Monday, January 24, 2011

Di Kuching Dah...

Salam.. Hoho.. Kepak asa nyawa ehh.. Bok jak lepas rehat sehari tok tek.. Malam tadik lepas balit dari Kuala Lumpur terus mandik n merepuk dirik atas tilam.. Nang exhausting gila.. First flight malam minggu ya tek ada lambat nak nunggu belon.. Kali sidak polah double check sak sekda pa2 berlaku time flight.. First time pakei belon Firefly.. 

Time landing ada bumpy sikit jak lah... Dah sampei kat KLIA terus lepak dalam ya.. Pukul 7 pagi berangkat ke Putrajaya.. Temu ngan kawan.. Mintak tolongnya hantar ke tempat kursus pagi ya... Aku dapat tauk nektok perlu adanya GPS dalam keta... Bukan apa, senang nak carik jalan n tempat.. Sik perlu gik pakei kompas biasa kedak orang zaman dolok marek... Sik pun pakei bulan dan bintang. haha.. Nang convenient lah.. Aku suggest gilak2 sapa yang nak g jalan2 di KL perlu ada benda tok... 




Fireflyz..


Air Asia..



Nway, banyak benda baru yang dibelajar dari kursus ya.. Rindok jak ati nangga sidak2 yang berjaya dalam bidang pertanian tok.. Kursus ya nang bestlah.. Sapa2 yang mok nak ekot kursus ya dan berminat lam bidang fertigasi boleh pergi kursus ya.. Fee untuk kursus ya berbaloi lah.. Untuk dapatkan ilmu kenak bayarlah nak.. Bok ilmu ya berhasil kelak.. 

Balit dari kursus ya, aku try pakei komuter pergi ke KL Sentral.. Sik pernah cerik pakei komuter dari Serdang tek.. So, aku ngan kawanku gi lah nait komuter dari Serdang ke KL Sentral.. Fuhhh.. Nang full op ikan sardin.. Termasuk aku ngan kawanku tek lah..  Ikan sardin dari Sarawak... haha.. Dalam komuter ya tek adalah adegan yang nyuruh aku rasa hepi lam hati.. Adalah ompuan chubby ya tek madah ngan gereknya.. "Pegang tangan kmk..." Ingat apahalnya madah cemya.. Duhal tek nyuruh gereknya sak sik terlepas darinya.. Cair kejap aku tek.. haha.. Sweet moment walaupun lam keadaan yang bersesak lam komuter ya.. Dahla aircond kurang sejuk.. Tambah gik penumpang yang banyak gila kedak ya.. Cubalah sidaknya polah komuter tok bagus gik.. Tambah bilangan ketapi ya ka, ataupun tukar ketapi yang lebih bagus gik ka.. Cemnelah sidak tok nak molah bisness.. Kelak madah membazir mun makei keta.. Neyndak orang sik nak makei keta, mun makei perkhidmatan awam kedak ya nang amat menyedihkan sapalah sanggup.. Ngerepak inda kejap.. haha..




Route untuk komuter. 


Nasib juak sik cemtok time pakei komuter.



Dah sampei KL Sentral, terus beli tiket ERL transit ke LCCT.. Aku balit ya pakei flight Air Asia.. Nang ramilah orang balit kuching time ya pakei Air ASia.. Sia sinek jak sidak jakuk sarawak.. haha.. Seperti rakyat sarawak yang lain, mesti sik sah mun sik meli roti Gardenia.. Ada juak aku nangga komen entry sebelum tok mesan roti Boi inda... haha.. Mana2 juak yang pesan cekelet inda ya harap aku kelak kita pergi sama shopping d KL.. Blogger dari Sarawak n Sabah jak lah... Boleh polah gathering kat sinun... Lastly, pemergian aku ke KL sehari lepas nang banyak benda baru ditauk.. Experience yang marbeles dan sik lupak juak ngan ilmu baru.. Nang enjoylah keseluruhannya.. Oklah.. Panjang juak entry aku tok ooo.. Mesti kitak orang angol nak macanya.. haha.. Untuk entry tok aku nak rehat lok kejap lam 2 hari.. Sik lamak.. Kejap jak.. Dahya aku polah entry baru gik.. That's all for now.. Sayang awak semua.. Muahmuahmuahhhsss... Sayang onyeng juak.. Muahhhsss.. kiss kat pipi chubby ya... Salam...



Bayangkan lam komuter yang penuh sesak.. haha..

