Monday, October 10, 2011

Movie Review (Super 2010)

Salam.. Lamak dah sik molah entry pasal movie ooo.. Ok.. Ritok nak polah review cita pasal superhero yang sekda apa2 super power.. Crita yang aku maksudkan kali tok adalah crita SUPER.. Sapa dah pernah nangga cita tok sila angkat tangan.. haha.. Mungkin cita tok sikla seglemer cita lain... Tapi cita tok nang best k layan.. 




No cursing.. haha..




Cita tok asalnya bermula dengan watak Frank yang mulanya cerita tentang duak kisah utama dalam hidupnya yang penuh dengan duka lamak2 tok tek.. Kisah pertamanya ialah si Frank tok nikah dengan bininya yang cantik si Sarah dan kisah keduak paling penting dalam hidupnya bila suatu ketika si Frank tok merik direction kepada polis nunjuk siney peragut dompet dalam cgek crime scene.. Dua2 kisah ya tek dilukisnya menggunakan krayon dan diletaknya kat dinding rumah sebagai inspirasinya..

Tapi malangnya bininya Sarah terekot dengan Jacques (strip club owner) yang supply dadah dengannya.. Disitoklah bermulanya Frank mula depress dan mencari alternatif untuk selamatkan Sarah dari Jacques.. Tapi si Jacques tok tek adalah true criminals dan mempunyai konco penjahat yang rami.. Jadi si Frank dah mula putus asa cemne nak nyelamat bininya.. Then one day Frank bermimpinya disentuh oleh tuhan dan memilihnya sebagai seorang yang terpilih untuk something special..

Frank bertukar menjadi seorang super hero dan pergilahnya ke kedei buku komik untuk mencari inspirasi cemne nak jadi super hero.. Chop2.. Banyak gilak dah dicerita ehhss.. Ujong2 sekda surprise gik k takrang tangga kelak.. haha.. Oklah.. Cukuplah takat tok.. Serius cita tok best.. Aku berik 4 dari 5 bintang.. Takrang boleh donlod dari torrent ataupun takrang beli DVD jak.. Selamat menonton.. Ciao.. Salam..

20 comments:

[sutera kasih] said...

cambest jak..pindah via pendrive boleh sikkk???hihih

ciK LyndaWawa said...

rajin polah review movie nektok oo..=]

AmirFX said...

kepada SuteraKasih,
Haha.. Boleh2.. Cney mok jumpa? haha...

kepada CikWawaGuana,
Kedong rajin time tok.. Mun malas sekda ktk nangga kmk review apa2.. haha...

Hanie_Dew said...

owh. aku try carik kat utube jak la. cam best layan tem boring. mesti lawak gila cita nya kan.

Yumida said...

torrent ya website k download crita ka...lamak x download?

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Boleh2... Ehh.. Ada ker dierang letak cita tu dalam Youtube.. Aaa.. Cubalah nanti..

kepada Yumida,
Yeppp.. Sikpun ktk pakei IDM.. Lebih cepat download...

Hanie_Dew said...

mir. header terpilih yang pasal buat kek ari tu.

jom gi perak lagi. ada mee udang tu sedap gila. selak udang baru nampak mee. udang byk.,besar besar.

Cik Yatt said...

macam best.....

Yumida said...

mir...gne engkah pic favicon lam blog..kmk try tp xpat..nya mdh mok square image..

Eera Shera said...

mcm cite kelakar je ni

Saiazuan said...

p.s u r in my new bloglist..hehe

AmirFX said...

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Menggoda betul lah.. haha.. Okeh.. Nanti letak dalam schedule gak...

kepada CikYatt,
Memang best.. hehe..

kepada Yumida,
Aaa.. Ktk resize jak gambar ya.. Width 560 height 340... Makin kecik saiz kin senangnya nak upload..

kepada EeraShera,
Aaa.. Ada part yang kelakar....

kepada Saiazuan,
Ok.. Thanks... :D

Redbloodsnow said...

ada DVD sik? pinjammm..hehe

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Kmk copy dari tenet... Ada dalam pendrive kmk jak time tok... :D

EyqaLuvender said...

citer sal superhero ek?
ta pnah dgr la movie ni..hik3

Jue said...

eh klak ku bcari di utube. ney tauk ada..cam lucu jak cita tok oh

tringat cerita kick ass..dah nanga lom pok?

AmirFX said...

kepada Jue,
Pok amai2... Kick Ass dah tangga.. Lebih kurang la cita ya.. 18PG.. haha..

AmirFX said...

kepada Eyqa,
Yepp.. Dark comedy..

eVa said...

yahhhh.. alu jd superhero nya tek.. ahhaha.. masalah i tok xda masa mok ngga. cukuplah bc d crita ktk sikit tok hahaha

AmirFX said...

kepada Eva,
Haha.. CIta tok best.. Mun ada masa kelak ktk tangga.. :D