Friday, June 26, 2009

Bad News Or Good News First?!

Salam. Arituk aku nak update sekejap mengenai kesah sedeh Raja Pop Michael Jackson.. Rimarek Michael didapati meninggal dunia pada umur 50 tahun d kediamannya d Los Angeles.. Rami asanya yang kenal ngn Michael Jackson o lebih d kenali ngn MJ.. Dolok marek aku tuk lah salu perasan nak niru gayanya... Paling best tariannya waktu ya adalah "Moonwalk"... Aku smp kinek sekpat nak molah moonwalk...

Apa-apa pun, kenangannya masa gik kecik lok marek maseh terngiang-ngiang lam utak... Zaman mukanya gik chubby... Smp lahnya d dapati memeluk agama islam pada usia 48tahun.. Duak tahun lepas mun sik salah aku.. Kinek tuk, aku tgh mendengar lagu "Thriller" yang penah meletop jaman aku gik remaja dolok marek.. Ishhh... Idola juak lah MJ ya bagi aku... Sebabnya lain dari artis lain.. Ada keunikannya pun dalam persembahan ngn lagunya..

K k.. Dah gik cerita sedih... Arituk tek ada juak berita gembira... Musim panas yang melanda kuching lamak tuk akan berakhir sik lamak gik cos angin sejuk dah nak dtg... Mungkin pemanasan global semakin kurang ataupun maksiat dah sekda gik.. haha.. Ada juak kuar al-kuliyyah... P sebanarnya nak madah rituk tek ada sorang gik hari lahir bagi seorang Blogger yang aku kenal.. Yeppp... Sapa kenal ngn Nieza angkat tangan sambil berlagu Jaiho... Sila2.. Jgn malu2.. Hepi birthday 2 u my dear friend Nieza... Dah tua setahun gik ktk ya... Kmk sekda hadiah untuk ktk just kmk ada update blog kmk tuk just nak madah birthday ktk... Semuga hari ktk bahagia dan ceria2 selalu... Mun sesapa yang blom kenal sapa Nieza tuk alamatnya...


http://toughsoftcentredcookie.blogspot.com/

Seorang yang pendiam dan sedikit malu.. Tapi aku tauk Nieza tuk ada sifat nakalnya juak.. Malas nak ngesor.. Pertama ria jumpanya d pak lah boyan.. Time ya aku n da geng ngeteh dgn tongkat ali n keropok lekor. Padahnya time ya sik berapa nampak mek urg d sia.. Ingt ku tek mesti sombongnya tuk.. Duhal tek sik berapa nampak gilak.. Rabun malam. Kedong time ya pun hampir nak malam juak. haha.. Kali keduak jumpanya dengan Ahmoi Santek yang asa ayu nama nomor duaknya... haha.. Ampun Moi!! Lepas ya berjumpa gik time nikah Audio a.k.a. Faizal a.k.a. Pengimpose-Muka-Nemiak.. Nang berolah juak duhal bila part bergambar rami2.. Haha..

Oklah.. Cukuplah asanya berita ritok.. Mun ada berita lagik kelak aku inform ngn tak urg.. Pandey rajin aku molah blog duak tiga ari tuk.. Apa kes?! haha... Takziah buat family MJ and Hepi Besday To My Dear Friend of Mine -- NIEZA-- Dibah tuk ada gmbr k tatapan rami juak..




Time maseh glem dolok marek. K jaket kulit fit ke body. U'll never be replace.




Nieza sebelah dengan Big Momma. Baju pink. Nakal nak nya?! hehe..




Birthday cake for my dear friend -- NIEZA--. Sila rasa terlior. haha...




Nah... Mun sapa lom nangga muka aku. Tuk versi smoking guy. Versi lain lom kuar.







18 comments:

Si Penconteng said...

Innalillah MJ dah ninggal. Tetiba jak oh. Yoh. Asap rokok ya... Kalah asap stol wing manok panggang rah Satok.

Ms Tikot said...

Ada indah gambar versi berasap...

AmirFX said...

kepada Scha,
Yalah.. Umurnya kira gik seh mudak juak bah... Mun kira umur sidak belah nun lah... Nway, asap ya cuma asap jak.. Kmk sekda merokok ehhhss...

kepada Ms Tikots,
Hehe... Cobaan 1 2 3 jak... Mun sik suka versi ya kelak mek tukar gik...

Su iJamm said...

aku nang minat mj dari dolok. byk lagunya ku kolek.
nappa nama asap byk gilak ya pok?

AmirFX said...

kepada SuIjam,
Byk juak peminatnya duhal... Aishhh... Mlm ya kenak spon cerut sebatang... Apa lagik.. Berasap lah dapur ya... Sik tauk juak kenak leh byk gilak asap... Campur ngn asap mandok dak jiran sebelah juak kali... haha...

Shitsurei shimashita said...

salam..

hahaha..gambar last tu kalo di super impose tue tentu kacak wo..hehehe!!

Merokok lah anda sebelum di asap kemayankan..leh kah gitu??

Shitsurei shimashita said...
This comment has been removed by a blog administrator.
dukunlintah plk said...

nang benarkah mikel jeksen dah masok islam atau hanya kabar angin??.. sapa nama islam nya tek?

AmirFX said...

kepada Bro Naga,
Hehe... Gmbr yg last tue nak buat2 kabur sbnrnya.. Tapi nampak jugak muka tu... Nanti cuba lagi...

kepada Dukun,
Yeppp... Nang menar.. Nama islamnya Mikael.... Time tuk mayatnya masih d autopsi.. Sik tauk bila gik nak ngubur...

[h]einsen said...

tiba2 ku teringat watak cigarette smoking man dalam cita X-File ya heheh..

bagak said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Khairul Antasha said...

hahaha...kmk dah mdh..asap rah boyan nak berkepul2 ya sikda lain mun sik asap rokok ktk..hahaha..

AmirFX said...

kepada Heinsen,
Aku lah ya... Haha...

kepada Kerol,
Asap ya signal mtk tulong bah... Mun sik byk asap sik jadi signalnya kelak...

Caynie De said...

ya baruk lah asap..hahaha.. abis alu kucing jerebu ya bro..hihih

AmirFX said...

kepada Ken,
Sekali-sekala jak bro... Sik sanggup juak nak ngisap cerut ari2... Bisak dompet kelak mala jak kuar duit... haha...

azlia said...

bahaya...bahaya...asap tu

AmirFX said...

kepada Azlia,
Uishhh... Memang bahaya... Dah pesan aritu kat drebar bas... Jgn kuarkan asap byk sgt... haha...

n i e z a said...

kmk baruk perasan la entry tok ko. slps 3 thn lebih. haha. makseh, terharu kmk aie. :)