Saturday, August 15, 2009

Berita Terkini

Salam. Entry ringkas juak lah. Ptg tdk lepas aku balit dari carik indok ikan kelik d Batu Tujoh, something happen. Really2 happen. Once in my life tok lah first time.

Ok. Cut it short. Aku ptg tadik nemu urg nak munuh dirik. Kejadian ya berlaku d KUCHING. Thats right. Kuching. My own hometown. Yerr.. Ya bok cerita. K. Dalam kekecohan ya tek aku dah merakam sigek jak gambar. Ya pun nang gelap gilak gmbr ya. Kelak2lah meli dslr just in case ada emergency kedak ya.

Apa yang best juak pasal insiden ya tek aku merati byk pegawai keselamatan kita terutama polis ngn bomba cem molah kerja semak ndak jak... Ya nang apa jak lah. Aihhh.. Mode ngerepak kuar kejap. P nang kesian lah nemiak ya(asaku nemiak lagik). Dengar cerita dari urg kerek kanan tek nya nak munuh dirik tegal peras ngn kekasih cintanya yang telah berlaku curang. What the HELL!! Tegal benda cemya pun nak munuh dirik ka?! Ok. STOP! Malas gik nak ngerepak. Putus urat neoron ku kelak. Aku akan berdoa supaya urg cemya akan lebih tabah mengatasi masalah cemya pada masa hadapan. Amin. K lah. Ya jak berita terkini yang aku dapat live from Jalan Rock sebelah ngn kedei Court Memot. Salam.





Sori. Gambar nang gelap gilak. Asal ktk urg nampak ada sorang jak tuguk2 atas ya, nemiak ya lah nak munuh dirik ya.



16 comments:

aya_snooter said...

mati lah orang ya? jadi la terjun bangunan? erm..ya tekanan perasaan yg amat sangat dah ya. dah sikleh nak kontrol perasaan dah..sik ingat agama, mak bapak, nusa dan bangsa dah...sikleh nak madah apa lah hoh..kita sik tauk apa lam ati nya taim ya..tuhan jak tauk ohh

eMBuN_mALaM said...

astagaaaaaaaaaaa... gila kalik nemiak yaa... berik malu dirik jak... ehekzzz... lain kali nk munuh dirik, carik lah bgnan tinggi sikit... yg xda org nemu... towk carik tpt nk ada org... *kata sorg psychiatrist... org mcm towk mok perhatian... sbb ya nya milih tpt nk org leh nampak... sak org nemu n nyelamat nya... mcm org ngerat wrist nya nak munuh dirik... mun mena nk munuh dirik, kerat geruk terus... kan terus mati... xda nyusah org lain...* tol juak apa pdh psychiatrist... fikirlah sendiri... ingatlah org tesayang, mak bapak kita yg dah susah2 mbesarkan kita... tegal org luar alu nk munuh dirik... ya namanya bodooo... bagei org ya merik mkn minum meri pemandei... alu ngerechor kmk ehhhhhh... bodoo...

Titil said...

Mek rasa nya bukan nak munoh dirik. Nya mesti feeling-feeling ala-ala berdiri rah ujong kapal Titanic ya. Keke.
Tapi siyesli lah, mena kata Asz ya...jangan tegal gerek/kawan alu nak molah benda-benda kedak ya. Sedeh ngan pras menonggeng ya normal, tapi sikkan la sampei nak abaikan/menzalimi dikpun nak. Yer. Tuija juak saya merik nasehat. Ehe.
Jadi, ginelah ending drama saspen tok, Amir?

Ivy Metaga said...

hurmmm..kenapa lah mok bunuh diri gara2 kekasih owh, sayangkan lah diri sendiri dolok

masa kmk study di uitm, ada juak kes cam ya, seorang pelajar ppuan mok lompat dari tingkap hostel gara2 gaduh ngan gerek...

terkejut kmk org yg baru plg dari kelas tgk, nasib sik da terjadi apa2, tapi yg lawaknya nak, sempat gik student ppuan lain nyurohnya lompat jak mun nya berani...hehe
jahatkan lalalala

erolnukman said...

camneylah gik?jadi sik nya terjun?hehehe

AmirFX said...

kepada Aya.
Yalah... Mun urg cemya doa jak lah supayanya sik berasa kedak ya gik.. Kmk urg nangga pun asa mun pelik jak bilanya ngundur dirik bila ada urg dtg nyelamat.

