Tuesday, September 8, 2009

Dahulu Dan Sekarang


Salam.. Entry ringkas jak.. Boklah aku perasan lamak tok aku dah susut berat badan.. Ada org negur aku ria kenak ko nampak kurus.. Aku padah cem biasa jak badan aku tok.. Statement cover diet.. haha.. P nang sebenarnya berat aku dah turun... Yeeeahhaaa... Dolok berat lam 98 kg... Nektok dah 85 KG.. Ya kawan2... Aku harus bangga dengan aku mpun.. Tahniah2.. (sambil nepok bahu dikpun)...

Dan seterusnya aku nak teruskan diet tuk dan kurangkan ukur lilit pinggang ke tahap Pak Dukun gik.. Giney pak dukun, boleh x?! haha... Sebelom tok nang kadar lemak d badan aku mencecah tahap obesiti.. Sik sangka dah masuk bulan posa tuk turun byk ya.. K k.. Mun ada perkembangan terbaru gik kelak2 cerita.. Mood aritok sangat hepi.. Yabeda Beduuuu...!! SAlam ramadhan... Jumpa takrang ari raya kelak...





Lebih kurang kedak tok lah aku sebelum ya tek. heehee...





Tok adalah body idamanku. Bukan ompuan tok lah... Body jak.. Tolak part susu juak..

26 comments:

Ivy Metaga said...

aih best eh turun berat badan, mun ktk lalu depan kmk kelak kmk tolong phewitttt jak....

Pheewwwwwiiiiittttt!!!!...

Razak said...

kira tek kitak dah terhale-hale lah owh...takut kelak lepas jak posa nait balit badan kitak...sidak ketupat, rendang, kek lapis dll dah readi nok nyerang...hihi

bunga said...

tahniahhh!! hehe.. rami urang turun berat badan bulan posa tok owhh..hehehe..

Caynie De said...

sama2 lah kta tuk meloka ke tepi spare part yang x da cun nya..hihih

AmirFX said...

kepada Ivy,
Phewwittt... haha... Kmk phewwit balit ngn ktk juak....

kepada Razak,
Yalah paling d gelik time tuk... Tutup jak mata... haha...

kepada Bunga,
Makseh... Tahniah ngn ktk juak.. Ktk lah inspirasi kmk juak ria... Meijin mek dah ada lekuk d bahagian bahu k nakung aek ujan... haha...

kepada Caynie,
Samalah bro.. Nak spare lebih ya aku muang pas raya kelak.. Mbak joging.. Neytauk pat muang time joging ya kelak.. haha...

SEN said...

wah2..satu pencapaian yg baik..takut pencapaian tersebut akan terhenti tatkala aidilfitri nanti eheh..

erolnukman said...

phiiwiittt...
mun ko bjaya mcm gambar kat dbah ya...nang respect abis lah..hehehe
tp jgn kak ya klk lalu makey baju nampak pusat..kotan nak ngeso tek.hahahahhaa

avar said...

kmk pun maok body pmpuan ya! dgn susu skali! huhuhu

teruskan usaha bro!
majulah sukan utk negara

Ms Tikot said...

Yah, kmk pun dah turun juak 2KG &5inch walaupun x byk. tapi at least ada juak turun. Nak hor...

aya_snooter said...

wah..NELES kmk eh! kitak da berjaya diet! kitak lah idola kmk!mulai ari tok kmk nekad mok diet bsungguh kedak kitak!!ohhh..

AmirFX said...

kepada Sen,
Tatkala aidilfitri aku dah nyedia topeng tutup mata cgek... haha...

kepada Cikgu Erol,
Haha.. Baju nampak pusat ya nang ada juak ati nak makei kelak p pusat sik kacak... hahahaaa.....

kepada Avar,
Haha.. Sama2 kita memajukan sukan untuk negara...

kepada Ms. Tikots,
Teruskan usaha... Ya pun kira satu pencapaian juak.... Ganbatane!! Yerrr.. kmk gik merik sokongan.. haha....

kepada Aya,
Haha.. Leput mek nengar ktk ngambik kmk jadi idola.... Thanks anyway..

KHaiRuL aNTaSHa said...

mun dah syawal menjelma konfem nait bait..<---jelesss
kmk juak yg masih tahap besar gedabak...giney tok owh

AmirFX said...

kepada Kerol Al-Fateh,
Haha.. Teruskan usaha ktk.. Boh berenti.. Pasang niat nak pakei baju saiz kecik n mantap... Insyaallah jadi...

dukunlintah plk said...

mok turun agik mbak joging lite2 d bln posa tok kompom transformasi di hari raya.. tahniah bro..

f.i.e.z.a said...

ya nyuroh fieza zaza jeles tok.kmk dari bln 1 riya madah nok kurus dah dekat jong thn gak 2kg trun.haha..
nang kitak nmpak kurus ko which is good for u.kmk mok juak gya eh..huhu

n i e z a said...

yalah ko, mek diat ktk time sungkey rami2 rah ileq2 ria nang dh susor skit. keep it up! kmk tok jak masih di takuk lama. nait gik ada. haha..

Faizal n Fashitah said...

Ku banyak juak ilang lemak di bulan posa tok! ehek. Bah bah.. kita mesti rajin menyusutkan berat badan kita hehe XD

AmirFX said...

kepada Dukun,
Makseh.. Time tok ncoba turun nait tanggak d opis jak.. haha..

kepada Fieza Zaza,
Boleh... Sama2 kita berjuang menghapus lemak ya... Lo Op atraction pakei jak... Kmk meijin makei baju fit dari ariya... haha...

kepada Nieza,
Aishhh... Ktk ya juak negur kmk owhh.. Mun nak sik juak kmk perasan kmk dah susur berat badan.. haha.. Nway, thanks sebab negur kmk... Next time turn ktk gik... Ganbatane!!

kepada Pejal dan Bini,
Haha.. Yesss... Sama2 mengejar mimpi... sama2 menyusutkan badan... yerr.. Alu ada kuar lagu... haha...

ngegeh said...

KONG HEI LEI! raya tok leh makei baju melayu sloa skinny ;)

AmirFX said...

kong hei kong hei.. Sloa skinny ya sekpat lok... Maseh ada gik lemak d paha... Kak raya buleh... haha..

Titil said...

Wah. Bes nya kitak. Kip ap de gud werk! Sik lamak gik boleh la masok ANTM o. Ehe.

AmirFX said...

kepada Atil,
Makseh.... Kmk dah masuk ANTM ria tek... Oleh kerna kmk putih gilak sidak sik mok terimak.. haha...

Felicia F. Ramzi said...

sikmek berani tak mok bdn kedak ompuan ya..mun tolak dada jak, retinya ktk mok ada curve juak la? piwit

AmirFX said...

kepada Ahmoi Santek,
Haha... Curve itu menawan.... hehe...

khairul onggon said...

wah wah amir.. share lah tips tek giney mok menurangkn ukur lilit bdn ehehehe.. share lah..

AmirFX said...

kepada Onggon,
Sekda tip2 yang penting gilak cuma kurangkan makan yang bergula dan berlemak... Ya jak.. Sekda nak lain(walaupun ati gundah gulana nangga brg mkn nyaman2) haha...