Thursday, July 21, 2011

Patapon

Salam.. Hehe. Marek aku ada napuk gambar untuk wordless Wednesday.. Banyak juak yang ingin tauk gambar ya apa sebenarnya.. So ritok nak cita sikitlah.. Gambar ya adalah dari game nama Patapon.. Game tok originally dari Jepung... Yeppp.. Game tok diadaptasi dari game LocoRoco.. Haaa.. Sapa pernah men game LocoRoco? Haha.. OKlah.. Secara basicnya game tok berdasarkan muzik.. Setiap button ada bunyi ton sendiri.. Cara mainnya adalah mengikut rentak muzik yang dimainkan. Ktk org dengar dolok n press the right button to get the right tempo.. Bila dah betul semua ya, benda bulat2 kedak semut ya akan polahla aktiviti kedak bermasak, menyanyi, memanah dan macam2 lagik lah.. 

Part yang paling best adalah, askar2 kedak semut ya tek berlawan dengan resaksa yang mengancam hidup sidaknya.. Sidaknya berlawan dengan resaksa ya mengikut rentak muzik yang dimainkan.. Ktk org kenak tekan dengan betullah button kat PSP ya.. Mun sik ekot tempo askar2 ya sikkan polah pa2 dan ahernya mati free kenak bunuh resaksa.. Ehh.. Lupak juak nak padah.. Game tok cuma boleh dimainkan dalam PSP jak.. Dalam PC belum ada gik.. Mungkin ada kelak lah.. Sapa2 ada PSP ya buleh lah donlod game tok secara percuma pakei torrent o apa2 torrent free yang ada dalam internet.. Ya bagusnya ada internet nektok.. haha.. Oklah.. Sik lamak gik nak maghrib.. Mok mandik lok.. Muahmuahmuahhhss.. Sayang awak semua... Salam..




15 comments:

ciK LyndaWawa igUana said...

game duhal...hahahaha

Jue said...

aku ada game locoroco di psp!weeee!dah lamak sik men game aih!

Umie Artoqiemie said...

yobih cam best game tok..bila lah ada lam PC ow.
kmk xda psp.

mummysyafie said...

bleh tahan gak game tok. tapi psp anak mek sik dapat dipinjam ko..nunggu mummynya meli sigek nok kaler pink lok bok dapat install game tok

hani apandi said...

kmk mok juak game nama pelik ya.potapon! lucu skali jak bunyi.haha

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

expert ku game tok...my fav!

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Aok.. Games.. Best game tok..

kepada Jue,
Haha.. Layan game tok.. Locoroco pun layan juak..

kepada Umie,
Haha.. Mungkin ada p asanya sekda tegal benda tok eksklusif k PSP jak...

kepada MummySyafie,
Haha.. Layan game tok kak...

kepada Hani,
Haha.. Beli ktk PSP n install game tok.. Best.. Layan d kala keboringan...

kepada Fadli,
Haha.. Aku lom lepas2 gik big boss nya..

fLo said...

waaa...mok main la game ya lak...lawan2..heheheh

AmirFX said...

kepada Flo,
HAha.. Jom lawan2... Ktk musti terer...

ciK LyndaWawa igUana said...

entry baru juh.....mok mengomen jak kmk tok....

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Kejap aaa...

mr_abs said...

aku suka game tok waima aku sekda berisik hp canggeh. hahaa

AmirFX said...

kepada Abs,
Haha... Layan game tok.. K psp jak tok.. Lom ada k engkah lam tipon gik...

[sutera kasih] said...

patutlah kmk blur ngga gamba wordless wednesday ktk ria..kmk skda PSP bahh haha

AmirFX said...

kepada Sutera Kasih,
Haha.. Kmk pon sekda juak.. Kelak2 mok beli..