Sunday, June 28, 2009

Review Sebelum Mandi

Salam. Pagi tuk just nak polah sedikit review ttg apa movie yang dah aku tangga lam minggu tuk. Nang sekda keja lain lah minggu tuk.. Nangga cita@movie jak keja.. Haha... Dibah tuk ada gmbr k tak urg nangga cita yg aku dah tangga.



Hero yang playboy. P sik sedar dirik dah mati.

Cita tuk mengisahkan seorang polis yang dah mati tapi d hidupkan balit oleh org jaik(Samuel L. Jackson). Komen aku just cita tuk ada jiwang ikit lah.. Rating aku berik, 2 daripada 5.




Nyaman nak upa mee ya. P seriusly, sgt masam mun original taste rasanya.


Berkisarkan seorang remaja omputeh tek konon nak belajar molah mee ramen sebabnya keciwa ngn gereknya ninggalnya d tokyo. Dah tdo semalam ngn gereknya alu kenak tinggal sebab gereknya tuk kerja nang merantau jak2. Pasya nya bertemu ngn kedei ramen mee tuk depan apartmennya jak. D sia nya nemu urg makan mee ramen sambil tetak2 bila makan mee ya tek. Jd nya pun belajar nak molah mee ramen yang boleh membuatkan urg lain hepi juak termasuk diriknya mpun. Komen aku cerita tuk adalah pelakon ompuan ya coba lah carik urg lain. Brittany Murphy tuk cem sik kenak jak mbak watak heroin lam cita ya. Rating aku berik 2.5 daripada 5 sebabnya body brittany ya nang best juak lah.. hehe... K k.. Tangga jak mun asa mok nangga..




Kiut ompuan lam cita tuk aihh...




Cita tuk aku suggest bagi sesiapa yang suka nangga cita romantik. Nang best. Cita tuk berkisar mengenai seorang lelaki yang setiap hari molah playlist lagu bagi gereknya yang lekak break dgnnya. Hampir 2 bulan playlist ya d berik ngn ompuan ya tek tapi ompuan ya sik mok nak layan org laki ya lagik. Mungkin naif gilak. Kedak aku juak. hehe... Lepas ya dalam nya berik playlist ya ada ompuan lain yg suka dgn lagu d dalam playlistnya tek. P ompuan ya sik mok mdh diriknya siapa smp lah .... Mun nak tauk kesudahannya tangga jak movie tuk. Rating aku berik 3 daripada 5.




Gagah, macho dan krenggg...


Let's roll out!! Uishh. Nang dashyat cita tuk. Graphic power. Mungkinnya makei graphic card nak power abis pun.



Adohhh... Cita tuk sik perlu d kisar2 kan lagik lah. Sesapa yang belum nangga agik cita tuk ptt pegi nangga. Beli DVD o donlod jak. Uishh... Best. Rating aku berik 4 dari 5. Aku sekpat merik full sebab cita tuk menggunakan teknik graphic yg tinggi gilak. Susah nak menilainya. Kepada Ahmoi, boh sedeh. Minggu depan masih d tayangkan d ctok. Mun sekda paksa ktk terbang ke L.A. jak terus. Carik pelakonnya suruh sidak berlakon gik sekali.. haha...

K k. Dah. Ya jak review n quick update aritok. Petang tuk mungkin nak nyengok kejap d Sukma nak berambik gambar ngn Fafau. Selamat berhujung minggu. Hepi holidays n paydays. haha...


11 comments:

Khairul Antasha said...

selamat bertemu d sukma ria...yerrrr....hahaha...

AmirFX said...

kepada Kerol,
Dohhhh... Ktk ada d sia juak?! Sik mok mek temu ktk ehhss.. Ada kenak impose gmbr mek kelak... haha...

[h]einsen said...

mun da nok nunjok muka sipi2 jak, kerol lah ya hehe..

ptt la aku maca review tok ada jak bau masam..duhal tkg review blom mandik gik duhal..

Ms Tikot said...

Best nya juak eh. Selalu nanggar wayang. Kmk tok dah berkurun x nanggar wayang...

Caynie De said...

yah..ya baruk kerjanya nangga cita jak.. kmk baru meli 3 igek ptg tek juak...heheh

AmirFX said...

kepada Heinsen,
Haha... Cem tauk2 jak.. Bau masam ya mee ramen ya.. ehek...

kepada Ms Tikots,
Aihhh... Menar ka?! Pecah rekod lah kitak.. Kmk bok jaman tuk nangga wayang.... hehe...

kepada Ken,
Caiyok2....

Si Penconteng said...

Ramen Girl? Bok penah nengar eh...yala, almaklomlah dah lamak sik berporet ngan member kamek nok ertis rah Holiwud nun. Hm...pakaba ndak ka anjang Ryan Sikres rah sinun o?

Kelebar Malam said...

nang ktk nok suka nanggar wayang...boleh jd pengkritik profesional...kmk pun baruk nanggar crita transformer 2...nang best. sik tentu duduk nanggar cerita tok...

AmirFX said...

kepada Atil,
Yohh.. Berkawan ngn artis duhal ktk tuk... haha... Ada anjang Ryan tak kol madah kimsalam.. Udak Steven Spielberg ada juak nyeruk family nya d kuching tuk pegi party trenpomars kelak... hehe...

kepada Kelebar,
Haha... Lmk juak dah kmk sik nangga wayang sbnrnya... Mun cita lain tek ada lmbt kit... Besa men donlod jak... Nasib mek urg pegi time ya kosi semua available... Sekda yg songlap kosi org lain... Cita transformers ya nang best... 2 thumbs up..

Shitsurei shimashita said...

hahaha..cita no 2 mcm best jer

ramen...mcm nama mee ja..
anyway bro..ada masa kta jumpa di sinun k..

AmirFX said...

kepada Naga,
Boleh lah bro... Tuk layan kejap jer... hehe... Nway, kalo dtg ke kch bagitau jer...