Saturday, August 29, 2009

Bicara Hati

Salam. Lamak juak dah sik molah entry baru ehh.. Lam bulan tuk basik juak dah blog tuk ntam berposa.. Nway, aku sekda idea nak nulis apa2 pun lam blog kali tuk cuma nak kongsi apa yang dah d polah aku lamak tuk..

Mula2 aku nak cerita sikit baru2 tuk ada sorang blogger tek ilang.. Bercarik serata dunia sampei ke lubang cacin.. Lubang cacin d arab nun gik ya mek org berkareh cariknya.. Sik juak nemu2.. Last2 tek jumpa juak.. Duhal berjual kebab unta kurma d IPT.. Haha.. Welkam bek to Sen Sen inessen..

Ok.. Ya cerita first.. yang keduak nak d cerita berkenaan ngn bazaar ramadhan.. Dah masuk 16 ramadhan n aku maseh lom madak g bazaar ramadhan... Yeehaa..!! Pecah rekod.. Mudahan juak aku sik perlu nak g sia lam bulan tuk.. Sesapa blogger yang ada berjual d sia mintak ampun awal2 sebab aku tok nang malas dah nak g sia time2 cemtok. Mun ada masa aku pergi.. Yerdehh.. Muk Ko Di.... K k.. Ya cerita pasal ramadhan.. Cerita nak menyambut syawal yang sik lamak gik bakal tiba walaupun seh jauh.

Bagi org ompuan nang dah ada nge "aim" benda k raya cthnya kek lapis Zahra kpg Boyan, Sandal Charles n Ket, Baju Kurong 20 pasang (tuk dah tahap sidak dewa), Handbag Alfro Roldo.. Macam2 giklah... Bagi aku mpun mungkin raya tuk sekda gilak nak berbelanja. Yorobii... (leput aku mpun nangga statement ya).. Mun ada rezki lebih boklah boleh shoping sakan.. Betul sik?! Sederhana jak lah... Boh lebih2 ilak. Mun dpt tahun tok aim beli baju raya duak igek jak lah... Lamak gik raya p time tuk dah membuak-buak jak nyawa nak raya p bila dah raya kelak sik juak giney... Seh juak nanyak sama dirik rumah ney nak d pegi...

Last cerita aku ritok berkenaan ngn pertemuan ngn para bloggers.. Indok juak lah asa ati sebab lamak dah sik jumpa sidaknya.. Makan d Ileq2 Cafe.. Aku just nak komen d sia sik pelbagai gilak variety makanannya.. Asa sik berbaloi juak lah... Aku sik tauk dak lain cemne p rata2 madah sik best.. haha.. Semua setuju.. Thanks to Ms Tikot yang molah reunion kedak tuk.. Lenkali seruk jak gik... haha... Selain ya bloggers yang turun juak adalah Fieza Zaza, Nieza Zaza (bukan adik beradik), Audio a.k.a. Pejal, Rusty a.k.a. Mudin (adikku) and Rudy 2k. So, ya jak lah cerita ceritun untuk kali tok.. Nak bermesej ngn ehem2 lok.. hehe... Salam..

21 comments:

bunga said...

rusty bukan kitak kah? haih~~

AmirFX said...

kepada Munga,
Bukan.. Aihh.. Ney juak ktk sik pegi inda ptg tek...

Faizal n Fashitah said...

Apapa pun, kira rindok juak la bekumpol sama bloggers hoh. Yalah, mudahan ada perjumpaan gik lak hoh.. time raya lak ka nak hoh ehek XD

Ivy Metaga said...

bestnya makan rami2....=)

AmirFX said...

kepada Faizal n Fashitah,
Yalah... Rindok juak bila dpt kumpol kedak ya... Haha... Sik sabar juak nak raya dah time tok... dpt kumpol agik...

kepada Ivy,
Best aihh.. Lenkali ktk mesti ada juak...

SEN said...

eheheh..aku akan senantiasa ke udara kaktok..mun aku ilang aku akan padah dgn semua org..

moral dari kehilangan aku, jangan biarkan bil streamyx anda tertunggak eheh

wah best eh dapat kumpul rami2 gya..bila gik aku mok bkumpol gya owh eheh..

AmirFX said...

kepada Sen,
Haha.. Lenkali bil antar jak ke rumah... yerrr... Nway, mun ko trn kuching kelak padah jak... Dpt molah gathering lagik..

