Sunday, January 1, 2012

Entry Di Tahun Baru

Salam.. Dah masuk 1 haribulan 1 tahun 2012... How's ur day today? Hope are getting much prosperous and happiness.. Bok sekejap tek balit dari men bedmenten.. Lamak dah sik men bedmenten ehhh.. Badan asa lintuk2 jak bila mok sambut birdie.. 

Sekda apa gilak nak dicerita untuk entry kali tok cuma k menuh syarat aku dah memulakan entry untuk hari pertama pada tahun 2012.. hihi.. Apa gik mok tulis ooo?! Owhh.. Terima kasih untuk semua pengunjung blog Ting Tong Teko sik kira apa bangsa mahupun agama.. Thanks a lot for the support.. Kepada yang setia memberi komen terima kasih tidak terhingga.. Tanpa takrang, blog tok akan kesepian tanpa haluan.. Ecewahhh... Siapa2 pengunjung ataupun pengomen blog tok biarlah batu menjadi saksi, aku akan balas balit setiap kunjungan ataupun komen dari awak semua.. Macam pernah dengar sik ayat ya? haha... 

Nway, thank god I'm still alive n still got to chance make an entry for this blog.. Alhamdulillah.. For those yang singgah2 tanpa memberi komen aku berterima kasih juak sebab sudi singgah.. Blog aku tok sik disediakan dengan shoutbox ataupun widget lain untuk takrang tinggalkan jejak sebab aku lebih prefer orang beri komen dalam setiap entry.. Lagik satu blog ini menggunakan bahasa baku Sarawak dan English untuk setiap entry.. Jadi pada sesiapa yang tidak memahami harap takrang faham sedikit2 pun jadi juak.. Ok2.. Asanya cukuplah dolok entry untuk ritok.. Takrang layan lagu jak untuk aritok.. SAyang awak semua.. Salam..

29 comments:

Eera Shera said...

kadang tak bape nak phm tp ok lg la..boleh teka2 lg heee

Gen2Merah said...

yela Amir.. saya pun kdg2 terpaksa nak ulang2 dua tiga kali nak pahamkan dialek sarawak ni.. sampaikan ada yang saya komen tak kena langsung dengan tajuk entri... ehehehe... sori aa..

cadangan saya agar entri2 amir utk tahun 2012 ni dibuat dalam dwi bahasa... (swk dan melayu baku)... ehehehe

anyway, selamat menyambut tahun baru 2012

AmirFX said...

kepada Eera,
Haha.. Thanks Eera... :D

kepada Gen2Merah,
Haha.. Ok.. Tapi seriously aku tak pandai sangat bahasa Melayu baku.. Aku guna english jer boleh kan?! :D

NISA GAY said...

polah entri lam bahasa iban!!mesti cool.haha

AmirFX said...

kepada Nisa,
Haha.. Sik pandey kmk bahasa iban.. Ktk ajar kmk.. :D

My Life's Journey said...

Selamat tahun baru mir .. maaf lambat wish ..line slow bagat deh.

Amin2 ..moga tahun baru nie segala urusan kita dipermudahkan .. :)


kacak lagu kitak bagi tok mir ..tapi sedih la bahagian akhir ya ..paduhai kwn dah ninggal ..sob sob sob .. penyanyi empuan kacak :)

AmirFX said...

kepada MLJ,
Camat Tahun Baru Umi! AOk.. Tedah ngannya... Last abis boknya tauk yang nya mpun dah sik wujud..

Bui Junaidi said...

MAKSEH AJAK KAH,BELANJA MAKAN LAH O..HEHEHE

AmirFX said...

kepada Bui,
Haha.. Mun da rezki lebih kelak boleh jak.. haha..

masz said...

kmk tahun tok rasanya nak try molah entry bahasa sarawak... tp ari khamis jak lah... hehehehehe

***Sarawakiana Thursday***

AmirFX said...

kepada Masz,
Mun cemya kmk molah bahas melayu baku untuk setiap ari Khamis.. hahaa.. :p

blog-tips-kurus said...

ok Amir sayang, kamik buat2 faham ni.

*jom lawan badminton!

AmirFX said...

kepada BlogTips,
Haha.. Thanks yerr.. Jom!

erolnukman said...

ayat2 ombak rindu eh..hahaha..aku layan cerita ya aih...=P

AmirFX said...

kepada Erol,
Haha.. Aku lom tengok gik cita ya... Kawan aku madah ok jak cita ya.. Tapi ada part nang ingga menar.. haha...

MaryaYusof said...

Kamek sik pandei madah swak tp mdah juak...heheee.. jgn mrah...boleh phm tp slow sikit... anyway keep on writing... unique, you know :)

ciK LyndaWawa said...

eh..bulak lok..kata lamak x men bedmenten..
p salu jak updet sal bedmenten..
hehehe..=]

eVa said...

apekkk!!! selamat tahun baru!!!! hehehe.. sory lamak x agak blog ktk.. kmk eyh nang bz gilak.. dah abis keja.. nak blog gik..nang kepakk abis.. sedih ndah asa mek bila x g blog nok salu rajin merik komen ke blog kmk mcm ktk.. apa2 azam hopefully ktk dpt tunaikan.. apek boleh!! hahaha..

apek! taun dpn ktk blaja OUM nak??

zareliqa afiqa said...

tgk video tu jek..hehehe, :)

AmirFX said...

kepada Marya,
Haha.. Nanti2 boleh faham... :D

kepada CikWawaGuana,
Aihhh.. Neyda.. Update jak.. Tapi kmk nang jarang main... :p

kepada EvaAmoiRomina,
Amoi! haha.. Camat tahun baru.. InsyaAllah... Tahun tok kmk sik jadik apply untuk OUM.. :D

kepada Zareliqa,
Haha.. Nanti translate ke English.. :D

budak penjara said...

hehe..len kali bahasa baku la..baru kita faham dengan jelas..btw.. selamat tahun baru bersama azam yg baru

soooooour said...

selamat2....

LidiaSuraya said...

Huhuhu salam kenal, x paham spnuhnya... Tp apa pun slmt thun baru ye :)

AmirFX said...

kepada Budak Penjara,
Sori bro.. Aku mmg kantoi kalau nak guna bahasa baku.. Lenkali aku guna English jer k?! Selamat tahun baru...

kepada souuurr,
Haha.. Selamat2... Bujang selamat.. haha..

kepada LidiaSuraya,
Haha.. Nanti2 faham.. Selamat tahun baru untuk Lidia juga..

CHU MAJORFLAVA said...

Hepi Blated New Year!!=p

LadyBird said...

slmt thn baru kpd sarawakian :)..
satu2nye shbt blogger srwk yg menggunakan bhs srwk :)..

teruskan.. :D..

AmirFX said...

kepada Chu,
Thanks.. Hepi belated new year juak untuk Chu.. :D

kepada LadyBird,
Thanks Lady.. Waaa.. Ada gak yang sokong... Thanks again.. :D

Ardini Humaira said...

happy new year! :)

AmirFX said...

kepada Ardini,
Hepi New Year gak untuk Dni!