Thursday, May 26, 2011

Peluntur

Salam.. Pa kabar takrang ritok?! Fine?! Doing great?! Hope really2 fine lah hohh.. Sebenarnya time tok aku msh blurr mok tulis apa k entry kali tok.. Fuhhh.. Dari tadik nangga cita House.. Bedah sia sitok.. Walaupun despite aku tok penggelik nangga darah dan cuts, maseh juak nak nangga cita ya.. Cemne nak mun neman bini beranak kelak ka? Aiyaaaa.. Mok dihapuskan rasa takut tok kelak.. Ishh.. 

Okeh.. Dah masuk perenggan keduak.. Tek dah cita hal darah apa inda masuk perenggan keduak pun aku maseh blur apa nak ditulis.. Takrang sik cayak aku tgh blur ka? blurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... <<-- bukti aku tgh blur. 

Sapa juak yang suka nangga cita anime jepun Bleach? Mesti ada yang pernah dengar n tengok kartun ya nak.. Dibah tok aku engkah gambar poster anime Bleach..



Banyak gik gambar lain p aku pilih tok sebab nampak cool jak.




Watak utama lam cita tok adalah Kurosaki Ichigo.. Wataknya adalah sebagai grim reaper mun ditranslate jadi tukang ambik nyawa.. Tapi tugas sebenarnya tok tek adalah menewaskan anasir jahat yang ingin memusnahkan manusia d bumi dan memberi panduan kepada roh orang meninggal untuk menuju ke zaman lepas mati.. Ok.. Ya tek adalah direct translation dari aku mpun.. Mun mok faham gik takrang boleh klik SITOK

Sebenarnya lamak juak dah cita tok.. Nektok dah masuk episod ke 450 ka sik salah aku.. Sapa yang ekot cita tok mesti tauk dah.. Mun takrang mok baca komiknya online pun buleh juak.. Boleh klik link SITOK. Yang aku suka pasal cita tok lagunya best untuk dilayan.. Walaupun aku tauk sikit2 jak bahasa Jepun p lagunya best lah.. Groovy. haha.. Aku bukanlah orang seni.. 

Nway, cukuplah pasal info cerita peluntur a.k.a. Bleach ya.. Time tok gik angol sebab lom dinner gik.. Layan videoclip jak lah.. Dibah tok ada videoclip drummer n bass mbak lagu opening untuk cita bleach.. Nama lagu Rolling Star.. Penyanyi YUI. Layannnn... Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




Pemain bass gitar ya kedak orang berekot jak jariknya.

18 comments:

tuan tanah said...

:)) heheee~ lamak dh sik nanga bleach yaaa ..

AmirFX said...

kepada Tuan Tanah,
Kmk pun bok nangga gik cita tok.. Banyak dah miss...:D

ice cream said...

aih..nya minat jwak crita clorox towk tewk duhal..haha..pa kabar cabik ditanam dirik tewk??

ztie said...

Kamek suka lagunya! Ala2 mcm kamek jak berlagu

fLo said...

kmk suka cita shaun the sheep jak...hehehehe

AmirFX said...

kepada Eskrem,
HAha.. Minat lah juak.. Cabik kmk tgh membesar time tok...

kepada ztie,
Haha.. Ktk pandey mbak lagu tok? Respek lah.. haha..

kepada Flo,
Shaun kmk jarang tgk.. Citanya pendek gilak...

Redbloodsnow said...

duhal nk ngulas ttg cita katoon bleach..mek mati² ingat nk ngulas ttg cecair peluntur tek/.HAHHA

L@dyKichiMachiko said...

duhal..entry sal katon Bleach..ingatkan mok promote peluntur terbaru di pasaran tek.. neway,kmk sik pernah nangga katon Bleach..mun katon Conan..kmk sukkaaa!

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Aok.. Cita Bleach.. haha..

kepada LadyKichi,
Haha.. Kmk minat juak nangga cita Conan.. p baca komiknya jak lah...

madey9600 said...

aku baruk nangga anime nya sampey ep 314..lamak dah ku x nangga eh..

AmirFX said...

kepada MAdey,
Haha.. Ko lamak juak dah sik singgah blog aku tok.. haha...

mummysyafie said...

sik mek tauk crita tok mir, zaman kamek sikda crita tok kali :P

AmirFX said...

kepada MummySyafie,
Haha.. Cita tok zaman adik kmk gik bujang juak dolok.. Adik kmk influence kmk nangga cita tok..

Hans said...

kamek ndak minat anime

AmirFX said...

kepada Hans,
Haha.. Naper tak minat? Best lah anime.. Lebih kurang tgk citer Doraemon jer..

wa khairul onggon said...

Ku sik minat juak katon peluntor-peluntor tuk mir.. hehee.. Tapi pemos hoh katon ya.. sampei ke org tua bongkok tiga pun suka juak kedak odio ya hahaha... :P

[sutera kasih] said...

kmk sik penah ngga ceta peluntur ya..best ka?hoho kmk suka ngga ceta doremom :P

*kenak bestday kmk sik diengkah dlm list bestday yaa :P

AmirFX said...

kepada Onggon,
Haha.. Ada ko kenak impose olehnya kelak.. haha..

kepada SuteraKasih,
Haha.. Best cita tok.. P kmk jarang juak dah tgk.. Nektok gik layan cita kamen rider...

*bila besday ktk?