Tuesday, July 26, 2011

Sudah Tiada Baru Nak DiKenang

Salam.. Hohooo.. Sik lamak gik nak posa ooo.. Cemne ngan takrang? Dah ganti posa lom? Sapa yang lom ganti ya sila ganti cepat2 k.. P selalunya time dekat2 nak posa tok nang ramilah sidak ganti2 posa.. Time lepas raya sik juak kinek mok ganti.. haha.. Ntahla.. Kali feel sekda time mujor joros lepas raya.. Dekat2 nak posa bok ada feel.. Nway, ritok just nak cita pasal someone yang dah ninggal baru2 tok tek.. Retis dari England nun.. Amy Winehouse.. Banyak orang dah kenalnya nektok tegal baru2 tok teknya ninggal.. Mungkin ada yang dah kenal lamak.. 

Bakat Amy tok nang terserlah lah lamak tok.. Bukan nak puji lebih2 pun cuma nangnya tek berbakat.. Bukan kedak aku tok.. Bakat lam bidang muzik nang sekda la.. Walaupun salu juak nukuk kaki tas lantey tek kiranya terer men dram lah.. haha.. Bakat Amy tok terpadam bilanya baru2 tok dah menghembuskan nafas terakhirnya kat umahnya pun.. Erkkk.. Mati tegal overdose dadah.. Walaupun aku sik la pernah cerik dadah kedak ney rasa tapi banyak bukti dah menunjukkan kesan dadah ya amatlah bahaya.. Such a waste of talent..  So, kids.. Dont do drugs.. Dah kaya sekali pun mun nak men dadah pikir menar2 lok.. Mun dah terjebak susah nak undur balit.. Takrang sik perlu nak argue pasal benda ya.. Boleh google kedirik cemne asanya nak kuar dari kancah dadah ya.. Senang ka susah.. Oklah.. Takrang layan jak lagu Amy Winehouse dibah tok berkenaan dengan pemulihannya dari dadah.. Dalam lagu ya ada madahnya sik sanggup nak pergi ke pemulihan.. Sungguhnya kaya kedak ya sekda tempat lain juak dapat nak mulihnya selain dari pemulihan ya dan last resortnya telah nemu ajal oleh dadah juak.. Suratan atau kebetulan sik tauklah.. Dah ajal juak... Undur dirik lok.. Muahmuahmuahhss... Sayang awak semua.. Jauhi dari pengaruh dadah.. Salam..




19 comments:

bunga said...

haha..betul2..jauhkan diri dari dadah..

AmirFX said...

kepada Bunga,
Yeppp.. Fuhh2.. Jauhi dadah...

uSu iJamm said...

Amy ya tek duhal. Arap2 lah Amy Search n Amy Mastura menjauhi dadah.

AmirFX said...

kepada Ijam,
Haihh.. Yakin juak ko Amy Search ya sik mendadah... haha.. Mun Amy Mastura aku yakin menarnya berekot atas treadmill F1.. haha..

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

aku nang terkejut time dgr brita nya ninggal ria..... gik mudak.. hurmm..sian juak nangga...

AmirFX said...

kepada Fadli,
Sian ada jak.. Umur mudak.. P bila nangga gambar latest ya kedak org umur 60an jak..

Liana Ryan said...

dah ajal tek.. sik tauk juak.. dgr2 dr berita jak

AmirFX said...

kepada Liana Ryan,
Meowwww.... Yalah koh.. Sayang talentnya bazir kedak ya jak... Genti lepas tok ada apprentice AmyWinehouse.....

Redbloodsnow said...

adat manusia lah ya mir. mun dh xda, bok nk ngenang. mun ada...k selak. hehe

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Yeahh.. Nasibnya bukan orang Meleysia...

PutRee SeJiNjaNg said...

hye amir...kotan lamak dah mek sik blogwalking, dah berubah wajah dah blog ktk...nice eh...hehheh...

AmirFX said...

kepada PuteriSejinjang,
Haha.. Rajin2lah ktk blogwalking... Nway, thanks...

ciK LyndaWawa igUana said...

org pituh bukan nya ninggal...parai..hehe.....selamat berposa...dah bis ganti posa tek?

KiKiHanakO said...

yalah.. mun ada nang sik diduli... :D

hehe selamat berpoasa ting tong teko!

L@dyKichiMachiko said...

erm dah ajalnya ney nak molah owh.. pastok tgal nama jaklah.

~SAY NO TO DRUGS!~...salam ramadhan

Hanie_Dew said...

Dadah!sekali cuba terperangkap selamanya.

selamat berpuasa AmirFX.

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha... Kmk sekda perlu nak diganti.. Insyaallah boleh tamat gik puasa kali tok.. Ktk dah ganti?

kepada Kiki,
Selamat berpuasa juak untuk ktk Kiki a.k.a. Zakiah...

kepada LadyKichi,
Yeppp... Salam Ramadhan juak untuk ktk...

kepada HanieDew,
YEahhh.. Selamat berpuasa juga untuk anda Hanie...

[sutera kasih] said...

laaa..nya tok duhal dgago mak kmk..gago jak nya madah ada artis omputeh mati d berita..mala jak kmk nanyak amy nek??duhal tekkk

AmirFX said...

kepada Sutera Kasih,
Haha.. Tauk juak mak ktk... Mestinya baca blog kmk... haha...