Thursday, January 26, 2012

Sarawakiana Thursday

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Harap semuanya sihat2.. Alhamdulillah.. Aku kat ctok ok jak.. haha.. Skema ada jak bunyi ayat ya.. Okeh.. Mok cerita pasal apa ooo.. Mmm...

Mmmmmm... Okeh.. Dalam minggu tok tek aku cuba nak molah laman sesawang untuk operasi memperkenalkan produk berkenaan dengan forex.. Sesiapa yang lom tauk ngan forex ya boleh klik SITOK.. Sebenarnya tok adalah kerjasama aku dengan memberku.. Banyak juak site yang menyediakan laman sesawang yang percuma untuk takrang polah samada untuk berniaga secara maya ataupun cuma untuk mempromosikan dirik takrang di alam maya tok..

Antara contoh laman sesawang yang berik takrang kelebihan untuk membina dan mendaftarkan laman sesawang takrang boleh klik SITOK.. Takrang boleh reka sendiri rupa bentuk laman sesawang ya dengan bantuan peralatan yang senang dan mudah untuk dipakei... Senang jak pakeinya.. Siap ada tutorial gik ya.. hihi.. Bila takrang dah puas hati dengan hasil kerja, takrang buleh daftar terus domain yang takrang maok dengan kompeni ya tek.. Tok aku cerita cuma kompeni yang aku pakei.. Ada banyak lagi kompeni lain yang menyediakan kemudahan kedak ya.. Bergantung dengan bajet takrang juak la.. Sebab apa bergantung dengan bajet, sebabnya untuk memiliki domain sendiri perlu didaftarkan dahulu untuk mengelakkan dari nama domain takrang diambik sidak lain.. Selain daripada ya domain takrang akan dilindungi keselamatan dari kenak ceroboh...

Banyak gik kelebihan lain sekiranya takrang mendaftar domain yang sah.. Bukanlah aku nak promote cuma tok adalah kenyataan.. Menggunakan domain yang tidak berbayar bergantung kepada pihak yang membuatnya.. Mun sidak pun keselamatan aho2 jadi aho2 juaklah keselamatan laman sesawang takrang.. haha.. Ok2. Asanya cukuplah dolok pengenalan pasal tok.. Mun ada salah dan silap boleh la takrang berik komen yang bernas dalam kotak komen.. Majulah sukan untuk negara.. Ciao.. Wassalam..


www.adomalam.com << ado sik nyo?

21 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

hehe zuan bawah blogspot je

AmirFX said...

kepada Saiazuan,
Haha.. Blogspot bagi free jer..

MaryaYusof said...

Hola!
AmirFX... Akak tak minat main Forexlah dear...sory ek...

Kamu insan terpilih yg akak tag...
enjoy k ;)

http://my-mindofmine.blogspot.com/2012/01/game-tag-versi-2012-siaplah-siapa-yang.html

Redbloodsnow said...

mek pernah memiliki dominan sendiri. tp bila dominan mek yg ada masalah dgn nuffnang coz nuff xpat detect mek pun blog...

ya nyuruh mek terpaksa revert balit ke blogspot.com. huhu

LadyBird said...

kalau nak buka untuk wedding photographer boleh ke?

ciK LyndaWawa said...

forex ya cr m0lah duit nak..ada kwn mek pdh gia..ajak main ya.xpande kmk aih.otomatik mek ingat blog ktk sgek gk ya..blhla ktk ajar mek past0k..ni tauk pat kay0ka..haha..

Amni said...

kawan kmk ada juak join forex.. hoh.. banyak untungnya... ada sorang cikgu kat bau, main pakey urang lain dapat berjuta juak.. gila.. lepas ya nya sik main pakey urang lain dah... nya main nya mpun jak.. tp sik mok share tips.. hahaha

eVa said...

yohh.. cun entri tok.. 2-3 ari tok ada sorang mala nyuroh mek bukak domain.. gik 2-3 mikir tok.. ahhaah..

soooooour said...

kayo ni ada bisnes....boleh belanja..hahaha..

Bui Junaidi said...

LAKI KMK MMG MAIN FOREX..HEHE..NAK TUKAR DOMAIN YA LOM GK KALI,MASIH SELESA DGN BLOGSPOT(PADAHAL MALAS SEBENARNYA..HAHAHA)

Jue said...

forex? sik minat gik so far hehe
domain drik pun? berminat..gik survey2 hihi

Ms Tikot said...

Forex??? Hasil yg memuaskan kah?

Yumida said...

bgs k org berbisnes ho... forex? hmmm...

My Life's Journey said...

Wahhhhh ada bakat kitak tok mir menjadi seorang yang berjaya di alam maya(internet) piwetttttttttttttt. Chayok2!!!

[sutera kasih] said...

sarawakiana thursday ya apa?
yaaaahhh ketinggalan kmk

AmirFX said...

kepada MLJ,
Haha.. Amin2.. :D

kepada Yann,
Aaa.. Lupak kmk nak merik info... Kelak kmk polah gik kmk berik info ngn ktk k?! Stay cute.. :P

mummysyafie said...

best juak tag tok..tag mek lok mir..hahaha...

AmirFX said...

kepada MummySyafie,
Haha.. Okeh.. Ktk been tagged.. SIla jawap aaaa.... :D

zahidahwahid said...

macam pernah dengar forex tok tapi sik paham cam ne benda ya....
kmk dah pakai domain dik pun lepas kmk pun blogspot kenak hack...huhuh

Hanie Dew said...

forex. belum minat lagi buat masa ni. tapi bunyik cam menarik.

domain berbayar tu ok. tapi kalau dari mula pakai ok kot. sebab alau tukar skrg ada konflik tak dengan pictures, links sume sume tu?

AmirFX said...

kepada Zahidah,
Ktk pakei domain dikpun berapa bayar langganan untuk setahun? Email berik sekali ka? Banyak ada jak tanyak...

kepada HanieDewTheDew,
Haha.. Aku pun baru nak try dengan domain sendiri... Tgh usha2 kompeni yang supply domain sekarang nie.. Tak tau gak aku tentang tu.. Nanti ada masa aku update pasal tu...