Monday, July 25, 2011

Sesto Elemento

Salam.. Pa kabar takrang tek? Hope sihat2 jerrr.. Sik lamak gik puasa.. Kekalkan kesihatan dari sekarang yerrr... Nway, ritok nak cita pasal keta.. Baru2 tok d Paris sidak Lamborghini dah ngeluar cgek konsep keta yang bakal sidak keluarkan sik lamak gik..

Keta ya digelar Sesto Elemento.. Pelik nak namanya.. haha.. Nway, keta tok dipolah untuk kelajuan dan sangat ringan sebab bodynya dipolah hampir kesemua dari carbon fibre.. Carbon fibre tok material yang paling ringan dan tahan lasak untuk kelajuan dan kekuatan.. Mmm.. Mok tauk gik pasal carbon fibre takrang leh google jak.. This new kind of concept car mungkin ambik masa dalam 3 - 4 tahun lagik untuk dikeluarkan secara komersial.. But before that takrang kenak order dolok ngn sidak Lamborghini.. Ambik masa duak tahun gik.. Overall takrang kenak tunggu 5 tahun untuk keta ya kuar dari kilang boklah smp ke tangan takrang..

Sapa2 yang ingin belinya boleh order nektok lah.. Requirement untuk meli keta tok takrang kenak ready USD2.5 million jerrr.. Tahap duit sik abis k meli keta kancil sebanyak 300000 buah sebulan layak untuk memiliki keta ya.. Murah kan?! hahaaa... Well, one will never knows. Oklah.. Panjang gilak cita.. Takrang tangga lah dikpun cemne upa keta ya dalam videoklip kat dibah.. Sekejap gik mok tdo.. Mimpi ada 8 billion pound dalam akaun.. haha.. Muahmuahmuahhhsss.. Sayang awak semua.. Salam..




15 comments:

Umie Artoqiemie said...

raget abis.. p, lamak gik kua.. cewah, cam la kmk mok beli. keh3

ciK LyndaWawa igUana said...

kitak cia keta ya ngan kmk..gik afdal....

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

mun ada duit pun, sik ku betah maok nunggu sampey 5taun.... hahahaha

Redbloodsnow said...

nak mati leput mahal rega keta ya. utk org K yg duit x tauk di buang ke cney...kompom akan beli keta ya utk tujuan SHOW OFF. haha

am-rie said...

dah order 2 igek tek, tunggu jak 5 tahun klak ku cancel balit..haha..
gila mahal..meli belon jak, laju gik..

Jue said...

harus ku mnabung dr kecik br pat beli keta tok haha else ku kapel jak ngak ronaldo sia hahahahaha
pat nait keta batman!wohoo!

fLo said...

canggih eh...fuyooo...hehehe..best!!!!!!!!

blog-tips-kurus said...

ok paham! harganya ialah bersamaan dengan membeli 300,000 buah kereta kancil sebulan. perrggghhh!!

*otomen tak aktif sukan ke? tak percaya!!

erolnukman said...

gila babi mahal...sik payah nanggar rega kreta,tanggar lok brapa roadtax nya tiap2 tahun..hehehe

Yumida said...

ya ampun...byk na duit dlm akaun ya..nang bena kata org..duit engkah lam bank pande beranak pinat..becucuk cicit indah..mintak juak eh...

bez na keta ya? mun da doraemon nak bez...suma nya dpt..atromen xda kocek kedak doraemon..x bez eh..hihi

salam ziarah..ado ms follow blt ;)

AmirFX said...

kepada Umie,
Haha.. Best mun berisik keta tok.. Semua genti jelin ktk lepas ya.. haha..

kepada CikWawaGuana,
Haihh.. Phl mok cia ktk inda? hahaa.. Kmk cia ktk beli skru dalam enjinnya jak lah...

kepada Fadli,
Haha.. Tunggu kilang sidak bukak sitok lok bok beli.. haha..

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Mun kmk ada keta tok k kmk g suro jak kelak.. haha..

kepada Amrie,
Haha.. Tok k jalan2 petang ari boleh bro.. haha..

kepada Jue,
Haha.. Prince dari Arab ktk sik mok? Kaya agik sidaknya.. haha..

kepada Flo,
Best ooo.. Bayangkan ktk turun keja k keta tok... Jeng3...

kepada Blog Tips Kurus,
Haha.. Aktif dalam banyak sukan tapi sekarang nie masa untuk sukan belum ada lagi..

kepada Erol,
Haha.. Roadtax boh ditangga gik mun dah mampu beli keta kedak tok.. SImpan k koleksi jak... haha..

kepada Yumida,
Haha.. Labur dalam Public Mutual jak... Lebih tinggi pulangan.. Nway, thanks for singgah d blog kmk n kmk dah singgah d blog ktk tek n udah follow sekali...

Abd Razak said...

Salam Mir..

Ngabas kitak tok. Mun ada duit pun sik mek mauk nok meli keta camtok

AmirFX said...

kepada Razak,
Salam bro.. Haihh.. Lamak dirik sik ngabas.. Pa polah dirik? Nway, keta ya nang terlampau mahal juak.. Sik juak sanggup nak berabis duit k keta jak... Biarnya praktikal nak..

PutRee SeJiNjaNg said...

huhuhu mun kumpul duit dari kecik pun masih sik cukup k beli keta ya...

mun kmk, dari mek beli keta ya...bagus mek beli rumah jak..hehheh bena x amir??

AmirFX said...

kepada PuteriSejinjang,
Haha.. Terpulang ngn individu... Keperluan dan kehendak masing2.. Ecehhh...