Thursday, March 29, 2012

Sarawakiana Thursday 3 / 29

Salam.. Selamat pagi semua.. Entry pagi ari tok berkenaan dengan entry wordless Wednesday yang aku siarkan ari marek.. Sesiapa yang lom tgk apa yang aku post arimarek boleh klik SITOK..

Banyak boleh dilihat mun dikampung2 orang sikkan nak pakei helmet bila menunggang tosikal.. Mungkin sidak sik sedar pakei helmet boleh menyelamatkan sedikit sebanyak keselamatan sidaknya mpun.. Ataupun sidak mok nampak cool jak bila angin berhembus laju kat rambut sidaknya. haha.. Apa2 pun utamakan keselamatan..

Contoh helmet yang aku berik mungkin terlalu canggih tapi boleh pakei.. Mun asa canggih gilak boleh pakei helmet kedak dalam gambar dibah tok..


Helmet semangka ya nang stail la.



So, itu sahaja untuk entry harini.. Utamakan keselamatan.. Chao.. Salam..

21 comments:

LadyBird said...

cantiklah helmet buah timun cina (semangka) tu..

nk tanye.. sitok tu ape ertinye?

Abd Razak said...

Salam...

Takut juak makey helmet wana kedak ya, leka lalek urang nangga kita melantak urang depan adoheh...:)

Cool jak buah golf yaa..

Masz Sidek said...

heheh... buah semangka ya dari jauh org terliur nangga...

@ LadyBird... hehehe kmk nolong amir jawab... SITOK = SINI

RaMa-RaMa Fareeza said...

kacak helmet ya hehehe

Daddylicious said...

stailo gila...haha

Bui Junaidi said...

MUN LAH KMK NEMU URANG MAKEY HELMET SEMANGKA YA NANG SIAP NYA KENAK TETAK KMK..HAHAHAHA

[sutera kasih] said...

adohehh..perey2 !!! haha sikpat imejin ktk pakey helmet ya haha

Yumida said...

aok..sidak di kpg ya biasa la..merempit jak keja nya.bkn nya tauk kesan n akibat..yah..alu jd cegu bm..
teringin mek nk makei helmet buah semangka ya..kiut jak upa...

c'axoera ヅ said...

xde lagi nampak org pakai kat semenanjung ni hehehe

khairunnisa ♥ said...

salam. amir.. xda helmet durian ka? :) jgn lupak pakei helmet. mun kat g ya nang cdak fikir masih selamat jak..

Cik Yatt said...

tak suke pkai helemt..hikhik

Ez-1 said...

wah, smart....tp yg tembikai tu bole tahan ke? haha~

suzie rahman said...

hihihi..xmo r kai helmet klu cm ni bntuknya.. org gigit pala kita.haha

zareliqa afiqa said...

Hehehe..tertarik pulok tgk helmet tembikai tu :D

My Life's Journey said...

Hahahaha ..kmk mauk helmet semangka ya leh .. aduyai..rasa teringin indah mau makan semangka koh ai ai ai ..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sure mahal kan helmet macam tu

Eera Shera said...

helmet yg menyelerakan..rasa nk mkn je haha

teha said...

yg tembikai tu comel sekali ! hahahah !

MaryaYusof said...

Amir,

Beli & guna helmet yg ada cop sirim... Jaga kepala sayangi nyawan...ngeeee.. :)

Pssst, my hb dulu pernah berkhidmat di JKJR, sll bg talk ttg keselamtan jlnraya, kemalangn etc... Kadar kemalangan di Msia antara yg tertinggi, punca sbnr adalah attitude!

e F a said...

ya rabii, mun mena ada helmet kedak ya, mok meli juak, ngeeee

Hanie Dew said...

mungkin diorang tgh praktis nak jadi model brylcream still standing walupun ditiup angin laju. hahahaha..

helmet bawah ni lagi bahaya kot mir.
1. kang tesalah pukul ingat bola golf. dahh tecabut kepala orang.
2. orang tesalah ambil boal bowling, orang tgh pakai helmet ni tetibe tegolek kat lane. hahaha..strike lagi.
3. orang tesalah nak potong semangka ingat betul tadi dah tebelah plak kelapa orang.. hihihiihi...ouch!