salam maal hijrah sahabat.. semoga kita berhijrah ke arah yang lebih baik.

c'axoera said...

salam maal hijrah, mudahan penghijrahan waktu memberi kita semua sesuatu yang lebih baik dan penuh makna...

Yumida said...

salam maal hijrah juak...ingat time sekolah rendah dolok...pertandingan nasyid....

eVa said...

salam maal hijrah apek! haha.. ae mcm best jak da gerey tok.. haha.. mek nak crk air nyiur ada x.. panas ari bh

Nanan said...

selamat taun baru bang amir! apa azam baru tek? :)

Eera Shera said...

salam maal hijrah my pren ;)

Ardini Humaira said...

salam maal hijrah :)