Thursday, September 15, 2011

Promosi Pelancongan

Salam... Pa kabar takrang tek? Aaa.. Aku time tok maseh kenak selsema.. Aishh.. Asa nak dibukak jak idong tok aleh tempat lain lok.. haha.. Ritok just nak cerita sikit pasal Regatta Sarawak yang akan berlangsung dalam masa duak hari tok kelak..

Bagi sesiapa yang lom tauk ngn pesta Regatta Sarawak tok boleh layari laman tok. Klik SITOK. Regatta Sarawak tok dianjurkan untuk mempromosikan Sarawak ke seantero dunia.. Selain dari promosi Sarawak, regatta juak mempromosi sukan air yang glemer dari dolok iaitu sukan lumba perahu panjang.. Macam2 gik sukan air nektok yang dipertandingkan.. Nektok ada lumba jet ski lah, lumba perahu tambang dan macam2 lagik..

So, sapa2 dak senanjung yang ingin nak tauk pasal regatta Sarawak leh klik kat link yang diberi tek. Yang ingin juak nak melawat Sarawak boleh pergi ke link SITOK untuk mengetahui cemne cara nak pergi ke Sarawak dan tempat2 untuk stay kat sitok.. Yajak la dolok.. Palak dah ayong2 time tok.. Asa nak sambung tdo gik lok.. Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam...




Pic cilok dari SITOK.

11 comments:

Hanie_Dew said...

hoho..kat sabah pun ade lumba perahu panjang ni. seronok tengok kat tepi pantai depan umah aku je.

**memang kene sentiasa bersiap sedia. tapi nowadays senjata jenayah menakutkan. asid la ape la. hiss..

Umie Artoqiemie said...

kmk sik brapa minat regetta tok.. hehe..

ciK LyndaWawa said...

cia mek sekerem kat waterfont ya....=]

Saiazuan said...

mcm best je ;D

Cik Gold said...

kmk berlombak perauk juak koh..sefemily..boh lpk ngga lak mir.hihihi

AmirFX said...

kepada HanieDew,
Uishh.. Best macamtu..

*Jenayah dimana2 sahaja.. kena sedia dari segi mental dan fizikal.. Tawakkal banyak2 supaya dihindari jenayah yang lebih teruk*

kepada Umie,
Haha.. Kmk pun sik rajin juak nak g tempat berimpit gilak cemya.. Perati dari jauh jak..

kepada CikWawaGuana,
Haha... Ok..

kepada Saiazuan,
Best..

kepada CikGold,
Aaa.. Benar ka? Okeh.. Kelak kmk berik support..

[sutera kasih] said...

aok..ada msk berita tek..ada regatta juak sia duhal..pk di semporna jak ada

uSu iJamm said...

Next year sapa2 blogger yang rasa boleh bekayoh, kita molah sigek team mok sik?? Kau pilot, aku jadi co-pilot. On??

AmirFX said...

kepada SuteraKasih,
Haha.. Ada.. Ritok sempena besday mak kmk juak... :D

kepada Ijam,
On jak.. haha... Sapa sponsor perauk?

[sutera kasih] said...

ktk ada pegi sik regatta?
ada ambik gamba sik?
share2 la hehe

AmirFX said...

kepada SuteraKasih,
Lom pergi gik... Mun ada masa isok ari kmk mungkin g sia mbak pelancong dari Penang... :D