25 comments:

Oh Nanan said...

ok x firefly ktk ria bang amir? da mkn2 x? heheh

yerr. jiwang juak ktk tok duhal ow?heee

Monalea said...

firefly ok sik servise sidak mir?kamek sik pernah gik makei firefly.

Teratak Berpenjan Kayu said...

hehehehe..teretak kmk nangga gmbr org penuh berpagot rah kereta api ya..aok, nait komuter especially time peak hour, nang jadi sardin oleh nya..mun sorang terkentut, gerenti semua dpt menikmati aroma ya..;)
roti gardenia nang harus dibawak pulang. kmk duak hubby mek, balit srwk selalu ngangkut roti gardenia pakei sedara-mara.

Heidi Shafiq said...

dh lame tak naik komuter..

VIVIAN said...

lawak..ktk gik yg suk tga org romantik..hahaah tp dpt mejin eh..waaa....

Rt-qaH said...

pnjng2 cerita tak nok part gerek nyuruh pgg tgn ya juak ttp terpahat dlm ingatan mek lok..yerr...:D

dUrRaNi said...

ney ole2 ney..?? ;p

Redbloodsnow said...

firefly pun rega nannnngggg lah murah ow. now EVERYONE can fly! hehe

hani apandi said...

best sik firefly?
mek ingat nak pulang dari kl lak k ya..hee

axuerha said...

hurm, mek asa pg siney2 jak wajib pakey gps..
owh ya, ktk kenak tag sudah..slmat ber'ilex2'..

Khairul Antasha said...

compare dgn airasia firefly murah gik kah?

mummysyafie said...

alu sampei kuching dah nya lok..cepat juak mir

Mr. Swift said...

Heyy visit kamu.
Orang sabah eh? or sarawak?

Bestnya.

AmirFX said...

kepada NAnan,
Haha.. Sekda.. Sama kedak air asia..

kepada Monalea,
Servis sama kedak Air Asia cuma comfort sikit lah.. Sik perlu g luar nangga belon dekat2 jak...

kepada PenJan Kayu,
Haha.. Wajib... Benda jarang ditemu n sangat murah.. haha..

kepada HeidiShafiq,
Haha.. Aku pun dah lama gak tak naik komuter... Mmg padatlah skrg nie...

kepada vivian,
Haha.. Romentik moment bah.. haha..

kepada R-tqah,
Haha.. Alu terpahat.. P nang best time ya.. Tgh stress nangga penumpang rami kakya ada scene kedak ya... Alu ilang kejap stress.. haha..

kepada Durani,
Haha.. Kelak kita g KL aaaa.. Kmk belanja ktk roti Gardenia.. haha..

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Dah boleh nganti Air ASia nektok..

kepada HaniApandi,
Sama jak kedak Air Asia.. Cuma selesa kit jak lah.. haha...

kepada Axuerha,
Haha.. Aoklah.. Kelak kmk molah tag ya..

kepada KhaiSha,
Murah dikit jak koh.. Sik jauh gilak beza...

kepada MummySyafie,
Haha.. Kmk sekpat lamak sebab ada keja gik d ctok... Mungkin tahun baru g sia gik...

AmirFX said...

kepada Mr Swift,
Sila2.. Visitlah selalu.. Orang Sarawak bro.. :D

hans said...

wah
nanti kamek mau pergi sarawaknya
memang kamek contact kitak lah
hehehe

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

AmirFX said...

kepada Hans,
Haha.. Boleh bro.. Kontek jer aku dulu kalau nak g sini nanti...

sudirman said...

yeh...nak ke sarawak..tq komen my entri..so man balas kunjungan..hehehe

ejam said...

ahha
rindok ati fly2...
g cney juak ya

AmirFX said...

kepada Sudirman,
Haha.. Momantai.. Kunjunglah selalu..

kepada Ejam,
Gi Kajang jak.. Sekda g cney juak sebab nak attend kursus...

ciK LyndaWawa igUana said...

ada mbli coklet k kmk tek??

hannaH said...

dtg KL sik madah2.btw..mun kmk d tempt c chubby ya ayat mek ngn gerek mek cemtok "aih sinun ckit koh,sempit ku tok,umas nyawa ku".hehe.

AmirFX said...

kepada Cik WawaIguana,
Haha.. Lupak kmk.. Kelak aaa.. haha..

kepada Hannah,
Haha.. Sik romentik ktk juak.. haha..

ciK LyndaWawa igUana said...

oo..
mek tuntut...hehehhee

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Aoklah... Tungguuuuu...