Tuesday, September 20, 2011

Kereta MyVi Baru

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Syawal sik lamak gik abis.. Sesapa yang posa 6 ya boleh polah nektok... Nway, ritok nak cerita pasal kereta Perodua MyVi yang baru dilancarkan baru2 tok tek..

Sumber gambar dari SITOK.


Banyak perubahan yang dipolah pada kereta tok.. Antaranya adalah bumper depan yang mempunyai stail kedak keta Toyota Camry... Rim alloy 7 batang.. Selain dari ya bahagian dalaman juak telah diubahsuai dengan meletakkan leather cover seat dan stereng leather.. Aku pun sik tauk la sidak suka gilak ngan leather tok... Mungkin kulit boyak nektok dah murah.. haha.. 

Antara lain yang ketara pada MyVi yang baru tok adalah enjinnya.. Enjinnya telah diupgrade ke 1.5 liter yang mana sebelum tok cuma 1.3 liter.. Penjimatan minyak pula sik la jauh gilak beza sebab mungkin enjin yang telah dibesarkan ke 1.5 liter.. Kali tok juak Perodua memperkenalkan model baru 1.5liter MyVi Extreme dimana bahagian depan bonet telah diengkah dengan front lip rona kelabu.. Sekda jauh gilak beza dengan MyVi SE.. 

Banyak lagik la benda2 baru yang sidak polah untuk menaikkan reputasi Perodua MyVi.. Mungkin nektok sidak nak compete dengan keta hatchback yang banyak kat pasaran Eropah nektok.. haha.. Oklah. Cukuplah entry pasal keta MyVi baru tok.. Mun mok tauk lebih lanjut takrang leh klik ke SITOK.. Mok rehat2 kejap lok.. Muahmuahmuahhss.. Sayang awak semua.. Salam..

13 comments:

Jue said...

mun adik ku nanga tok mesti nya mok beli. nya gila mok ngumpul keta..sik fhm ku ><~

AmirFX said...

kepada Jue,
Haha.. Best juak.. Sohnya koleksi keta Lamborghini gik kelak...

Yumida said...

ish..nang expert ktk psl keta2 tok mir ooo...

Oh Nanan said...

kmk ska la myvi baru tok bang amir. lom keja gik kmk dh berangan2 nak beli. hehehe. ktk tek dah beli? (bunyi cam nak beli kropok jak tnyk gya.heee)

AmirFX said...

kepada Yumida,
Haha.. Expert gilak ya sik la juak.. Tauk sikit2 jerr.. haha...

kepada Nanan,
Haha.. Mungkin beli.. Tunggu keluaran baru gik.. haha..

Saiazuan said...

nampak mantap!

azurachan said...

BEh kurang jak ngn MyVi lamak nak..
Cobanya polah k kulit siput gik ka owh.. Bok ada kelainan. ahaha

AmirFX said...

kepada Saiazuan,
Mantap tang enjin jer kot.. haha..

kepada AzuraChan,
Haha.. Mungkin bajet sidak sik cukup kali...

ciK LyndaWawa said...

beli kmk sigek keta myvi ju......hehehe..wah..mintak ngan org.huhu

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Tunggu kmk jadi jutawan lok aaa.. haha..

echa takashimaya said...

myvi kuning ni garang la der.hehe =)

Ani Inherown said...

cantik, tapi udah berisik myvi.... pandey sidak tok upgrade sikit demi sikit oo

AmirFX said...

kepada Ani,
Low bajet maybe...