Monday, August 10, 2009

Terlajak Perahu Buleh Diundur, Terlajak Blog Buleh Juak Diundur.

Salam. Entry ringkas jak. Dalam aku tengah dilema nak carik apa idea k nulis lam blog tuk tek ada sigek kejadian melucukan telah berlaku. Sik sangka2 juak bila dah benda ya berlaku bok lah kita tauk apa sebenarnya yang perlu dpolah.

Last minute ago, aku tgh suk2 mukak n maca blog n baca email. Tetiba jak ada sigek email tuk tek madah aku telah ngambik link address pakei blognya. Klakar lah mek duak lam email tek. Dah ya tek sik juak puas ati alu lah mintak kakar makei pm Google Talk. Aku on jak. Nama jakun ehh. Dsebutnya nama GTalk d taip juak aku tek lam filehippo.com n cari benda ya.. Duak kali click maseh juak sekpat cari.

Bila pikir balit duhal tek Gtalk ya maksudnya Google Talk. Yahh.. Nang jakun sekejap aku uleh benda ya. Bila aku taip baru ngn nama Google Talk bok lah ada benda ya. Install terus n teruslah mek duak sambung klakar cemne nak muang blog aku yang dah ngambik link blognya tek. Lamak juak lah c8 ngn urg mpun blog ya tek. Bila dah kakar duhal tek cemya jak mun nak delete blog. Jakun agik sekali. Nang butak IT lah aku tuk. K kaber laen tek mbak jak lah kakar siney tmpt keja n bla bla bla yada yada yada... Haha.. Nang leput juak bila ngenang balit kes ya tek. Terimak kasih ngn ktk oi!! Mun ktk ada maca blog kmk tuk tauklah ktk pa nak d pdh kmk tuk. haha..

Sometimes mistake yang dpolah kita buleh mengeratkan lagik hubungan sesama kengkawan. Jgn anggap bila kawan molah mistake alu nak madahnya sik bagus. Mungkin kesilapan ya kita mpun penah molah juak. Jadi kitalah perlu ngajar sidak cara nak molah dengan betul.. K lah.. Nak kuar minum d Boyan lok.. Calos.. Salam semua..

14 comments:

bunga said...

tapi nakk..bukan taem kita mok polah blog kita dah tauk kah link ya dah exist..how come leh?

Titil said...

Oh, tauk mek kes tok. Kitak ria ada blog makei nama Toyol Best, Amir nak? Ria ada mek ngabas kejap, pi tang kosong jak blog ya. Kerobong jak ada, kata ongSrawak tek.

AmirFX said...

kepada Munga,
Yalah tek.. Kmk sekda nangga link terus.. Nama yg kmk polah ya muncul terimak terus se adanya... haha..

kepada ZATIL Scha,
Kerobong lah ya... Ingt tek nak molah cgek k kwn mek molah blog.. Tapi urg lain pun link... Sik perasan terus kmk link ya...

f.i.e.z.a said...

ada juak jenis terlajak gitok tek amir.hehe..minum d boyan sik ngajak :'(

Detogti said...

Auk minum di boyan sik ajak aku..

AmirFX said...

kepada Fieza ZAZA,
Haha... Kmk urg pertama kali kenak kedak tuk asanya... haha.. Isok mek g Boyan lam kol 5.30 pia.. Jumpa anda d sana d sana d sanaaa....

kepada Jimi,
Aih, ko dah ada d kuching ka?? Bila datai tek wai?!

dukunlintah plk said...

telajak perahu boleh diundor.. jangan bermain perahu di pengkalan kampong boyan ar ar ar...

mummysyafie said...

nang menar bah..bila orang nego shuld be kita nerimak ngan positif owh. tapi ada juak orang sik suka ditego

IsBoY'z ZeA said...

lain kali jgn make perahu make bot jak sak nya cepat and x mudah terlajak ehehhehehe

AmirFX said...

kepada DukunLintah,
Haha.. Perauk d Boyan ya besar gilak mun nak d undur... haha..

kepada MummySyafie,
Menar ya... Perlu ambik positif bok kita dpt benda positif dalam hidup...

kepada IsBoyz,
Sik cukup bajet mun nak makei bot.. haha...

Ivy Metaga said...

heheehehe...suka dgn tajuk entry tok, adohaiiii..part "terlajak blog buleh juak diundur"...tetak2 jak mek baca

AmirFX said...

kepada Ivy,
Kmk sik sangka juak yang blog pun buleh diundur juak.. haha..

Felicia F. Ramzi said...

hmm benar juak...bukan munkita pilih nama blog kita, ada madah nak boleh amik atau sik..

AmirFX said...

kepada Ahmoi Santek,
Menar ya.. Kmk nang alu sik perasan bila girl ya tek ngecheck blognya bok mek perasan yang kmk dah ambik linknya.. haha... Siap ajar kmk sekali gik ya cemne nak delete blog.. *nampak jak kmk tuk butak IT* haha...