Wednesday, October 26, 2011

Sementara Masa Masih Ada Sebelum Pergi Main Badminton

Salam.. Ritok datang rajin nak polah tag.. Kali tok kenak tag oleh nemiak nama NisaNasi.. Namanya ada kaitan ngan makan nasi.. Tengah masak nasi tapi lebih air.. Nasi pun menjadi Nisa.. haha.. 



But opkos,kena ada peraturan dia.baca kat dibah tok.Aku copy paste jak terus dari blog Nisa.

  • You must post these rules.
  • Each person must post 11 things about themselves in their journal.
  • Answer the question the tagger set for you in their post. And create new eleven question for the people you tagged to answer.
  • You have to choose 11 people to tag and link them on the post
  • Go to their page and tell them you have tagged him/her
  • No tag back ! 

11 benda pasal aku:
  • Aku tak pass sifir 1405.
  • Aku gila sport rim.
  • Drive keta dengan slow.
  • Kim Jong Il adalah pak menakan belah bini mak tiri Lim Kim Soon.
  • BATA berasal dari England.
  • Mengorek hidung salah satu hobi aku zaman kanak2 ribena.
  • Pernah berenang di Sungai Sarawak dan hampir berjaya menangkap buaya dengan jari manis.
  • Suka nangga orang utan belah buah kelapa dengan parang panjang.
  • Jam Tangan aku pakei belah kanan sebab aku kadal bukan kidal.
  • Tidor dengan 3 bantal 1 gulin dan 1 selimut.
  • Liv Tyler pernah mintak gulabatu 20sen dengan aku tapi aku sik berik sebab bukan musim Halloween.

 Dibah tok adalah jawapan kepada soalan dari adik NisaNasi :

Mana ko lebih suka,ayam goreng ke,ayam kicap?
- Ayam Panggang.. Jangan jauh gilak dari api..

Kenapa kulit Mokgobja warna hitam?
- Peminat Michael Jordan asaku.

Berapakah panjang banjaran Titiwangsa.
- 500km. Mun sik cayak takrang klik SITOK.

Kalau Drogba lawan Messi main seremban.Agak2nya,siapa yang menang?
- Drogba. Sebab sebelumnya jadi pemain bolasepak, Drogba pernah mewakili Kpg. Gita dalam pertandingan seremban.

Berapa ekorkah semut yang pernah ko pijak sepanjang tahun ni?
- Tiada. 

Betul ke Steven Gerard minat SNSD?
- Betul. Kipas susah kojol. 

Dulu ko study kat sekolah menengah mana?
- Sekolah Menengah Teknikal Matang Wildlife.

Ko tak rasa ka aku penat taip soalan ni?
- Sik. Mun penat minum aek tongkat Ali.

Ko suka tak jawab soalan aku ni?Jawab jujur.Kalau tipu bisul punggung.
- Suka sangat2. Sampei meleleh air mata jawap soklan tok. hahahaaa...

Ko pernah minat kat classmate sendiri ke?
- Kacang na soklan tok ehh.. Sejujurnya aku pernah.

Ko rasa aku ni hot ke gay?haha
- Pondan asanya.. haha.. Auuuwwwww....



Dibah tok soklan aku ngan takrang gik. Ready?!

1. Siapa suruh MarkZuckerberg makan nasi?
2. Adakah ayam berbulu musang ataupun musang berbulu lebat lebih sedap dimakan?
3. Bila makan adakah perlu korek lubang hidung?
4. Bolehkah kipas angin menjadi enjin sangkut?
5. Pencipta telefon Graham Bell, siapakah pencipta Deodorant?
6. Pipi buncit dengan perut buncit apa bezanya?
7. Berikan 3 benda yang boleh dibuat dengan tetikus.
8. Biasanya nemiak sekolah merik alasan keluar dari kelas nak buang aek kecil. Sebutkan 5 alasan lain yang boleh diterima pakai.
9. Takrang penin palak sik jawap soklan dari aku? Jawap dengan jujur. Mun sik jujur pun sikhal. Aku tauk takrang penin palak mikir jawapan. haha..
10. Takrang suka sik baca blog tok? Mun suka boleh klik butang +1 kat dibah. Mun sik suka sik mok geng takrang ehhss..
11. Cuba takrang teka sport apa dimain oleh Nicole David?


Orite.. Siap sudah tag. Weeee.. Ok2. Mok tag orang gik oo.. Mmm.. Sejujurnya aku rasa sapa nak polah tag tok boleh polah. Tapi oleh kerna aku disuruh tag blogger lain jadi aku pilih orang2 yang dalam blogslist aku jak lah ooo..

Makcik kantin
Pak Guard Unimas
Rela Kpg Gita
Tokey Reload sebelah kedei PJ Pharmacy
Bidan kampung Rebak
Amoi kedei Massage
Jiran lorong Perupok 7

Okeh. Asanya cukup2 lah orang nak ditag ya. Ada sesiapa yang rajin nak polah boleh juak polah secara sukarela. Sekda paksaan. Thanks NisaNasi sebab tag kmk. Most appreciated. Ada juak k ngisik entry baru dalam blog tok. haha.. Thanks nway. Orite. Mok kemas2 men menten lok. Muahmuahmuahhhhssssss.... Sayang awak semua gilak2.. Salam..

