Sunday, July 3, 2011

Kalau Saya Dapat RM300

Salam.. Pa kabar takrang tek? Hope sehat2 hendaknya.. Nway, ritok tek terbaca komen dalam blog aku n aku telah di tag.. What!? haha.. Nway, oleh kerna sekda entry baru untuk ritok, jadi jawapan tag tok adalah untuk entry ritok..








Syarat2 & Cara penyertaan nya mudah saja
  1. Harus follow blog ini dan like fanpage INTBM
  2. Anda hanya perlu masukkan dan buat satu entri di blog anda bertajuk "Kalau Saya dapat RM300" post dalam bahasa melayu atau english je ye.. kang kalau bahasa lain xpandai baca la pulak.. hehehe
  3. korang perlu masukkan sekali banner contest dan link kan terus ke blog ni
  4. tag 1-3 orang kawan korang dan encourage dorang utk join sama. Sharing is Caring =)
  5.  lepas dah publish entri boleh submit  link di ruangan komen ye
  6. tarikh tutup penyertaan pada 15 Julai 2011 dan korang perlulah submit penyertaan korang sebelum pukul 11.59pm ye


So, kat atas ya adalah syarat2 kontes.. Takrang kenak ekot.. Asanya sik la susah ney pun.. Ok.. Next thing is creativity.. Sila layan jawapan saya yerrr cik Safra Shukry..

First thing when it comes to RM300 I will spend my RM10 for my top up first.. Kena top up sebab nak call n msg awek.. Hehe.. Kang marah pulak kalau tak layan msg dier.. Kikikiii.. Biasa kalau dah top up rm10 tue boleh tahan smp seminggu kot.. Kalau sebulan baru rm40 jerr.. *boleh caya ker* Ada balance rm290 lagi..

Next thing, rm90 nak guna untuk bayar motorsikal.. Saya nie bukanlah mat rempit.. Tapi oleh kerna saya nie pengguna motorsikal, tak kesahlah digelar mat rempit.. Janji tak lumba haram.. Prenggggg... prengggg.... haha.. Nway, saya nie guna scooter jer.. Nak bawak laju pun bukan dapat hadiah kan.. kan kan kann... haha..

Balance duit ada lagi rm200. Baiklah.. Untuk rm50 saya nak tukar domain blogspot saya nie ke domain dot com.. Naper? Sebab kalau dah ada domain sendiri takyah la nak guna blogspot.. Kalau guna domain sendiri, lebih banyak storan sebab dierang ada kasi free space smp 10gig data.. Banyak tue... haha.. Satu lagi teknikal problem boleh diatasi dengan berkesan sebab benda berbayar kan.. So, servis kenalah tip top.. hehe..

Baki duit ada lagi tinggal rm150.. Next thing nak labur rm50 tu untuk beli ayam.. Ayam tu nak buat barbeku lah.. Apa lagi kan.. Dapat duit free camtu kenalah kongsi dengan org rumah.. haha... So, Last abis rm100 tu derma ke masjid.. Kena gak bagi kat jalan Allah untuk dapat keredhaan dunia dan akhirat.. Semoga cik Safra mendapat limpahan rezki yang tidak putus2 untuk menganjurkan lagi kontes2 yang cenggini.. Amin.. Jadi, tu jerlah entry kalau aku dapat rm300..  Harap2 cik Safra bagi saya menang. haha..

Last abis entry nie kena tag 3 orang blogger.. Bawah nie saya senaraikan kawan blogger yang kena tag..

1. Sen

K dah.. Selesai sudah tag 3 org rakan.. Kalau ada sesiapa lagi nak join buleh join.. The more the merier.. haha.. Wish me luck ok guys.. Sapa yang join ya wish takrang berjaya juaklah.. Adios.. Muahmuahmuahss.. Sayang awak semua..

18 comments:

SEN said...

aih..aku pun knak tag kah..?gne ya..?apa link blog tek..tgga juak la mun aku rajin polah eheh..

Mizz Coki said...

wahahaahah yaku madah... Amir nang terbaek dari ladang hahhahaha...

[sutera kasih] said...

semoga ktk dpt rm300 ya hehe

AmirFX said...

kepada Sen,
Hahahaa.. Ko kenak tag.. Yeahhh.. Ada masa kelak polah jak.. Neytauk rm300 ya k ko beli makanan puse.. haha..

kepada Misz Choki,
Haha.. Makseh miss choki.. Wish me luck... Wish ktk luck juak..

kepada Sutera Kasih,
Hehe.. Thanks..

Hans said...

good luck bro
kalau menang belanja den RM20
hehehehe

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

AmirFX said...

kepada Hans,
Haha.. Meh la join sekali.. Banyak rm300 tu...

Redbloodsnow said...

ya mun dpt rezeki dpt duit ya..masuk eh. handbeg guess sederhana besa dh leh lepas ya..haha :D

fLo said...

wahh..bgs niat ktk...hehehe...goodluck k...=p

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Bah2.. Join gik..

kepada Flo,
Makseh... Mudahan menang...

Hans said...

kalau aku join nanti aku menang
kasi chance ko menang bro
hahahahah

Cabaran Dan Dugaan Untuk Menonton Filem Transformers: Dark Of The Moon

Chenal said...

Anak sapo la baik sangat niee!!?
(mintak2 la da bahagian aku..hihi)

AmirFX said...

kepada Hans,
Haha.. Ko bagi chance kat aku ker? Makaseh Hans..

kepada Chenal,
HAha.. Insyaallah.. Mun ada rezki...

hani apandi said...

amir fx,
kmk meneruskan misi perladangan kmk
insyaALLAH andai cukup ilmu didada, lakboleh mek share apa2 tntg agriculture ngan ktk okay :)

AmirFX said...

kepada Hani,
Haha.. Chaiyok2.. Ilmu ya penting.. Wish ktk the best!

mummysyafie said...

yarabi..best na mun menang GA tok Amir..dapat kei rezeki raya tok. gud luck k.

ciK LyndaWawa igUana said...

ooo lyndawawa x di tagnya,,,jaik..

ciK LyndaWawa igUana said...

ooo lyndawawa x di tagnya,,,jaik..

AmirFX said...

kepada MummySyafie,
Haha.. Best kak.. Joinlah sekali...

kepada Cik Wawa,
ADoh.. Lupak nak tag ktk koh.. Bah.. Polah jak sia.. Ktk sik perlu d tag gilak...