Thursday, March 22, 2012

Free Gifts

Salam.. Pa kabar takrang ritok tek? Harap semua sihat2 hendaknya.. Ritok entri dalam bahasa Sarawak.. hihi.. Sebab entri ritok dalam bahasa Sarawak kerna mok mempromosikan bahasa Sarawak yang indah dan permai.. Haha..

Sebenarnya kan, entri lam bahasa sarawak tok aku ambik dari cgek blog yang mempromosikan bahasa Sarawak secara benar.. Bukan kedak blog aku tok yang men entam kromo jak.. haha.. Bagi pembaca yang tidak faham bahasa sarawak boleh bertanya dengan aku mpun.. Mungkin aku boleh jawap sikit2 jak pertanyaan takrang.. 

Ok. Ritok mok cerita pasal gambar wordless wednesday yang aku post rimarek.. Sebenarnya ada kaitan juak dengan baju.. Hari selasa yang lepas aku ada terimak parcel dari sebuah company tosikal.. Aku pun sik jangka juak pada mulanya tapi bila bukak bungkusan ya tek dalamnya tersemat kemas cgek baju kaler merah.. Hepi ada jak asa time ya.. Dah la baju ya kaler feveret.. Sori sekda gambar mok show ngn takrang..

Nway, company ya sebenarnya promosi motosikal Ducati Monster 795 yang baru2 dilancarkan bulan Disember tahun yang lepas.. Masa ya ada promosi dipolah d Borneo.. Sidak ada polah Jelajah Seluruh Borneo.. Acara ya berlangsung kat MD Motors mun sik silap la.. Pertunjukan motosikal Ducati ya dipolah kat Merdeka Palace Hotel.. Tapi aku mpun sekda pergi time ya.. hihi.. Asanya ya jaklah dolok entri untuk ritok.. Mun takrang ada persoalan boleh tanyak kat kotak komen.. Mok rehat kejap gik lepas blogwalking secara pukal kejap gik.. haha.. Adios.. Chao.. Salam..


Valentino Rossi time pelancaran Ducati Monster 795 di kuala lumpur.


One of the rider ada pakei baju yang aku terimak sebagai hadiah dari sidak. Baju kaler merah. :D

12 comments:

EyqaLuvender said...

ingat dpt free gift motorsikal...heeeeee~

Eera Shera said...

ade je perkataan yg x phm sebijik2..tp generally paham je la..kot hehe..ala nape x tnjuk gmbr bju tu

e F a said...

rinduk ati dpt bajuuu preee. :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

rossi mai kl ek? hehe ble mau bergambar ngan moto tu? hehehe

soooooour said...

meh belanja aq sebijik moto...hahaah..

Abd Razak said...

Salam Mir...

Yapadu ceritanya tek...mun sidak merik moto free gik best owhhh :)

ciK LyndaWawa said...

lamak na juak kmk x polah sarawakiana thursday eh......=[xda masa aie...

My Life's Journey said...

Wahhhhhhhhhhhhhh bestnya dapat gift :) ..mesti kacak kitak make lak mir .. merah ya menaikkan seri seseorang .. berani dan bekeyakian :)

Masz Sidek said...

wah rindok ati dapat brg free... :P

Chenal said...

kaler merahh?? febret kaler juak ya. Ehh..da ka prog jelajah ya?? apo x ado dengar ooo?

Vivi Lim @ Mrs.Nurulazmi said...

ninek maok juak baju ya cu! =0)

MaryaYusof said...

Baju merah? Lelaki mmg suka pkai color merah, tp knp xsuka color pink ye? kan ada merah jugak tu hehehe ;) gurau ye mir ~