Thursday, May 26, 2011

Water Filter

Salam.. Pa kabar takrang tek?! Semoga baik2 sahaja.. Entry ritok ada berkaitan ngn water filter rumah.. Asa2nya semua rumah  nektok dah ada pasang water filter.. Siknya besar yang kecik pun mesti ada juak nak..

Entry ritok nak cita sikit pasal water filter.. Sebenarnya water filter tok fungsi asasnya adalah untuk mengfilterkan aek supaya lebih bersih untuk d minum.. Kuman2 dan kotoran degil lam aek ya akan dinyah kuarkan dari aek paip dan dikuarkan balit dalam bentuk aek yang bersih untuk diminum kedak kita minum aek sungei yang bebas pencemaran lah... 

Tapi sebenarnya filteration tok ada juak yang membunuh khasiat2 dalam aek.. Jadi, kenak tauk juak filter jenis cemne yang sesuai untuk kita pakei.. So, takrang faham nak apa d cita aku tok.. Mun sik faham juak boleh carik lam google ataupun search video dalam youtube berkenaan ngn water filter.. Nway, asanya nektok nang perlu ada water filter untuk setiap rumah.. Baru2 tok tek aku ada terbaca berita pasal kematian seorang rakyat Indonesia dalam sebuah tangki aek di rumah flet d Singapura nun... Aek ya sidak dah pakei selama seminggu untuk minum dan masak apa inda.. 

Sidak amat terkejut dengan penemuan mayat ya tek.. Fuhhhh.. Cemne nak asa tekak sidak bila nangga mayat dalam tangki aek ya.. Tedah.. Oklah.. Asanya ya jak lah dolok untuk nektok.. Mok beradu kejap gik.. Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam.




Kedak robot jak upanya lok..




Kedak Box makanan jak.




Tok perfume cool water. Bukan water filter.




A glass of water.. Human needs 8 glass of water daily.




12 comments:

Abd Razak said...

Salam Mir...

Di rumah kamek makey produk elken untuk filter aek, nya complete ngan air panas sekali. Siklah gago nok bermasak aek

Ms Tikot said...

Rmh kmk pakei RO water jak.

fLo said...

eeeuuwww...cidak eh mayat indah dlm ya..

kmk meli air mineral jak..heee...=p rajin...erkk..

mat said...

sapa mok waterfilte ctok??? hehehe...nak promote ndah..

L@dyKichiMachiko said...

umah kmk pakey waterfilter jenama AOWA..gik msh simpan lam kotak.lom gk dipasang..hahaha

AmirFX said...

kepada Razak,
Salam.. Haha.. Bagus juak cemya.. Rumah kmk ada juak benda kedak ya p dah rosak..

kepada Flo,
Eee.. Berani ktk.. Ktk tinggal d umah bertingkat nak?! Mok pakei water filter besar gajah mun ada mayat gugok lam tangki aek.. haha...

kepada Mat,
Haha.. Sempat juak pomot.. Aku member juak untuk waterlife ya.. haha..

kepada LadyKichi,
Haha.. Pasang gik.. Aek paip biasa ya rupa jak jernih.. P kandungan dalamnya nang macam2.. Better ktk suruh tunang ktk pasang...

AmirFX said...

kepada Ms Tikots,
RO? Reverse Osmosis ka?! Bagus juak ya.. ASalnya dapat filterkan aek paip..

Redbloodsnow said...

kat opis mek k aek RO. boleh lah juak...kira consider healthy la juak. murah gik ya...tp secara rental la..hehe

Hans said...

erkkk
pasal mayat mati dalam tangki air dkt singapore ke apa tu
naik geli ku baca
hehehehehe

Review Filem Karak Disini

[sutera kasih] said...

bioaura bgus juak hehe

AmirFX said...

kepada RedBlood,
Haha.. Ok juak ya.. Asal aek kenak filter jak.. Macam2 bendasing lam aek ya...

kepada Hans,
Haha.. Baru2 nie berita pasal tu.. Aku gerenti water filter akan laku lepas kejadian.. haha..

kepada Sutera,
Haha.. Kawan kmk ada makei water filter ya... Nektok nang perlu ada untuk setiap rumah..

khairunnisa ♥ said...

jap, tekak rasa lain jak mun ada mayat orang dalam tangki air T_T

yep, water filter penting. tapis chloride yg berlebihan and mun terlebih minur air yang bermineral pun x ok juak. certain amount of mineral jak boleh ;)