Tuesday, August 18, 2009

Cerita, Berita Dan Informasi

Salam. Tajuk entry kali tuk nang clean and clear lah.. Nway, dalam 2-3 ari tuk aku dah met someone. That someone nang nyuruh aku ceria jak2 sampei kinektok. Ntahlah. Nak madahnya special gilak sik lah juak. Tapi that kind of person is i like it the most. Wasehhh... Pa nama cerita cemtuk.. Mukadimah jak..

Dah hampir seminggu berkenalan n bok perasan yang nya tek mempunyai nilai2 yang bagiku amat menarik. Sik d medo mun tak urg ada nemu juak org yang cemya.. Oklah. Kisah ya kelak aku sambung balit d masa yang lain. So, next is berita. Berita nak aku sampaikan d ctok ialah berita kematian pasal H1N1. Setakat tuk dah mencecah 60++ kematian telah d rekodkan. Bagi yang mudah terdedah ya berhati-hatilah bila nak kuar ke tempat awam. Pakei topeng gaban ktk urg.

Lastly pasal informasi yang berguna bagi urg yang ingin mengetahui camne cara minda separa sedar kita berfungsi buleh lah pergi ke kursus Evolusi Minda yang akan d adakan pada bulan 11 kelak. Kursus tuk dikatakan buleh menguatkan daya minda kita yang sik pernah dpakei sebab manusia normal cuma menggunakan 5% jak kekuatan mindanya. Manusia luarbiasa menggunakan hampir 10% kekuatan mindanya. So, dalam kursus tuk ngajar kita cemne nak makei minda kita yang selebihnya. Bagus juak kursus tuk adalah untuk urg yang selalu mengeluh kenak perniagaan sik menjadi dan juga bagi sesiapa jak asanya perlu turun kursus yang cemtuk. Aku?! Yess.. Aku usaha untuk pergi ke kursus ya. Byk juak testimoni yang aku dapat dari kawanku yang dah turun kursus ya. Rega kursus ya rm550. Nilai ya mungkin sgt besar tapi nilai kursus ya asaku lebih gik dari ya. Bagi sesiapa yang nak turun kursus ya kelak2 aku post agik tempat dan masa kursus ya kelak dan siapa yang perlu dkontek. K lah. Ya jak. Salam.

21 comments:

Faizal n Fashitah said...

Shiohh!~.. nang asa baca newspaper jak entry tok eh! padat jak ngan informasi semasa ehehe

bunga said...

tok gik sorang inlep! hahahaa..welkam to the club!

AmirFX said...

kepada Faizal n Fashitah,
Haha.. yahhh.. Nanyang Siang Pau pun berita... haha...

kepada Munga,
Aiihhh.. Ya juak d peratinya... haha.. Perlu isik borang sik mun nak masuk kelab?

Ivy Metaga said...

someone???...yer deh...phewwitttt....

kmk tolong phewittt jak lah lalalala

AmirFX said...

kepada Ivy,
Someone?! haha.. Sik tauk ehh... lalalaa....

SEN said...

ada pun lah mir, berita kau nemu seseorang ya lebih best dari berita2 yang lain..gogogo agogo bro..!

AmirFX said...

kepada Sen,
Haha.. Yahhh.. Ya cerita jak ya... Sik penting gilak ya... haha..

bunga said...

sikplu isik apa2 borang..p plu bayar deposit! hahahhaa.. :p

azai said...

aku mok join kusus ya p mahal glak, asanya ada sik next time? gu duit ku cukup lok.haha.
nang mena, nak creta nyuruh ko happy ya juak paling rindok. gudluck!

AmirFX said...

kepada Munga-munga,
Ada juak deposit ka? K kad kredit buleh sik? haha...

kepada Azai,
Yahh.. Lamak juak sik nangga dirik ehh... Mun nak trn kursus ya next time sik pasti juak.. Nway, cerita pasal aku hepi ya pakei mukadimah cerita jak.. hehe...

dukunlintah plk said...

giney2 mukadimah ya juak yg best.. bak kata titil, mari kita spekuuuuu.. ku rasa ada sikok cupid yg nakal yang suka nembak panah sesuka hati yang menyebabkan rami urg terkena (adakah aku termasuk salah seorang mangsa??.. tak tau... mari speku beramey-ramey...) heks :)

KHaiRuL aNTaSHa said...

yerrrr Amir lok..nya dah da can..bila gik nk ngeso can ktk? hehehe

AmirFX said...

kepada DukunLintah,
Haha.. Jom speku... Speku yang ada time tuk Zatil pun dah ada someone juak... yerdehhhh... haha..

kepada Khairol Burger,
Haha.. Eshhh... Speku jak ya... Mun ada kelak mek madah ngn ktk sorang jak... haha..

azai said...

boring keja mala melungak muka urang. ya ku dah mencoba bermesra dgn blog tok. hehe. mun ada kelak, impo k! tq

AmirFX said...

kepada Azai,
haha.. Nasib sik melungak nangga nasib kenak 4d... haha... Okehh.. momantai bro..

Felicia F. Ramzi said...

ahem..eheh

AmirFX said...

KEPADA ahmoi Santek,
Hehe... ehem2...

Titil said...

Elele. Pande jak dirik ya nak speku hal kita k kaber kesah nya tekk. Tang ngakuk jak sia, Mir...saya, Munga, Kak Aerospace, Sposen ngan Tarabas dah teruja mena ngan intro entri tok. We want more! We want more!

AmirFX said...

kepada Atil-yang-setia-merik-komen,
Maksehh.. Cerita ya maseh samar2 jak.. Sekda kebenaran d sia.. Mena tuk! haha...

p.s. Time tuk kmk maseh berkawan jak. Just normal fren..

*wink wink* said...

yerr,in lep bg amerr tok ehh..btw, best juak kursus ya owh..cam mok ekot jak..klk boh lupak berik detail kursus ya bg amer aa..

AmirFX said...

kepada Fazy,
Haha.. SPeku jak ya.. Nway, detail kursus ya kelak mek akan letak pada entry akan datang..