Thursday, April 19, 2012

Sarawakiana Thursday 04 / 19

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Harap semuanya baik2 belaka.. Ritok mok cerita pasal gambar2 yang aku siarkan dalam entri wordless wednesday untuk ari marek.. Sesiapa yang lom tengok gik boleh klik SITOK dan SITOK..

Untuk gambar raket baru, sebenarnya ada banyak jenis2 raket d pasaran nektok.. Yonex Nanospeed 9900 adalah salah satu jenis raket yang ada d pasaran.. Setiap pembelian raket Yonex yang original takrang akan dapat waranti untuk 3 bulan.. Ceehhhh.. Alu promosi raket.. haha.. Nway, raket ya mempunyai ciri2 yang tersendiri juak.. Mun mok tauk boleh google.. Nektok banyak juak pengedar yang menjual jenama Yonex tetapi tidak asli.. Maksudnya tidak mendapat kebenaran dari pihak Yonex untuk mengeluarkan raket tersebut secara sah.. 

So, hati2 bila membeli takut kelak mun beli yang sik ori takrang sik puas hati bila men.. Sebabnya rasa yang berbeda bila beli yang asli.. Untuk gambar tali raket ya pun sama juak.. Ada juak yang tidak asli.. Banyak dah nektok keluar barang yang tiruan.. Biarlah kita menang memakai.. OK.. Asanya cukuplah untuk ritok.. Mun takrang suka dengan entri tok buleh klik +1 kat dibah ya... Ataupun tinggalkan komen.. InsyaAllah mun ada masa kelak aku akan balas balit komen takrang.. Sehingga bertemu lagi.. Chao.. Muahmuahmuahhh.. Sayang awak semua...


Asa takrang Lee Chong Wei k jenama apa untuk raketnya?


21 comments:

Masz Sidek said...

rumah kmk dah sik tauk sini reket kenak simpan... hehehe... ;p

Marya Yusof said...

As salam Mir,

Baru tahu ni ada yg xori rupanya racket Yonex... Pirated di mana2... :(

[sutera kasih] said...

ajar kmk main badminton :P



ujung taun kali balit..siktauk gik huhu

khairunnisa ♥ said...

salam.. waseh.. promote eh kawan :D bok jak mok beli kei men petang2 kat ctok~ mun sik, tdo jak keja :p

Bui Junaidi said...

AOK,NANG BENAR..BIAR ALAH MEMBELI ASAL MENANG MEMAKAI..

KMK RASA DATUK CHONG WEI YA PAKEY CUSTOM MADE PUN KALI NAK

Hanie Dew said...

yonex memang yang femes dan terbaik kot. kalau mahal ada warranty kompem la men puas ati.

teringat aku pernah curik curik pakai raket yonex bapak aku bawak gi sekolah. bangga kejap. sampai rumah kene rotan. hahahha

aku dah zoom habis aku nampak logo yonex kat raket LCW tu.. hahahha

Nazayiena said...

Kinek tuk semua brg byk ditiru....

Abd Razak said...

Salam Mir...

Duhal ada juak raket tiru. camni nok tauk nok ori ato tiru...adoheh macamlahnya tek nok maen juak :)

Yumida said...

oic...da juak tiruan hoooo

rajinlah bersukan..utk diri sendiri

onie said...

chong wei pakai yonex tak silap onie,sebab bos onie salu duk puji raket dia macam chong wei,nyampah...hahaha...

SEN said...

chong wei..?reket kayuk..kompom..

Umie Artoqiemie said...

FCuk Faker grr

Coffee Girl said...

raket di rumah mek org pakei utk mukul nemiak yg nakal, mukul lalat dan sebagai penunjuk. entah apa ka sik tauk camne boleh jd gia, kali talinya semua dah sik dpt diselamatkan agik. hahaha. sorang pun sikda bakat main badminton...

labulabi said...

reket aku masih berisirehat di dalam beg.lamak reket ku ya cuti.mok dekat setahun lebih dah sik kuar.bila la aku nak menyemes lagik tok.mun nak main ada jak program lain masok.

Adylia Qarissa said...

dulu suka main badminton sekarang dah tak boleh main..hehehe

daria said...

i likeeee nanospeed. boh tinggal lam moto k.. kmk lok pande bengkok indah koatan lamak lam moto. nanospeed juak, p x ingat serie ne

Asphyxia said...

Raket? Raket ku ilang dah. Ku rasa mesti cina lori ya ngambik masa berangkut barang2 nak pindah dolok. Aihh..nuduh lok. tedah munnya sik ngambik aku nuduh ngambik. Aku ngensel lok. "Cina lori"<---kensel, tukar ke "semandin".

eVa said...

kmk pun raket xtauk pa pun jenis.. hahha.. aie duhal ada nok bulak pun.. haiyaaa..

xtauk mek eyh dato chong wei pake apa? yonex juak nak?

suzie rahman said...

salam amir.. xtahu plak sal reket. nice info kn kn.

Hanie Dew said...

aku curik poket doremon korng jangan tak tau.. hahhahaa

Eera Shera said...

aih lama dah tak main bdmnton..main pun kalah je haha