Sunday, September 11, 2011

Sport Center

Salam.. Pa kabar takrang hujung minggu tok tek? Ada apa2 aktiviti? Aku macam biasa lah.. Tauk ada jak aktiviti nak d polah.. haha.. *macam kaya menar jak*

Ritok tek sik juaklah aktiviti giney2 pun.. Cuma encarik buah derian disamping ya men bedmenten.. Fuhhh.. Sungguh mengepakkan badan.. Bukan2 jak keja.. haha.. 

Aaa.. Ritok tek first time lah aku pergi ke sport center kat area Stakan sia.. Sapa2 tinggal area ya mesti tauk.. Sport Center ya simple jak.. Besar kedak e-mart matang sitok.. Cuma dalamnya ada partition2 untuk setiap gelanggang bedmenten.. Saiznya berbeza dari Arena Sukan tempat aku salu main bedmenten.. 

Kat sia promosi untuk men bedmenten cuma rm8 untuk 4 jam game.. Murah nak?! Aku pun tergezut juak nangga rate murah kedak ya gilak.. Asa berlalak jak main.. Tapi bagi yang dah biasa men kat tempat kedak Arena Sukan mungkin tempat ya kecik la.. Tapi berbaloi untuk duit.. Ya jak dapat aku padah.. 

Badan dah asa kedak plastisin keras jak time tok.. haha.. Oklah.. Mok rehat2 lok.. Esok sambung polah entry baru gik.. Muahmuahmuahhss.. Sayang awak semua.. Salam..




Tok dalam court bedmenten ya.




Tempat parking yang banyak..







Ada kedei jual alatan sukan juak..




p.s. Klik link SITOK untuk maklumat lebih lanjut.

15 comments:

Umie Artoqiemie said...

brapa ringgit buah durian kat jalan hj taha nektok?

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

hahaha...jauh eh rah stakat...

stakat mun drive mlm2 sorang...ngutik lalu....

ciK LyndaWawa said...

kecik gilak gambar ya eh...

Yumida said...

bez eh pat men badminton...jeles tok...

blog-tips-kurus said...

bagus bersukan!! tak merokok kan? hehe..

Saiazuan said...

pergh, cmbest je :D

Chenal said...

oo...sia ada pinball + futsal juak nak? gym pun ada...

wa khairul onggon said...

Siney Stakan ya Amir? Sik pernah ku nengar nama tempat ya.. Dalam Kuching juakkah?

Hanie_Dew said...

wah wah. majulah sukan untuk negara.
aku kalau men badminton kaki ni susah sangat nak lari. stik kat tengah pastu gerak badan je kiri kanan pukul shuttle. kalau jauh nasibla tak sampai. hahahha

Stilla Royazrie said...

mek lom penah pegi sia...dolok dak kastam ada molah tournoment futsal sia...tapi mek sik join...pa tek bok kawen..huhuhu

Ms Tikot said...

Kat cney stakan ya?

Asphyxia said...

Lamakku sik main sementen eh. Ada lam berbelas tahun giya. Nasib ku gik ingat rupa reket ngan bulu manok ya.

AmirFX said...

kepada Umie,
Haha.. Ada ka sidak berjual derian kat sia? Kmk lom pergi sia koh deng...

kepada Fadli,
Haha.. Menar ya.. Tempat ya nang ada ngutik sikit...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Sekdo gambar besar agik nyo.. Yo jak ado..

kepada Yumida,
Haha.. Ktk men bedmenten juak ka?

kepada TipsKurus,
Haha... SUkan memang bagus... Merokok?! Takderlah... hihiii...

kepada Saiazuan,
Best bro.. Sukan paling simple.. Just pukul jer bulu tangkis tu.. haha..

kepada Chenal,
Aaa.. Ada asonya... Men menten jak ria tek...

kepada Onggon,
Yepp.. Dekat area batu 7 sia nya..

kepada HanieDew,
Haha... Kenak praktis lebih lagi untuk gerakkan badan.. hahaa..

kepada Stilla,
Tedah.. Ktk main futsal duhal.. Sama kedak adik kawan kmk juak.. Wakil sidak nurse...

kepada Mis Tikots,
Aaa.. Kat area Batu 7 sia..

kepada Asphyxia,
Haha.. Bah2.. Mbak main menten gik... haha..

Redbloodsnow said...

lewat lah juak kecik gamba suma ya mir. x puas mata mek yg besa tok diat..hehe

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Kmk ambik direct kat site ya....