Sunday, September 25, 2011

Aku Ingatkan Dapat

Salam.. Pa polah takrang ritok tek? Mesti ada yang tengah santai2 dengan famili ataupun dengan kengkawan di hujung minggu tok.. Sorilah lambat update.. Marek ada kejadian yang aku nak cerita tapi oleh kerna kepak gilak alu terbantut nak naip entry baru..

So, kejadian marek berlaku kat Masja.. Masa kejadian petang ari.. Mok tauk cney Masja ya boleh klik SITOK. Time ya aku ngan kazen aku drive keta Toyota Hilux.. Sapa yang sik tauk ngn keta Toyota Hilux ya klik SITOK

Kazen aku tek nak cuba drive test 4wd ketanya.. Lamak dah sik di uja 4wd padahnya.. So, cariklah kawasan yang ada bertanah n bukit.. Adalah jumpa kawasannya.. Sik jauh dari pejabat Kastam yang baru kat area Masja sia.. 

Mula2 tek nang nampak jak smooth jeraya tanah ya.. Sik sampei berapa seken jak lepas ya tayar depan ketanya masuk dalam lopak air yang dalam.. Mula2 lom madak panik gik.. Dah lepas 30 seken sik juak kuar dari lopak ya panik pun menerjah.. haha.. Kamboh dah kmk duak cemne nak ngeluar kereta 2 tan ya kuar dari lopak.. Waaaa... 

Gohet gostan sik juak maok kuar.. Dahya tek terpaksa juak la emergency nipon kawannya mintak tunda kereta.. Nasib orang sik rami time ya.. Mun sik nak ka kederrr.. haha.. Oklah.. Asanya cukuplah entry ritok.. Pengajaran dari sia aku oleh, next time mun nak molah aksi ngn keta 4wd better ada sedia proper tools.. haha.. Muahmuahmuahhss... Sayang awak semua.. Salam..




Lebih kurang kedak tok la kejadian marek. 

10 comments:

ciK LyndaWawa said...

er...adakah penumpangnya ok?????yer..kelaker melaye saya !!

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Penumpangnya selamat dengan tanah melekat di seluar.. haha..

eVa said...

ahahah! mun ramey tek malu eyh.. tang rupa ngeso olah d cya.. dah juak tempat ya nang ngeso olah juak ekekeke.. p steady da keta hilux ya

Hanie_Dew said...

huahuahua..mo test skill la ni cite nye.. alih alih tayar masuk lopak xleh kuar..

nda pa la amir. pengajaran tu susah mo dicari. cuba lagi!

Jue said...

Hahaha lucu koh. Sik thn ku mok tetak time ko mdh waktu ko panic ya haha sbr jak la

Pa jd at last?da org dth nyelamat kah

Yumida said...

ya la ktk org ya berolah gilak...haha

AmirFX said...

kepada Eva,
Haha.. Nasib koh time ya cuti besday TYT Sarawak.. Jadi sekdala nemiak d Masja time ya...

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Nasib tak ramai sangat orang time tu.. Kalau tak malu besar... haha..

kepada Jue,
Last2 mtk tolong kawan yang ada keta 4wd juak narit keluar.. Time ya dah nak nunggah sekampung mintak tolong nulak keta ya kuar...

Chenal said...

hihi..at least ado juak cito best k entri blog tuk! sib baet x hancor keto leh ktk duak!

[sutera kasih] said...

Mun sik nak ka kederrr huahua..rindu kali jak nk dgr oure sarawakian language hehe

50 seken jak ku baca entri tok alu leput2nya ku tetak haha

AmirFX said...

kepada Chenal,
Haha.. Keto ok.. Mek duak alu beramo ngan tanah ria tek.. haha..

kepada SuteraKasih,
Haha.. Kmk cita ngn kawan kmk balit pun sidak tetak2 juak.. Sabar jak la...