Wednesday, July 22, 2009

Epilog Kedua

Salam. Tadik aku on the way balit ke rumah tetiba hari hujan lebat. Sik sangka juak ari ujan cemya sekali. Apalagi, aku ngn kawan ku balit berujan. Nang best jak asa time ya. Lamak dah sik main aek ujan. mmm... Berapa lamak ya sik tauk lah. Asanya lamak juak lah. Mungkin dah setahun lebih sik main ngn aek ujan. Gik kecik lok marek puas kenak kerepak urg tua tegal main lam ujan. Kinek tuk bila dah tua pandey2 kedirik jak mun pandey kenak demam inda. Acchuuummm... Yahh.. Bok padah. Alu begasik uleh main aek ujan tek. Aihh.. Apa d merapu aku tok. K k. Entry kali tuk adalah sambungan diari yang aku jumpa. Yang first ria adalah part ompuan. Tuk adalah part urg laki ya berbicara. Layannn.... Zappp.... oppss.. Zasss...

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Lagu k kitak:

Bulat kecil 2x
Bulat Besar
Sayang Papa Sayang Mama
Sayang semua
6 kali 6 ... 36
6 lagi 6 lagi ...
Anak beruang

Sayang kitak

Assalamualaikum sayang,
Waa! Best eh ada orang berik buku pakei conteng. Sebelum kitak anok, kamek nak madah tulisan kamek nang kedak tok. jaik. Paham2 jak tulisan orang laki. Sigek gik kamek sik terer bab penulisan. Kamek tulis apa yang kamek rasa asalkan kitak paham k...

Pada 22 April 2004 kol 6.00 petang waktu Malaysia timur kamek kuar ngan kitak di dibah jematan tol. Waktu ya banyak benda yang nak dipadah tapi sik kesampaian kerna kitak dapat baca apa yang kamek maksudkan waktu ya. Kamek bena bena glad n hepi karna pertama kalinya ada orang mena-mena paham apa yang kamek pikirkan. Maksud kamek dari segi visi dan matlamat hidup kamek.

Walaupun waktu ya kitak sik terimak kamek jadi gerek kitak, kamek bena-bena hepi sebab yalah yang dimaok kamek selamak tok. Kamek amat perlukan seseorang untuk understood me. Tapi kamek mena-mena rasa bersalah sik dapat berikan kitak macam orang lain bercouple dolok kerana kamek maok focus dengan kerjaya dolok. Kamek tauk waktu tok kitak paham apa yang kamek maksudkan. Kamek sik maok bila kita pandei bergerek kelak sik lamak sik seperti kita rancang waktu tok. Kenali diri kamek dan kitak. Jangan polah seperti relationship kita dengan orang yang dolok.

Kamek admit bila kenak "brake" memang pedih, keciwa dan sakit hati. Tapi bila ngenang saat manis dengan gerek kmk dolok memang sedih gila. Mungkin sik ada jodoh. Kamek berik 120% kepercayaan dan dirik kamek dengannya tapi nya kinek tuk molah kedak uras tepi jeraya jak. Kamek bena-bena takut kitak akan molah kamek kedak ya juak. Oleh kerana itu kamek glad kitak sik accept kamek jadi gerek kitak dolok. Kita main sesi soal kenal dolok.

Waktu tok dalam hati kamek ada kitak sorang jak. Walaupun kamek bz tapi kamek amat merindukan kitak setiap saat. Rasa bila ada peluang bertemu ngan kitak, kamek ingin nak melok kitak just show that i really love u very much.. Susah kamek nak describe it by word. Tapi takut kitak madah kamek kenja, amik kesempatan. Kamek adalah seorang yang sik pandei bersastera atau berkata-kata. Kamek takut mena kitak boring ngan kamek. Tauk sik, kamek mena-mena teringatkan kitak setiap masa. Ingat apa yang dipolah kitak waktu tok, kitak dah makan ka blom, ingat kitak mesti boring lepak umah jak. Bila kamek di umah atau mun kamek kuar everything akan nyuruh kamek ingat ngan kitak. Walaupun nangga tayar bas ka atau nangga couple atas motosikal atau bila nangga ompuan lain. Selalu dalam hati kamek remind yang kamek ada kitak. Waktu tok kamek sedih karna sik slalu ngan kitak. Paham-paham jak lah. Insyaallah, dalam ujung tahun tok everything akan berubah. Kamek maok treat kitak cam princess. Ingat janji kamek ya. Kamek sik suka nangga orang sedih. Kamek nak menghepikan kitak setiap masa. Banyak lagik sebenarnya future plan kamek ngan kitak. Semoga apa yang kamek plan menjadi.

