Sunday, November 6, 2011

Kejadian Malam Tadik

Salam.. Pa kabar takrang ritok? Dah amam satay?! haha.. Lepas sembahyang raya tadik dengan rakusnya aku membedal satay dengan lahapnya.. Kira tahap Hulk la.. Kotan lapar gilak dari malam tadik... haha..

Ritok just nak cerita pasal seekor sapi yang lepas berkeliaran dari kandangnya.. Dari sumber berita yang disampaikan sapi ya tek berkeliaran dari Sekolah Menengah Openg sampei ke KFC jalan Demak..

Sapa sik tauk cney KFC jalan Demak ya boleh tanyak ngan lebai Google.. NWay, sapi ya tek hampir 2 jam sidak nak nangkapnya.. Wahhh.. Nang lihai la sapi ya.. Last2 lembu ya ditangkap oleh pasukan Cowboy BOMBA.. haha.. Orite.. Ya jak nak disusei pagi raya tok.. ADa masa kelak aku isik gik ngn entry terbaru.. Sorry sekda gambar di tempat kejadian.. Semuanya diperoleh dari sumber terdekat jerrrr... Salam sayang untuk semua dan Salam Aidiladha.. Muahmuahmuaahhhssss.....


p.s. dibah tok video dari Indonesia. Lebih kurang besar tok la sapi ya...




13 comments:

Saiazuan said...

pergh, berhenti mkn sblum knyang bro..hehe :D

omak ai, jaoh lembu tu tawaf..haha

Gen2Merah said...

ahahaha.. bila sapi dah berkeliaran, mmg payah nak menangkapnya.... ehehe

AmirFX said...

kepada Saiazuan,
Haha.. Tak tertahan nak makan pagi tadi.. Alhamdulillah.. Sempat berhenti sebelum kenyang... Petang nanti nak membedal lagi.. haha..

kepada Gen2Merah,
Mmg payah gila.. Nak bagi ubat pelali kang tak sedar2 pulak susah jugak.. haha..

Yumida said...

x sampe hati la nangga sidak kerbo di belih...dgn bunyi cm nangis n air mata sidak olwes mengalir..mcm tauk jak sidak akan dikorban..sedih..ya xmok nangga..mun di tangga alu jd haram utk dimkn...

L@dyKichiMachiko said...

mesti sapi ya mok lari drp disembelih tedah juak...asa kesian jak ngga sapi/lembu disembelih bila tiba ari raya korban. huhuhuh...mujur kmk tok sik brp glak makan daging lembu.. mun ayam boleh jak..

Umie Artoqiemie said...

aieheh, tedah juak sapi ya.. sian dengar.

AmirFX said...

kepada Yumida,
Haha.. Ktk patut tengok sidak sembelih.. Ada sidaknya baca bismillah dan takbir sebelum sembelih.. Insyaallah binatang ya sik nanges2..

kepada LadyKichi,
Tuhan uji kita jak tentang jasa pengorbanan Nabi Ibrahim A.S. dolok marek yang terpaksa sembelih anaknya mpun.. Lagikpun terbukti dah nektok sembelihan yang dipolah oleh orang Islam lebih bagus gik dari binatang yang direnjatkan dengan karan..

kepada Umie,
Haha.. Yang pelik time ya bila sidak rami2 k tosikal tapi sekda sorang pun sekpat nak carik idea cemne nak nangkap sapi ya...

Sophie Al-Yahya said...

sebenarnya aku nak baca entri-entri ko.tapi banyak perkataan yang aku tak paham. huhu. =(

oleh itu bagaimana aku mahu komen.. =(

AmirFX said...

kepada Sophie,
HAhahadohhhhhhh... Aaa.. Nanti aku buat kamus k.. hihi.. Smile :D

ciK LyndaWawa said...

mkn satay x ngajaknya eh,,,

AmirFX said...

kepada CikWAwaGuana,
Meh la datang ke rumah... haha..

eVa said...

syiohhh.. knk x jauh gik tek.. nang ramey jak bekepong.. tiap taun ada agenda sapi.. haha

AmirFX said...

kepada Eva,
Haha.. Ktk mok sapi ya g cney? hahahaaa... KMk pun asa nang sidak dah dibrief awal... haha...