kepada Embun,
Psikatari pusak kmk pun madah cemya juak.. hehe... Nway, nang sik ptt lahnya mulah cemya.. Byk gik benda lain dpt dpolah sblm mati... Mun dah mati kelak neypat nak makan ABC d Swee Kang.. Betul sik?!

kepada Scha Atil,
Haha.. Ada juak nyelit Titanic... Kali juak... Mestinya nangga Titanic sampei 100 kali.. Ya nyuruhnya terpengaruh kedak ya... Nway, endingnya ompuan ya sempat d tarit ke belakang oleh sidak bomba..

kepada Ivy,
Setuju kmk ngn ktk.. Byk gik benda lain buleh dpolah selain munuh dirik... cthnya mbak mandi air laut ka, mandik bunga ka... Senang kit hati dan lebih tenang... Nway, mek urg pun arap juak endingnya kedak ya tapi mun kmk alu nutup mata terus... haha...

kepada Erol,
Sik jadi. Sempat juak d selamat. Caranya tek sidak tarit rambut panjangnya yang d ikat ya. mmm.. Motivasi yg aku dpt kali tuk mun nak munuh dirik iboh inang rambut pjg. haha...

SEN said...

apabila hilang pertimbangan ya la alu mok munoh dirik. nasib jak nya sik ilang keseimbangan, mun sik ade nye gugu ke debah itu..

aku dgr kau yang nulong menyelamatkan orang ya, menakah..?

Su iJamm said...

Patut lah benih ikan alu sekda sampei aritok. Leka nanggar urang terjun bgnan duhal nya..

bunga said...

dah peras, carik lain.. ampey juak sorang ya jak onglaki lam dunia tok.. stupidos! ingga mek nangga mpuan kedak ya juakk..mun mek rah ya,nya mok gilak terjun, tok mek nulak..kekeke..

AmirFX said...

kepada Sen,
Yalah Sen, munnya tek kedak manohara mmg aku ada sebelah ngn dak bomba ya nyambutnya d dibah... haha...

kepada SuIjam,
Haha... Traffic jam juak time ya aihh... haha...

kepada Munga,
Yohh... Kmk setuju mun ktk nak nulaknya tp biarlah kmk sekda d sia... Sebab kmk tkt nangga darah...

mummysyafie said...

aie, kenak nya gia owh..apa nak dipikirnya time nak mati ya ka? nauzubillah ko.

kita sik tauk juak ko..sik apat juak nak nganok nya. kekadang bila palak dah bingung tambah gik iman sik kuat..nang senang setan masuk.

mudahan nya sikda papa..

eMBuN_mALaM said...

ompuan bodo... ada gik kmk ngerechor... ermmm mok tyk... ktk main forex juak ka? mcm ne ktk bukak akaun? heeeeeee...

Rudy said...

jiwa kacau bah mir..pi suicide bukan jalan penyelesaian!..

AmirFX said...

kepada MummySyafie,
Yalah.. Mudahan juak sekda apa2 berlaku ngnnya..

kepada Embun,
haha.. Mbak ngucap jak... Nway, mun ktk nak bukak akaun forex just click kat banner ya and ktk kol nombor IB yang ada d sitok..

kepada Rudy,
Yes.. Jiwa kacau lah ya... Cuma aku gelik munnya tetiba terjun d sia nang muntah lah aku d sia kelak... haha..

[ LADYKiKi] said...

aie aie aiee... ??

yalah perasaan seseorang kt sik tauk bah.mayb nya ada poblem antara bf nya ya.

isshhh cubalah setia kit bergerek ya. cehh tang ada² mek ngerepak.

banyak kemungkinan juak ooo.. tapi mek nak tau apa sebenar kes cidak tok.. check ngan mek lok.. * hahahah l o b a !


-mintak² kita sik camya. jauh dari perasaan yang dik berperasaan kedak ya oh. ada gik jalan laen mun nak frust.. contoh.. mbik paku.. kutuk kat dinding.. dapat juak k bergantung periuk belangak..
k melepas geram tekbahhh.. hahaha



dah dah.. ya mek malas nak komen.. taukpanjang leba. =)

juhh.. bila nak lanja mek makan KFC tek.. hahah

AmirFX said...

kepada Kiki,
Haha... Yalah urg laki kinek tuk... Nak hensem2 jak tapi hati macam apa jak lah.. Nway, KFC sik nyaman aeee... haha...