Friday, July 24, 2009

Tapak Tangan

Salam. Entry malam tuk adalah berkenaan ngn tapak tgn yang perlu d basuh sebelum makan... Haipp.. Nang lah basuh tangan lok sebelum megang brg makan.. Aihh.. Apa d merapu mlm tuk?! K k.. Direct 2 the poin. Mlm tuk episod ke empat mun sik salah aku lah epilog diari. Layan jak k...?! Zassss...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

ello sayang..
Eee.. best eh..main pegang-pegang tangan lok. Kamek ingat sik ada feel papa bila tekap tangan rah buku tok tek. Cek-cek ada rupanya. Mena kata kitak, kamek rasa sayang ngan kitak, rasa ada orang care pasal kamek, rasa ada orang menghargai kamek and ada orang rindu ngan kamek. Dan paling bestnya adalah orang ya adalah KITAK. Dalam hati kamek kinek tok kitaklah yang paling memahami. Walaupun kamek dah tua, belum pernah lagik dalam hidup kamek kenak layan camtok. Thank you very much.

Sayang, kita samalah. Di zaman sekolah dolok kmk digelar orang "Garfield" karna mata kmk kedak ya. Sebut pasal zaman sekolah, kmk zaman sekolah rendah dolok kira feymes kedak artis. Semua kenal ngan kamek. Sebab dari ketua darjah jadi pengawas then jadi ketua pengawas. Semua orang tauk ngan kamek .. Best oooo.. Tapi bila kamek pindah ke kuching, kmk jadi pemalu, penyupan..jalan pun tunduk palak. Waktu ya kmk di sekolah STAR. Sekolah yang byk melahirkan byk penjahat pada zaman ya. Yang paling best sekolah ya adalah kelas yang paling penjahat adalah kelas kamek..

Di kelas, kmk paling terer dalam blaja bagi lelaki adalah kamek coz penjahat lain sik minat nak blaja. Cdak respect ngan kamek pasal ya. Kamek walaupun budak baik tapi kaki buli di sekolah. Di sekolah STAR kamek ada orang suruhan atau nama jaiknya "ukui" atau "hamba" bawah jagaan kamek. Kamek bebas buat papa jak ke atas mereka. Tapi kinek tok bila ngenang balit kmk dah insaf. Kamek nak carik cdak untuk minta maap. Sian cdak kenak buli. Bila kamek carik member lamak di sekolah STAR, 90% member ompuan dah ada anak. Fuyooo.. Awal cdak nikah. Dan member laki, byk yang keja semenanjung, jadi penjahat, kenak kepung polis adanya dalam jel. Cian nangga cdak. Walaupun cdak penjahat, kamek tauk cdak bait. Kinek tok, rindu la ngan cdak. Lamak dah kamek sik bertemu. Paling kamek sik apat lupak, waktu kamek last menjejak kaki di sekolah STAR. Hati kamek sangat sebak rasa cam nak nangis jak. Sik tauk kenak pande rasa kedak ya. Macam nemiak kecik jak.

Apa jak di tulis kamek tok. Ngerepak pasal zaman sekolah indah.. Cita pasal apa gik owhh. Hobi kamek?? Hobi kamek duduk di tempat yang indah then berpikir camney nak improve dirik pun mun sik, pikir atau ngenang orang yang tersayang.

Pasal sukan?? Kamek main semua aktiviti sukan dari main bol, badminton, takraw, bola keranjang and etc. Sebut jak..semua kamek suka main. Pasal makan?? Kamek telan apa-apa jak asal nya halal. Dari sambal sampei ke ikan buntal.. hehe.. Tapi feveret kamek ikan duai masak merah. mun sik manok masak merah. Lekak ya buah yang di minat ialah buah dabei ngan buah ngkalak. So far tok sik ada la barang makan yang kamek sik suka makan sebab kamek pun sik milih juak. Yang best nya juak kitak terer masak. Sik kebulur kamek kelak. Ya antara reason kamek kin sayang ngan kitak.

Pasal perangei kamek? Kamek seorang hepi go lucky.. jarang manas tapi kuat merajuk..bukan sensitif. Suka tetak dan paling kamek sik puas ati is kawan kamek padah kamek kuat main sindir. Ya rasa kamek sik adalah. Suka nyakit hati atau pak orang ya hobi part time. Nok madah hensem sik juaklah.. banyak gik orang lain lebih ensem. Yang penting kamek tauk sapa kamek. Mun kitak ada komen padah jak. Mungkin kadang kala kita sik dapat menilai kita pun juak.

