Monday, June 6, 2011

I Got The Recipe.. Yeahhhh....!!

Salam.. Pa kabar takrang tek? Fuhhh.. Lamak dah sik update.. Dah masuk 4 hari sik update.. Nang bersarang menarlah blog tok.. Kejap aaa.. Mok muang sarang labah2 lok..
.
.
.
.
.
.
.
.
   Ok. Dah abis buang.. haha.. Nway, ritok nak cerita pasal apa dipolah aku pagi tadik.. Sebelum tok aku ada cerita pasal nak molah kopi nak.. Jeng3.. Tadik aku ngn kawanku dah pergi ke cgek jabatan yang ada menyediakan resipi cemne cara nak molah kopi dari biji kopi yang fresh dari ladang.. Fuyyoo.. haha.. Sebenarnya aku dapat resipi ya dari jabatan MARDI.. Mesti takrang tauk MARDI ya jabatan apa nak? Opis MARDI tok terletak kat jalan Sultan Tengah.. Sebelum bulatan baru menuju ke Santubong.. Sori sekda gambar.. Bergaut gilak nak berak.. Resipi ya sidak jual dengan harga seringgit jak.. Murah ada jak.. P dalam resipi book ya takrang kenak pandey2 lah adjust sebab benda yang sidak berik ya adalah basic jak.. So, untuk molah kopi ya kelak akan ada kelainan sikitlah.. 

Next plan is mok cari biji kopi yang segar dari ladang.. Dengar2 aku kawasan area Serian sia ada jual biji kopi yang belum diproses.. Sapa2 yang tinggal area sia boleh berik info sikit.. Oklah.. Asanya cukuplah entry ya jak dolok untuk time tok.. Mata dah start nak layuk2.. Muahmuahmuahsss.. Sayang awak semua.. Salam...




Besar ada jak logo. haha..

11 comments:

fLo said...

rajin juak la ktk bercucuk tanam...mok dtg ladang ktk lak eh...=p

Tia said...

kebun laki mek ada kopi.... heheheh entah sihat ke sik pokok ya

Oh Nanan said...

mun dah nanam kopi lak bukak starbuck jak ktk bang amir. hehe

Redbloodsnow said...

rajin na ktk tok mir. nang petani tegar cabik..hehe

she_mah said...

mok bukak kedei kopi cam coffee bean kah sampe bercarik resipi..hehe

Abd Razak said...

Salam Mir...

Kopi polah dirik best juak

AmirFX said...

kepada Flo,
Makseh.. haha.. Mun ada free datang jak...

kepada Kak Tia,
Haha.. Ada ka? Mun nak beli area pasar kuching tok mahal gilak..

kepada Enan,
Sik mok starbuck.. Mok bukak kedei kopi PenambangBuck.. Ok sik?! haha...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Mok jadi petani moden nektok...

kepada She_mah,
Shhhh.. Diam2 jak.. hahaa...

kepada Abd. Razak,
Salam.. Yalah.. Kmk ingin nak cuba molah.. Resepi dah ada cuma bahan2 lom cukup gik time tok...

SEN said...

aku mok jadi model kopi kau..

Ms Tikot said...

Kopi fresh campur dgn koko sikit mesti nyaman diminum ;-)

AmirFX said...

kepada Sen,
Wahhh.. Ko mok jadi model? Momantai.. Kelak mun jadi kontek kau... Boh alu nak mintak royalti dolok.. haha...

kepada Mis Tikots,
Lom gik kmk cuba.. Mun ngn milo pernah cuba.. Sik lamak lepas ya kenak migrain..

ciK LyndaWawa igUana said...

adoh...kmk gik x terupdet koh..wuwuwu