Saturday, September 3, 2011

Raya Ke Lima

Salam.. Pa kabar takrang tek? Maseh kuar beraya ka time tok? Aku ritok stay d umah jak.. Transport nadai.. Asa ikan paus yang terdampar kat pantai.. Sekpat nak polah apa2.. haha.. Oklah.. Ritok just nak cerita apa yang berlaku sekeliling ku jak..

Dari pagi tadik sunyi jak jeraya kat lorong kmk orang tok koh.. Keta lalu lalang dapat dihitung banding hari raya pertama sampei ke hari raya ketiga.. CUma kedengaran nemiak main mercun.. Letam letum jak bunyiknya.. Fuhhhhhh.. Nang meriah menarlah sidaknya.. Sampei ada sidak nunok mercun ya n diengkah lam bekas kosong.. Tetiba bekas kosong ya pelanting ke atas dan kenak atas bumbung sebuah keta.. Nasib bukan keta aku.. Mun kenak ke keta aku dah ku aro sidaknya ya tek.. haha..

So, takrang cemne? Ada pengalaman ngan nemiak yang men mercun sebelah rumah takrang ka? Asa mok balas balit jak men mercun ngn sidak tok p apakan daya dah tua gilak nak men mercun.. haha.. Oklah.. Mok mandik n solat kejap gik.. Takrang mok nangga akibat main meriam buluh boleh klik link SITOK. Muahmuahmuahhss.. Sayang awak semua.. Salam..




Semua mercun tok aku belum pernah main gik. *ptuii..*

13 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

kmk ado wak maen mercun gia koh..hehe

Chenal said...

Dah tobat x maen mercun agikkkk!

AmirFX said...

kepada cikWawaGuana,
Camat ari raya cik wawa.. Sik g beraya ktk ka? Jemput datang ke rumah.. P rumah kmk sik idang mercun..

AmirFX said...

kepada Chenal,
Haha.. Bagus2.. Kelak jadi contoh nemiak kelak.. haha..

ciK LyndaWawa igUana said...

mun x idang mercun hidang duit raya la oo..hehehe

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Duit raya dah abis.. Lambat gilak ktk..

Jue said...

Kat kl ctok sama jak ku asa. Pbezaan dr jumlah org jak =)

Yumida said...

si amir la salah sorang nyumbang duit ke china... ada brg buatan malaysia sik? mok beli juak... pat tingkatkn ekonomi ngra...

L@dyKichiMachiko said...

sik sempat mok main mercun thn tok bz memanjangg...simpan ke thn depan sikpun masa raya aji kelak..

~mode gik mok beraya..huhuhu,apakan daya tgjwb kpd negara perlu diutamakan..~

AmirFX said...

kepada Jue,
Haha.. Kat KL banyak tempat shopping.. Sitok sik banyak.. haha..

kepada Yumida,
Haha.. KMk beli mercun jenama dari Rusia.. Ana Kornikova gambar depan.. haha...

kepada LadyKichi,
Haha.. Berik kmk jak mercun ya semua.. Kelak kmk tolong mainkan.. haha...

Redbloodsnow said...

Mek juak yg x berani main mercun koh. cuak gilos kmk. time kecik mek main bunga api jak...kehkehkeh

Hanie_Dew said...

rumah ku penuh dengan mercun masa raya. hari hari kebabom sana sini. dah macam perang dah. ish. nauzubillahiminzalik.

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha... Baguslah cemya.. Sik ktk kenak bomb dak jiran lain...

kepada HanieDew,
Waaaa... Bestnyerr... Sekarang tak main mercun lagi ker..?