Wednesday, June 24, 2009

Kalau Kail Panjang Sejengkal Jangan Diduga Laut Antartika

Salam.. Mood ritok sangat hepi sebab aku ada terimak mesej yang best dari kawanku. Thank u my dear friend. Aku suka bangat dengan mesej mu itew.. Haha... P entry kali tuk sekda kaitan ngn mesej ya. Kali tuk aku nak jawab nametag yang telah dtikam ke arah aku. Nasib terer ngelecek. P kenak juak lah. Kenak tahan oleh sidak bidadari tek. Sidak nyuruh aku berdiri tegak. Ingt tek sidak nak cium aku. Rupa2nya nyuruh nyambut tag yang d tikam ya tek... Jadi dengan berbesar hati aku jawap juaklah. Check2 rock2..

1. Bekas kekasih saya adalah :
~~>Mountain Bike. Kinek tuk dh sekda coz kenak curik.

2. Saya sedang mendengar :
~~> bunyi kipas dan jiran sebelah bermasak

3. Mungkin saya patut:
~~> Berak. Dari tdk kentut.

4. Saya suka :
~~> Tido. Tok kategori hobi juak nak?!

5.Sahabat-sahabat baik saya :
~~> Mungkin tengah berak, kentut, mandi o bermain dengan anak.

6.Saya tak paham :
~~> Bahasa Malaysia

7.Saya kehilangan:
~~> Rokok sekotak besar. Dalam ya maseh ada 18 btg gik. Keciwa nar juak ehss..

8.Ramai yang berkata :
~~> "Manohara ya kiut owhh.."--->> setuju ehss

9.Makna nama saya :
~~> mmmm.. Sik pasti juak. Mun sik salah aku, namaku ada kaitan ngn Raja d negara Arab nun.. Nunggu mak ku balit keja lok. Kelak nanyak.

10.Cinta itu adalah :
~~> jiwa dan perasaan.

11.Di suatu tempat, seseorang sedang :
~~> melukut d tepian gantang. Mungkin gik carik tiket cita transformers. Sian pok ya.

12.Saya akan cuba :
~~> Menyelam sambil minum air.

13.Ayat SELAMANYA membawa maksud :
~~> Tiada noktah

14.Telefon bimbit saya :
~~> SonyEricsson yang sudah ketinggalan jaman.

15.Bila saya terjaga dari tidur :
~~> Terus bangun sambil senyum sorang diri depan cermin sambil mengelap air liur basi.

16.Saya paling meluat apabila :
~~> ada ketuat d jari kaki. Sik best asanya. Mun dpt potong terus k pisok. Ishhh... gelik ehhss...

17.Pesta/Parti adalah :
~~> Jangan d polah salu gilak. Rusak akhlak.

18.Haiwan yang paling comel yang saya pernah temui ialah :
~~> hamster. ingin nak nginang balit menatang ya ehhss..

19.Peringkat umur yang paling menyeronokkan bagi saya ialah :
~~> 1 - 5 tahun. Sekda gago nak bergerek.

20.Hari ini :
~~> hari Rabu cikgu!!

21.Malam ini saya akan :
~~> bermimpi berjumpa dengan bidadari se akan2 Liv Taylor, Taylor Swift ngn Angelina Jolie.

22.Esok pula saya akan :
~~> cucok kad ATM dan keluarkan duit untuk membeli burger simpang tiga.

23.Saya betul-betul inginkan :
~~> Sebuah kereta Nissan Skyline R35. Mun ada R33 pun dah syukur juak. haha..

24.Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini :
~~> JERAWAT!!!

25.Pusat membeli-belah atau arked permainan :
~~> Rumah Banglo. yohh.. sik jawap soklan terus.

26.Makanan Barat atau Jepun :
~~> makanan kampung. "Mak, masak ayam masak merah lok!"

27.Bilik yang terang atau gelap :
~~> bilik tidor.

28.Makanan segera adalah :
~~> MSG(bukan singkatan untuk message ya)

29.Ayat terakhir yang anda katakan pada seseorang?
~~> Manis juak muka ktk hoh?! Leh mek mtk sikit k engkah lam aek kopi mek?!..

30.Siapa yang anda nak Tag?

1. Gundam destiny
2. Hulk
3. Wolverine
4. Anak bapak
5. Makcik Leha
6. Anjang Limah
7. Manohara
8. Tini
9. Pak Lah Boyan
10. Audio
11. Madey9600
12. Intan(xaximie)
13. Achika Mika
14. Sh. Puteri Azalia
15. Hani Farlina
16. Fieza
17. Nieza
18. Apis
19. Farid
20. Bob Syuqereen Bin Saleh (miak kpg patingan)

K. Dah jawap tag. Mm.. Mun tag kelak lenkali berik nak susah kit. Tuk setakat kail sejengkal jak. haha.. Tq kepada heinsen, kerol and shaffix kerana sudi memberi tag yang sama.

13 comments:

Khairul Antasha said...

yerrrr...aok..kelak merik tag susah2 smpe ktk susah nak berak..hahahah...eh, beger simpang tiga?nyaman ka?? teruja mek nak membelasah beger ya...

Willie said...

Sik paham bahasa malaysia? Bulak eh!

Si Penconteng said...

#19 <-- Mena mena. Stuju stuju. Taem paling bes.
#29 <-- Yoh. Makei pick-up line juak kitak tek. Ehe.

AmirFX said...

kepada Kerol,
Haha.. Ya ampun puteri katak... Berger d sia nang nyam2... P bukak malam ari jak... Ya pun sik nentu..

kepada Willie,
Haha... Just a joke my friend....

AmirFX said...

kepada Jatel,
Apu nyakk... Ktk dolok marek mesti suka men parit.. Tauk mek.. hehe... Pick-up line apa reti Tel?! Sik tauk mek koh..?

f.i.e.z.a said...

ada juak kenak tag eh.maka harus molah tok.hehe..
nang best jwp2 ktk.. ;P

Ms Tikot said...

Haha...nang bulak juak x paham bahasa malaysia eh.

[h]einsen said...

bahaya na kja tok eh..tang ada anak sultan kelantan maca tag tok alu ada urg knak pangkong tok lak..

Ivy Metaga said...

hahahaha...sik paham bahasa malaysia, jadik yg skrg bahasa apa ya heheheh

AmirFX said...

kepada Fieza,
Ha.. Pa gik... Polah terus pas ktk balit keja.. haha...

kepada Ms Tikot,
Kmk kurang faham jak... hehe...

kepada heinsen,
Sekpa sen... ANak Sultan Kelantan sik kenal ngn aku.. hehe...

kepada Ivy,
Skrg nie guna bahasa Ibunda.... hehe.. Thanks for comenting...

WhiteTulip said...

lucuuu..hahaha..nak best,time nunggu mak tak pulang keja kotan mok tauk meaning nama tekkk..hahahaha...

Caynie De said...

sine ndak burger simpang 3 ya.. cambest jak bunyi..mok jak ku try.

AmirFX said...

kepada Munga,
Mak mek ya.. Sik penah madah pun ngn mek urg pa maksud nama yang d berik ngn mek urg... ishh... I love u mum...!!

kepada Ken,
Mlm tdk bok nya ada... Dah empat malam ngipak.... Upa2nya member aku juak nulong d sia....