Saturday, June 18, 2011

1.8 Juta Untuk Facebook

Salam.. Ada takrang baca berita? 6 laman web pelancongan bernilai rm1.8 juta untuk dikendalikan.. Woww...!! Dah la makei facebook jak.. Woowwwww!!!! Nemiak sekolah nektok pun dah pandei molah facebook.. Kenak sik suruh sidaknya jak polah.. Berik tanggungan makan nasik lemak smp sidak abis sekolah pun sik smp rm1.8 juta.. 

Ne tuju sidak pencegah rasuah? Patut diselidik benda tok.. Banyak ya rm1.8 juta.. Boleh bukak 5 igek francais kedei makan KFC.. Boleh antar 100 orang pergi haji secara percuma... Macam2 boleh polah ngn rm1.8 juta ya.. Mun setakat nak polah facebook n maintainnya asaku sik la smp rm1.8 juta.. Mahal nar juak PC pakei sidak ya.. Keyboard emas ka?! Monitor mok besar gajah ka?! Mouse mok pakei yang kenak tinjak kereta kebal sik ancor ka?! 

Sik munasabah n sarawak nar juak ehhss.. Ok.. Aku boleh cayak sekiranya kementerian ya directly agak Marc Zuckerberg dan suruhnya directly molah 6 igek laman facebook.. P asaku lepas ya genti kenak tetak olehnya.. Bukan apa.. Facebook ya nang nemiak sekolah nektok pandey makei n polah.. Oklah.. Terbiut utak maca berita kedak ya.. Dah gik ehhss.. Ngerepak kejap awal pagi tok.. haha.. Bukan apa, aku cuma nyatakan apa yang aku rasa betul jak.. Entry tok asanya semua pun dah tauk isu tok... Cuma tok adalah pendapat aku sebagai rakyat biasa.. Bak kata Nabil malam ria, "Nie best BRO, baik punya cerita".. gagagaaa... Muahmuahmuahsss.. Sayang awak semua.. Salam..

19 comments:

Nono Fara said...

.. bena something fishy. kenak pelik2 jak benda jadi bawah tampuk pimpinan najib tok.. sik suka!

Hans said...

itula pasal
padahal dkt fb tu create akaun free je
aneh tul

Maharaja Lawak Minggu 12

Ivy Metaga said...

bagus berik kmk duit ya, sy pandai membelanjakan nya 100% hihi

khairunnisa ♥ said...

o_O banyak na jak 1.8 juta =="

Abd Razak said...

Salam Mir...

pa kabar tek? suka ati jak sidaknya nok makey duit kerajaan camya..

Nikolai said...

Govt tek Pow!

AmirFX said...

kepada Nono,
Haha.. Aok.. Nang jak.. Boh undi sidak gik.. Tukar undi ke pihak yang betul2 ikhlas nak nolong rakyat..

kepada Hans,
Yepp.. Email 1 Malaysia pun dierang nak charge untuk penggunaan..

kepada Ivy,
Haha.. Mintaklah ktk projek ngn sidaknya.. Genti banyak duit sidak bah.. hahaa...

kepada Khairunnisa,
Yepp.. Banyak kan?! Kalau naik haji boleh smp 100 kali..

kepada Abd. Razak,
Salam.. Sidak tok mok kaya cepat.. haha...

kepada Nikolai,
Yeppp.. Msh juak rakyat sik sedar man...

erolnukman said...

bagus bagi ng kita jak 1.8 juta ya...lamak ney handle fb ya..ada ku maca pasal tok..nang sik patut..

mummysyafie said...

tok orang pencegah rasuah datang jenguk. hahahaha..adeh..

nakpa 1.8 juta ya mir? cuba xplain lok..mun ada yang rasa macam sumthing wrong n ada maklumat pasal tok sik salah merepot. cuma sprm tok perlukan pemberi maklumat. mun kita takat madah gitok ajak susah mek orang mok nyiasat tanpa bukti.

AmirFX said...

kepada Erol,
Yalah.. Besar bah nilai 1.8juta ringgit ya.. Setakat FB jak.. Nemiak darjah 2 dah tauk kali molah akaun FB...

kepada MummySyafie,
Haha.. Ada kak.. Sidak dah polah repot pasal ya pun...

Redbloodsnow said...

yalah tek...gus gik soh kmk polah n kendalikan. ada juak gik hasil...aiee..haha

Hans said...

tu la
semua tu pelik2 kan
macam xperlu jer

Syaitan Memang Durjana

AmirFX said...

kepada PuteriSaljuMerah,
Haha.. Aoklah.. Ya mun diberik ngn dak blogger genti meriah gathering dipolah..

kepada Hans lagi,
Haha.. Yepp.. Tak perlu nak lebih2 smp 1.8 juta ringgit.. Nak yang bagus sgt kena hack tak guna gak.. haha..

Hanie_Dew said...

huh!!!.. memang tak logik 1.8 juta nak selenggara status FB untuk we pelancongan..memang patut pun Annonymous tu pegi hack website die.. bole buat website baru gun a1.8 juta ye tak..nak sangat kan..

pastu tender tu bagi kat 3rd party bukan pegawai kerajaan yang buat..pegi bagi gaji pegawai teknologi maklumat tu buat apa! besarkan punggung je kew???!!!..

huh..ee...sakit hati kalau nak piki pasal pentadbiran kerajaan yang boros tak tentu hala sekarang ni..bila ckp pasal subsidi beban la konon..

AmirX, sori komen dah jadi macam entri..terlebih sudah...hahahaha..

AmirFX said...

kepada Hanie Dew,
Haha.. Takper2.. Saya sokong hujah awak.. Nie mmg berkaitan dengan dasar kerajaan sekarang yang banyak membazir duit rakyat...

Hanie_Dew said...

AmirFX, kan...rasa terhiris jiwa raga duit kita tak dapat rasa bila minyak naik, gula naik, sume naaiiikkkk je. gaji sendiri pun tak dapat nak enjoy. yang kaya makin kaya la..yang miskin pun kayaaap..(makin miskin le tu maksudnya)

Jue said...

cecite cecite
aku pun sik faham pa mok jadi
1.8?byk worrr

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

ninek nak mintak duit budget di bentang dlm kabinet lak..pakei ninek bayar yuran sekolah ninek..rungak gigi atok menaja ninek bljr .. ;0).

AmirFX said...

kepada Hanie Dew,
Haha.. Same goes here... Hopefully rakyat will know what to do after this.. Grrrrr...

kepada Jue,
Haha.. 1.8 juta ringgit malaysia untuk molah akaun facebook pelancongan... Ktk minat sik?! haha..

kepada Vivi Lim,
O tedah ninek.. Aoklah nek.. Kmk sokong mun ktk mintak bajet k bayar yuran sekolah... Besar juak yuran skolah ktk nek?!