Saturday, June 20, 2009

Hatiku Berbunga Lagi

Salam.. Lamak juak dah sik apdet.. Ria tek aku dah apdate smp 3 entry lam seminggu. Tuk seminggu sekali pun payah. Bizi gilak kali. Mala jak bizi. org lain bizi juak, dpt juak apdate. Yah.. Nak ka nukuk palak dikpun. haha..

Nway, i hope u guys still follow my blog. Sekda apa nak d bicarakan cuma luahan asa hati dan perasaan jak lamak tuk. Dalam seminggu lebih dah asaku benda tuk berlaku still masih dalam ingatan. Dah byk juak cara nak mengatasinya. Lompat katak dari katil ke kaki katil, minum aek cola sampei kenyang, merenjatkan elektrik ke bunga(bukan katie bunga), cuba nak ngidupkan tipon mainan dan macam2 lagik cara dah d polah.. Still masih asa kedak ya juak.. hmm...

Adakah aku perlu melupakan semuanya?! Atau adakah semuanya perlu melupakan aku?! Dilema tuk mungkin ada juak org lain yang menghadapinya. Ingin juak aku berkongsi bersama tapi mun dah duak2 temu gerenti lah jadi sik betul juak. Sapa nak merik pendapat ngn jalan yang betul?!

Kadang2 manusia tuk mudah alpa. Bukan alpha beta tester k?! Maksudnya lupa dengan apa yang seharusnya d dahulukan dan yang d kemudiankan. Tapi, soal hati tuk?! Mudah2 juak kita nak cepat lupa dan ngelabah nak nentu pasal. Ya biasa berlaku. Aku pun tergolong dalam dilema kedak ya juak. Secara jujurnya lahhh.... Haha... Untuk sekelian kali juak aku sik dpt menghadapinya. Dah masuk kali ke berapa ntah lah. Lupak juak dah aku tuk. Maklum, dah nak tua. haha.. I try my best!! Ungkapan paling salu aku dgr. Tapi bila dah kenak ngn dirikpun bok tauk cemne asa nak jadi best. Uuuhaaa...!! Yahh.. Dah masuk bab ting tong hin.

Adakah aku asa menyesal ngn perbuatan aku tuk?! Tidak sama sekali. Even Michael Schumacer gik sik menyesal bersara awal. Samalah asa tek nak. Haha... Kata org mun perahu sik d kayuh camnelah nak bergerak. Jadi, mun kayuhan ya sik betul pun masih juak perahu ya bergerak. Setuju nak?! Jadi sik perlulah d sesal apa yg telah berlaku. Next time tetap juak berkayuh tetapi dengan lebih betul dan mengikut landasan. Ok. Asanya dah cukuplah tak urg nengar bebelan yang ntah apa2 jak dari aku mlm tuk. Semoga rintihan aku kali tuk yang terakhir kali. Sekda untuk kali yang keduak last, o ketiga last o smp bila2 pun nak madah "Last dah tok!"... Dah gik lah. Boh tak urg bersedih ka apa ka. Just reminder untuk aku pun jak. Salam.....




Apa kata ktk urg senyum kedak tuk?! Camne asanya urg lain nangga?!

3 comments:

Caynie De said...

haha..nice2..dah-dah..boh emo gik..hihih.. senyum kedak lembu ya bro..dah check lagu ku tek?heehe

AmirFX said...

kepada Ken,
Haha... Kejap gik aku check... Thanks bro..

eMBuN_mALaM said...

hahahaaaa... sum amanusia ada mslh... manusia xda mslh yalah yg paling bmasalah...