Titil said...

Samalah kita kohh. Dah stengah bulan kita posa, pi area bazaar Ramadan ya lom ditinjak gik. Masakan rumah juak bes. Nyamnyam. Lapa eh...dahlah nyawa tok nak makan beger Malaysia, mi kolok, ruti jon, murtabak, manok Kepsi, pais pisang, selorot, kueh lapis talam, donat 20sen, bubor nyelik, kari manok ngan ruti paon, eskrem Mekdi. Hawa nepsu nang besar bulan posa tok. Pi bila dah dibeli, nasik ngan sadin jak dimakan...nok lain sik disingo-singo. Heih. Ngerepak kejap.

bunga said...

paduhall...hahahaha. kamek lah mati mati ingat tak duak orang yang samaaaa...hahahahahahaa..

kamek sungkey ngan kazen mazen mek imarekk..lenkali ahh... :)

nway, atil koh..ingin mek eyhh..bubo nyelik yaa.. :(

am-rie said...

best la buka posa ramei2..samala kita bro, tahun tok berbelanja ala kadar jak..mun ada lebih baru nyambar sigek duak sloar jeans kah kay raya..hehe

AmirFX said...

kepada Atil,
Yohhh.. Byk juak d idam ktk ya... Nafsu boyak ya thn2 kan bulan posa tok... Nway, lmk dah kmk sik makan sardin.. dohhh ehh... Bercarik lah kaktok... haha..

kepada Munga,
Haha.. Adik kmk ya.. Muka jak sama.. Hati lain2.. Nway, atil nang nya... kecor2 juak kmk bila nengar sardin tek... haha...

kepada Am-Rie,
Haha.. Sayang dirik sekda sitok... Mun ada nak meriah agik... haha.. Nway, bulan tok byk dugaan bila nak berbeli brg... Semua rega baju dak sloa d turun abis2 smp kelabu mata nangga.. haha...

Razak said...

Salam bro...

Lamak juak ktk sek update blog ktk. mek tok adalah 2-3 kali pegi baram <-(short form bazaar ramadhan) tapi meli kueh 4 igek jak... :)

AmirFX said...

kepada Razak,
Haha.. Kebizian melanda... Ingt tek dirik nang menar pergi kuang kuit ke Baram... haha..

KHaiRuL aNTaSHa said...

yerrr.. adik ktk duhal rusty ya..<---sik mok kalah nanyak..haha

moral dr kehilangan sen ya.. Mun nya ilang kita ncrik, mun kita ilang ncrik ndak nya kah..ngereco indah :)

ry tok kmk simple2 jak.,recycle suma..yerdehhhh...statement..

SuFy said...

yeah, sy faham cket2..hehe..mesti best dpt jumpa member2 blogger kan..hurm, kalo sufy dtg srwk ajak mkn yg sedap2..bole?hahaha

AmirFX said...

kepada Kerol,
Haishh... Ada juak persoalan yg sama d usulkan tek duhal... Nway, selamat bersahur...

kepada Sufy,
Haha... Ktk dtg sitok lah... Kmk belanja ktk makan yang sedap2... yerr....

erolnukman said...

aku setuju cerita pasal raya ya..sebelum raya bukan main gik xcited..bila dah raya sik gney2.dok depan tv jak...sambil makan kacang2/sotong2 yg ada atas meja..hahaha

Rudy said...

eheks..nang rindok bekumpol betemu rami-rami..ehehh....

moral kehilangan SEN, gunakan kafe siber jika perlu wahauhauhauhaua...

AmirFX said...

kepada Cikgu Erol,
Nang menar ya.. Tauk ada kacang2 o sotong merah k neman time raya kelak... haha...

kepada Rudy,
Best.. Mun dpt polah gik kelak.. Tok bok sebahagian.. Cemne nak mun rami lagik ka?! Makinlah best.. D harap mis tikot molah agik lain kali... yerrr... ngelak dirik... haha... Moral kepada SEn ya juak jgn ingt kita org ctok full bayar bill.. Kadang2 kantoi.. Carik jak kedei ada WiFi d sinun... haha..

f.i.e.z.a said...

nang best kumpol rami2.rindok wpun xpat kelaka gilak p mek hepi.. =)
*can ktk kiut.hehe

AmirFX said...

kepada Fieza,
Haha.. Dohhh ehh.. Kembang dah idongnya time tuk...