Perasan sik kitak yang kita hampir genap sebulan relationship kita. Lamak juak owhh.. Sik sangka kamek pandei menyayangi kitak. Nang jodoh lah. Kamek ingatkan kitak ngan kamek sik sampei sejauh kedak tok. Nei nak, orang jual mahal gilak dolok bah. Waktu kamek nulis tok, kamek rindu dan tersangat rindu ngan kitak. Setiap masa ingat ngan kitak. Sayang kamek ngan kitak. Sayang gilak-gilak. Cam rasa nak ajak kitak nok nikah jak tapi nya lah "jalan kita masih panjang".. Yalah kamek geram nak mintak gambar kitak. K mek tangga. Sik best la sik ada benda k ingat. Klak teringat muka ompuan lain klak. hehe.. anyway kamek sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang sayang
kitak...
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

Hehe.. Camne tek? Maseh ktk urg rasa tuk adalah diary aku.. Sapa jak tauk... cuma aku, dia, dia, dia dan dia sahaja yang mengetahuinya. K k.. Dah nak masuk kol 2 pagi. Need take a sleep rite now. Bye eberibodi. Aihh.. Pandey kit perut inda. Berak lok. Salam..

11 comments:

IsBoY'z ZeA said...

adusss tok apa kes tok... crita kali tok dah ada ckit nyuruh kmk confused lah... tp bkn matah semangat mek dr mdh ya bkn ktk hehehhe. Aik nak nikah jgn lupak nyeruk lak k. Insayaalah mek dtg mun d seruk org lah wawawawa terlebih sudah nie...
'sambil muka mek tringat zaman kmk nak nikah dolok ' duss duss

[h]einsen said...

cita kau tok, cita kau tok..kau la panda kau la garfield kau la smua boh jak tok adalah monolog kau bersendirian

AmirFX said...

kepada IsBoy'z Zea,
Haha.. Tuk adalah part lelaki berbicara.. Insyaallah mun kmk nikah kelak mek nyeruk semua blogger yang kmk kenal... TApi time tuk belum gik.. Belum dtg seru.. haha...

kepada Heinsen,
Haha... Kelaklah aku engkah gmbr camne upa diari ya... Mun ko kenal padah jak siapa...

IsBoY'z ZeA said...

hahhhh kan ada hint hint dah d sia .. wawa duss duss duss ngakuk jak lah oo. abis crita .. heheheh " pande pande jak kmk suruh ktk ngakuk' isk iskisk

AmirFX said...

kepada IsBoy'z Zea,
Aihhhh... Yorobi... Leput mek mala kenak dushh2 ajak tok.. haha... Bukan kmk ya... Kelak mek berik bukti k?! Sabar jak lok...

Rudy said...

huhuhu...sinetron belaka..wahahahh

Titil said...

Jangan kaber-kaber line agik Amir oi. Ngakuk jak sia ya diari kitak. Keke. Mun sik pun, bak kata Sen, kitak ya bermonolog sorang dirik. Ehe.

Ms Tikot said...

Tok mesti diari ktk nak Amir... boh malu bah... padah jak sia. Hehehe

AmirFX said...

kepada Rudy,
Haha.. Sinetron Upik Abu dan Laura.. yerrr..

kepada Titil,
Haha.. Bermonolog apa juak kmk tuk.. Sik pandey mek ehhh bermonolog... hehe..

kepada Ms Tikot,
Haha.. Sekda lah.. Urg lain pun.. Menar... Kmk just jadi urg tgh jak...

Kelebar Malam said...

fuyoooo...boleh polah skrip drama tok....kira terrer juak kitak waktu mensia marek ooo...baguslah mun dah insaf...semoga sejarah lalu menjadi teladan agar kita tidak leka...

AmirFX said...

kepada Kelebar,
Makseh.. Gik nak pikir juak ptt ka sik berik skrip tuk ngn Yusop Haslam.. hehe... Nway, tuk cerita hal org lain.. Bukan kisah kmk... Kelak ada gik sambungan... Mungkin episod aher kelak mek reveal sapa pun diari tuk...