Tuesday, January 4, 2011

It's 45 Now

Salam.. Pa polah takrang tek? Dah steady ka kerja time tok? Mesti ok jak asa nak... Ritok dah ari Selasa.. Mun ari Isnin keja nang ada ngeliat sikit.. haha.. Oklah.. Ritok just nak cita pasal feveret movie time gik kecik lok marek.. Zaman dolok neylah ada cita korea kedak nektok nak?! haha...

The feveret movie is jeng3... ULTRAMAN... Wadehhh.. Mesti ktk org tauk nak? Sapalah sik tauk cita otromen ya... Yang salu merik pancaran laser ngan resaksa dengan menyilang tangannya ya bah.. Dibah tok ada gambarnya..




Ok.. Semua polah tgn kedak tok.. Yahh..

Dah tauk nak? Asalnya ultraman tok adalah dari tibi siri di Jepun nun.. Tarikh awalnya ditayang kat tibi time ya pada bulan april 1966.. P time ya kat Malaysia lom ada gik.. Masih d Jepun nun.. Character awal Ultraman tok dipolah oleh Eiji Tsuburaya.. Orang tok molah special effect pada zaman ya.. Sebelum ya character yang paling awalnya polah adalah Godzilla.. Jadi kesinambungan k melawan Godzilla adalah raksasa juak lah.. Tapi rasaksa yang lebih kepada manusia... Cita ultraman tok dah melalui macam2 fasa.. So, ktk orang leh nangga macam2 jenis nama ultraman.. Zaman aku dolok cuma ada nama Ultraman jak.. Nektok ada nama Ultraman Taro, Ultraman Zero, Ultraman King dan macam2 lagik lah...

Yang maseh aku ingt zaman aku dolok ada chareacter nama Hakuto dan Minami.. Sorang laki dan sorang gik ompuan... Bila sidak duak nak melawan resaksa sidak duak bergabung jadi Ultraman.. Nang bestlah juak layan cita Ultraman time ya... Kinektok tok pun aku maseh juak layan cita Ultraman ya.. Nang sekpat dibuanglah tabiat.. haha.. Sempena ngan ulangtahun ke-45 ultraman, sidak d jepun nun ada molah cgek video clip k penghargaan untuk Eiji Tsuburaya... Aku juak ingin ngucap Selamat ulangtahun untuk Ultraman.. Semoga tahun2 akan datang episod2 baru akan lebih best... Walaupun aku tauk sidak Jepun sikkan baca blog tok sebab pakei bahasa Sarawak... haha.. Tahniah lah sebab berjaya mempengaruhi aku sampei nektok.. Dalam cita ya ada juak terselit nilai2 murni bagus untuk nemiak.. Oklah.. Ya jak dolok cita aku time tok.. Muahhhssss.. Sayang Ultraman... Tidak lupa juga sayang awak semua... Muahmuahmuahhhh... Salam.










p.s. nama lagu tok "Minna Daisuki na Ultraman".. Maksudnya "kita semua sayang Ultraman".

16 comments:

BSI-BSR-VIVIAN said...

haha aok..dlok ultramen jak yg ada..

kenak sik uplaod tok la..

http://www.youtube.com/watch?v=y2UScLwv8FE

Gadis✿ said...

haha igtkan umur ktk tek 45
:p

Gadis✿ said...

p.s; mk suka nangga Power Rangers & sailormoon jak dlok

AmirFX said...

kepada VivianAR,
Haha.. Kmk dah nangga video ya.. Nang lucu.. Thanks nway...

kepada Gadis,
Haha.. Bukanlah.. Umur kmk baruk jak 20 tahun.. haha..

kepada Gadis Lagi,
Rajin ktk komen byk2 owh.. haha.. Power Rangers bukan zaman kmk lah.. Sailormoon pun bukan juak.. haha...

Ms Tikot said...

Dolok masa gik kecik, kmk suka nanggar cerita ultraman, masanya belawan dgn raksasa best..hehe

ciK LyndaWawa igUana said...

kmk lum keja nek tok koh..kdg..best juak layan otomen..huhu

AmirFX said...

kepada Mis Tikots,
Yalah ooo.. Time dolok nang rindok jak nangga.. Nektok kurang sikit sebab jarang nak nangga tibi...

kepada Cik Wawa Guana,
Haha.. Juh layan otomen.. Kmk otomen ktk jadi resaksa... haha..

erolnukman said...

hakutoooooo....minamiiii....dusshhh!! lalu bgabung sidak duak ya..jadi otromen.best oo..aku layan juak cerita tok dolok...hehehe

AmirFX said...

kepada Erol,
Haha.. Sejaman lh kita tok.. haha..

Redbloodsnow said...

haha...sapa x tauk ngan atomen...ya nang apa lah...hikss

fLo said...

hahahaha~~ aduh eh...smpe kinek ktk ngga ka....p kdg best juak layab otomen tok....kekeke...

p plg mek suka cita thunder cat...yahhhh..layan abis...hahaha...

AmirFX said...

kepada PuteriSalju,
Haha.. Yalah.. Mun xtauk nang apalah.. Glemer gila otomen tok... haha...

kepada Flo,
Ktk suka nangga thunder cat ka? Owhhh... Mesti suka ngan pusak juak ktk tok.. haha...

Khairul Antasha said...

err..errrr...kmk x bc abis entry ktk tok..konfem psl ultraman nak? haha..

AmirFX said...

kepada KA,
Haha.. Tang tauk jak ktk.. haha..

Big Momma said...

padu hal.... he he he

AmirFX said...

kepada BM,
Haha.. Pasal otomen jak... Bukan pasal apa2 pun.. haha...