Apa yang kamek suka ngan kita adalah karna kitak suka dengan kmaek dengan seadanya. Selalu orang ompuan yang kamek temui akan nyuruh tuka tok tuka ya. Bukannya sik maok nok berevolusi tapi kamek carik orang yang suka ngan kamek dengan seadanya. Rasanya kamek tauk apa yang kamek lakukan. Kamek tauk apa yang terbaik bagi kamek. Kamek percayak kamek pasti berjaya tinggal masa jak menentukannya.

Rasa-rasanya setakat tok jak kerepak kamek kali tok. Sori mun apa yang kamek padah sik seperti yang kitak maok. Ingin diingatkan kamek nang sik berapa dalam bidang penulisan tok. Ingatlah selalu yang kamek mena-mena "SAYANG" ngan kitak. Mun kitak ada problem, share ngan kamek k?! Jangan takut nak madah. Mun dapat kamek sik mok ada rahsia antara kita. Kamek maok hubungan kita datang dari hati yang ikhlas dan tanpa prasangka.

Kamek Sayang Kitak!!

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

Ok. Selesai sudah bahagian lelaki berbicara. Isok akan ada gik sambungan sebelah ompuan. Kira kedak berbalas pantun lah tek.. yerrr... K lah eberibodi.. Mok tinduk lok. Salam n gudnite.

14 comments:

IsBoY'z ZeA said...

pande sedih indah kmk baca part 2 tok eh... bukan senang nak carik laki & puan mcm ya koh...
p/s: once again cerita tok mcm bez on xperience org jak o... ktk kah? hehehehehh

eh cepat kit part 3 ya ok... :)

JT said...

erm.. gaya penulisan pun macam gaya penulisan ktk oww

Willie said...

hehe

AmirFX said...

kepada IsBoy'z Zea,
...... Haishhh... ahhhhh.... sabar jak... haha...

kepada JT,
aihhhh... Ada gik... Gaya mungkin sama tapi hati lain2... haha..

kepada Willie,
Best ka bro?! haha...

Rudy said...

awww..hehe..go amir go amir...

Titil said...

Part 1 - Diari pompuan
Part 2 - Diari laki
Part 3 - Diari pondan Aji Taha? Auww.

AmirFX said...

kepada Rudy,
aihhh... cem semua jak sama komen tuk.. haha... Nway, kisah tuk mungkin ada yang tauk... Tunggu jak episod seterusnya...

kepada Titil yg NGEGEH,
Gambong tak ya.. haha... Pondan2 sik main.. eeeee.....

AmirFX said...
This comment has been removed by the author.
[h]einsen said...

kisah kehidupan kau tok..............

Ms Tikot said...

Ya baruk orlak tok. Nang apalah... ada indah lagu beruang zaman kmk tadika dolok. Hehehe

AmirFX said...

kepada Heinsen,
Haha.. Ukai aku pun nyak... Apuuu...

kepada MsTikots,
Aihhh.. Tauk juak ktk.. Kmk sik tauk pun lagu tuk zaman tadika... Kali tadika kmk out dated pun tadika kali... Sekolah tadika lam kampung... haha..

mummysyafie said...

tok based on true story ka amir? waa...hebat²..

Ida Athanazir said...

:)

steadyyyy

AmirFX said...

kepada MummySya,
Yepp.. Kmk just tauk kmk ada diari tuk tapi diari tuk bukan kmk pun...

kepada MummyIda,
Haha... Steady ka? Sik tauk.. No komen... Tunggu jak episod seterusnya... hehe...