26 comments:

Umie Artoqiemie said...

pahal susah gilak tok wehhh o___o"

AmirFX said...

kepada Umie,
Haha.. Aihh.. Polah jak sia. Sik susah ya...

mMoOnN aAlLeEaA said...

lawak na jawapan2x ya

Eera Shera said...

haha..lawak la..

adoi soalan punya la susah..nasib aku tak kena tag :)

uSu iJamm said...

Salah urang ditanyak soalan tuk..

Yumida said...

adoi nye pun ter meng (versi johan)...

susah na soklan ya...begolong rambut tok nk jwb..akan diusahakan...

makseh tag kmk org yg glamour ya (haha..perasan perah santan)

AmirFX said...

kepada Monalea,
Haha.. Biasa jak ya..

kepada eeraShera,
Alamak! Lupa nak tag awak.. Aaa.. Buatlah kalau free.. FOC jerrr..

kepada UsuIjam,
Haha.. Tok makanan ruji.. haha..

kepada Yumida,
Haha.. Glem2 tok patut polah...

Bui Junaidi said...

tunggu kmk sihat lok,kmk jawab semua soklan2 ktk ya..

tapi nak baru baca soklan dh tergisin2..apa punya soklan derrr...hihihi

Hanie_Dew said...

meleleh air hidung nak jawab soalan ko.hehhe..tungggguuuuuu....

Redbloodsnow said...

sejak mek dah besa....nang x pernah gik men badminton koh. teringin nk main. tp xda geng :(

AmirFX said...

kepada BuiJunaidi,
Tedah ktk lom bait gik.. Ok2.. Ada masa kelak ktk polah.. Soklan ya secara spontan jak kmk polah... haha..

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Ko dengan Jue mesti sengal lagi jawapan nak bagi kan?! haha...

kepada PuteriSaljuMerah,
Olaterdah.. Mbak Eva n Chu main sama...

Gen2Merah said...

ahahahaha.. sengal punya jawapan.. ekeke

salam kunjungg mengunjung. Singgah2 le ke blog Gen2Merah klu ada kelapangan ye... Salam Persahabatan (",)

AmirFX said...

kepada Gen2,
Haha.. Secara spontan jer bro...

eVa said...

ahhahaah.. kck soklan ktk yaaaa.. prey bc.. kaktok i polah.. pelik2 soklan pelik2 juak mek jawab haha

eVa said...

amir.. nok 11 journal ttg dirikpun polah kah?? kmk xpaham ilak.. mek tauk soklan dpolah ktk ya jak..

dahya copy paste nok rules juak nak? haha byk soklan..

Oh Nanan said...

susah soalan ktk bik ya bang amir ehss. tpksala google ncarik jwpn tok. haha

Saiazuan said...

nsb baik aku tak di tagged..haha xD

malas dah nak main tag2 ni.. ;p

NISA NASI said...

pergghh,inilah jwpn yg hampir tapi x tepat utk soklan ya..tahniah,ktk brjaya diterima masuk ke Akademi Perey Ajak2 Kerja..hahahaha
niway,makceh sbb jwb yaw :)

Chenal said...

Susah glak soklan ko ya Amir..
tapi dapat juak aku jawab.

http://chenal-azwa.blogspot.com/2011/10/cabaran-hari-ini.html

Brapo merekah ko berik ngan aku?

AmirFX said...

kepada Eva,
Haha.. Polah juak Journal pasal ktk yang 11 igek ya.. Soklan ya ktk copy paste n perlu jawap ekot ktk mpun.. Mmm.. Rules ya ktk boleh berik link kat blog kmk o ktk copy paste jak.. Selamat menjawap aaaa... Sik sabar nak nangga jawapan dari ktk..

kepada Nanan,
Haha.. Thanks in advance la sebab ktk sudi jawap..

kepada Saiazuan,
Haha.. Tengah kering idea bro.. Sebab tu datang rajin nak jawap.. haha..

kepada NisaNasi,
Haha.. Okeh.. Thanks ngn ktk juak sebab sudi tag kmk..

kepada Chenal,
Haha.. Sik susah nyo. Aaa.. Kaktok aku ngecheck jawapan dirik...

Yumida said...

dh join! ngecek lok kj kmk tok cegu otromen..

http://umikasum.blogspot.com/2011/10/segmen-suka-suki.html

AmirFX said...

kepada Yumida,
Kk.. Kaktok kmk ngecheck..

ciK LyndaWawa said...

wawa juak org first..hohoho....=] oriat bebeh..akan ku laksanakan....

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Sila jawap aaa.. Thanks in advance sebab sudi join...

CHU MAJORFLAVA said...

haha..mun x dey nak nyawab..gney??=p

AmirFX said...

kepada ChuMajor,
Haha.. Kmk tauk ktk dapat jawap... :D