Tuesday, January 18, 2011

Eksiden 2010

Salam.. Ritok entry ringkas jak.. Just nak kongsi koleksi gambar eksiden yang berlaku dalam tahun 2010.. Alhamdulillah setakat tok aku xda kenak eksiden yang teruk2.. Lite2 jak ada lah.. Ya pun aku salahkan jeraya sebab dipolah kedak roller coaster.. Nway, drive carefully u can make a difference.. yerrr.. Kedak iklan jak.. haha... Dah2... Muahmuahmuahsss.. Sayang awak semua...




Tangga takrang lok.. Sempat gik bertipon. haha..









Lori yang tidak bernasib baik..









Kancil tok mok dtukar enjen.. 









Ngecheck masih ada sik nyawa yang tertinggal..









Area flyover Batu 3.



22 comments:

cik naz ahmad said...

nang mcm2 eksiden....

Globalized Dayung said...

Sempat jua kitak ambik gambar kreta accident....tapi ada jua gambar2 yg diambik orang ish meremang bulu roman ku...

sudirman said...

jaga diri n ingatlah org tersayang..hehehhe

VIVIAN said...

mintak dijauhkan kita dari malapetaka ow..amin.

Faizal n Fashitah said...

Bok marek ku nangga eksiden rah depan mata aku. Sebuah Landcruiser v8 new model ya mbak laju dari arah jambatan nak nuju ke Satok suddenly melantak katak nok melimpas rah jeraya alu bedepek! tedah lok...

fLo said...

huhuhu...ktk mok ngga yg kebih ngeri x...hehehe...lak mek post...hway ctok..heee...

harus la berhati2 oo....ingat org yg tersyg..heeee...=p

Teratak Berpenjan Kayu said...

kmk paling takut bab bab eksiden tuk..mintak dijauhkan dari musibah ya..
pagi tadik, kmk nyaris eksiden nangga kereta tgh tido tepi jalan..beliang ati! dah la keta tido ya keta peugeot..mun keta ya kenak cium keta kmk tadik, maok drebar nya dtg moha 3 ari 3 mlm ;).
nyaris terlanggar sb kmk ngelak keta MPV besar gedabak tang ada muncul dari siney sik maok beralah indah MPV ya..kmk musin stereng nyaris terkenak peugeot..cait! asam boi juak MPV ya..mentang2 keta kmk keta kecik, suka ati nya mesen jak nak ngimpit kmk.

RaMa-RaMa Fareeza said...

wah sempat juak ktk nyenap....ngutiklah eksiden2x tok...mintak jauhlah...

Yann Mazian said...

mintak jauh sekian bala. huhu. kmk tok sigat nak drive laju2 koh. adoh2. huhuhu.

ztie said...

huuu...kmk xskalah mun xciden tk.. Bena... Org ya tek bertpon nak madah keta nya msok parit. Pasya ada org amik gmbr. Ktk tk eh. Xpaham2 juak

erolnukman said...

yohh..gambar 1st ya..sempat agik oo btalipon.sik kluar2 dr kreta..hehhe!

AmirFX said...

kepada CikNaz AHmad,
Nang macam2... Macam2 ada.. haha..

kepada Dayung,
Ada picture tok bapak kmk ambik timenya otw turun keja.... Mun gambar nak ngeri2 ya kmk nang sik berani nak engkah juak.. Pisan kmk kelak...

kepada Sudirman,
Haha.. Jangan lupa dengan check dompet sekali.. Kalau penuh dengan duit takper.. haha...

kepada Vivian,
Amin.. Mintak dijauhkan lah...

kepada F n Fashitah,
Haha.. Besar juak keta melanggarnya.. Nasib sik trauma kawannya lain nangga...

kepada Flo,
Haha.. Kmk tok penggelik juak mun nak nangga gambar ngeri gilak kedak ya.. Iboh ehhh....

kepada TeratakPenjanKayu,
Haha.. Hati2 ktk drive keta.. Kat kuching nektok dah byk juak keta... Safety kereta juak mok diambik kira untuk nyelamat kita juak...

kepada Fareeza,
Haha.. Kmk just ambik gambar mana yang dpt kmk ambik jak.. Mun dah jammed panjang nang best gilak... Berenti kejap.. haha...

kepada YanMazian,
Haha.. Ktk mok training ngn Alex Yong cemne nak mbak slow.. haha..

kepada Ztie,
Haha.. Benarlah.. Time ya keta ya just masuk lam longkang jak.. Area padawan sia... Dahnya call towing truck boknya kuar....

kepada Erol,
HAha.. Yalah.. Sik ingt gik diriknya tgh eksiden...

ciK LyndaWawa igUana said...

take care kitak oi...

AmirFX said...

kepada Cik Wawa Guana,
Orite.. Thanks..

Redbloodsnow said...

ishh ngeri mek diat. Semoga kita di jauhi dr malang spt ya nk amir ow...aminnnn.

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Mintak dijauhkan lah.. Amin...

Norris said...

palis2...aku sikda eksiden tahun lepas...gerun nangga org eksiden..pernah mengalami eksiden 2 kali dalam hidup..sikmok gik

AmirFX said...

kepada Norris,
Tedah.. Yalah.. Samalah kita elakkan perkara ya berulang...

Tuan-Belog said...

berhati-hati dijalanan....

AmirFX said...

kepada Tuan Belog,
Haha.. Thanks for reminder bro...

ciK LyndaWawa igUana said...

kitak tok ada ndak ka lesen..kehkehekhe

AmirFX said...

kepada CikWawaGuana,
Haha.. Ada.. LEsen keta ngan toikai.. Sik cayak? Juhhh.. Kelak kmk ambik ktk...