Thursday, March 8, 2012

Sarawakiana Thursday 03/08

Salam.. Ritok entry untuk Sarawakiana Thursday.. So, bahasa sarawak la ritok.. hihi.. Lamak dah sik nulis dalam bahasa sarawak koh.. haha..

Ok.. Pa nak dicerita ritok? Sik banyak nak dicerita tapi sebenarnya banyak.. Nang kaki poret la. Haha.. Ok.. Nak pertama sekali aku nak padah pasal gambar wordless Wednesday yang aku post marek.. Gambar ya adalah salah satu impian juak nak molah bilit dikpun jadi white room.. Aku rasa bila polah bilit kaler putih abis kompom asa lebih selesa dan lebih banyak idea mungkin keluar sekali.. haha..

Ada yang komen padah mun ada bilit kedak tok susah mok bangun untuk sembahyang Subuh.. Ada juak madah gambar ya untuk berbulan madu.. Apa2 pun setiap dari kita ada idea dan cara masing2 untuk mengatasi masalah.. Setiap yang senang pasti ada yang susah dan setiap yang susah pasti ada yang senang.. 

Oklah.. Cukup dolok cerita aku untuk ritok.. Kejap gik asanya nak berjalan blog untuk baca entry kengkawan yang aku lom baca.. Sehingga berjumpa gik sekali.. Adios.. Salam.. 


21 comments:

Bui Junaidi said...

TP BILIT RONA PUTIH YA AKAN CEPAT KOTOR..PERCAYALAH..HAHAHA

BEST LAGU YA..SEDIH

Abd Razak said...

Salam Mir...

Pas komen N3 kitak marek, teringat-ingat juak masa nak tidur ngenang Nabi dolok tidur atas pelepah kurma jak. Adoheh kita tok bertilam dan berbantal gik tapi segala yang Nabi tinggalkan masih juak kita abaikan..Subhanallah

Masz Sidek said...

lagu fav kmk ya eh...

kmk pun suka juak warna putih... tp yalah warna ya cepat kotor... huhuhu...

MaryaYusof said...

As salam Amir,

Saya suka lagu ni... Sekali sekala layan blues...hehehe :)

biela bell said...

lagu nie tangkap leleh..HAHA

Hanie Dew said...

bilik putih vintage sangat. hihihihihi..

tp kene rajin. =p

Yumida said...

kenak ngn tajok lagu ya..sedih na bunyi...bilit marek ya nang ohsom gila2 la.....mun kaler merah pn bez juak...kaler gelap..alu jd blt berseni..alu byk ilham dtg

zareliqa afiqa said...

mmg suka lagu nie masa kecik2 dulu~ ulang berkali2 :)

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

santai petang :)

Fadli [www.mytravellicious.com] said...

cadar putih untuk pasangan yang baru berkahwin...larikkkkkkk

TUGAU GATES said...

cat hitam dinding bilit..bok stail..ngeh3

Daddylicious said...

putih rasa kool...

LadyBird said...

ape maksud perkataan:

ritok
koh
sik
nang kaki poret
padah
marek
juak
molah
bilit
dikpun
kedak

lepas ni buat kamus bahasa sarawak ek.. suka tuk tahu :D

bhs yg cumil..

ciK LyndaWawa said...

lagu to mengimbau kenangan silam jak eh..egege

khairunnisa ♥ said...

suka bilit putih tapi dinding jak la putih.. hihi..

Rtp Farra Arisha said...

isk, i can't understand the sentences at all haha. :)

Jue said...

ooo duhal pnah plan mok molah bilit jd putih giya
cuba la hor..jarang aie ku jumpa guys mok molah roomnya kaler putih

My Life's Journey said...

rasa sedih jak dengar ..sob sob ..emo sorang hihi

c'axoera ヅ said...

sedang cuba untuk faham ni....JANGAN GANGGU!

ciK LyndaWawa said...

updet gik jang.......

Zie Madini said...

sik pernah ler pulak mek dgr lagu tok versi swak. hehe