Monday, October 4, 2010

Mok Ngetest Market Juak Ehhss

Salam.. Lamak dah sik molah entry baru ehh.. Ritok tek aku ada molah trading untuk forex.. Nak ngetest market jak ritok sebenarnya.. Betul ka sik bacaan aku.. Nang lamak dah sik trading... Yerdehhhh.. haha...

Bagi sapa2 yang lom tauk pasal trading forex tok aku ajar sikit2 jak ilmu la.. Ok.. Dalam trading forex tok ada duak jak benda nak d polah.. Satunya adalah buy\bearish dan sigek gik kitak orang sell\bullish... Untuk buy tok maksudnya kitak orang pending ataupun kitak org set nilai market untuk beli... Bila beli dalam trading tok bacaan market kitak org mestilah nuju ke atas...




Pending ataupun set untuk beli\buy



Ya adalah carta untuk buy.. Mun untuk sell ktk org nangga market ya akan turun ke bawah.. Of course la nak?! Sikkan sell tek pandey nak nait inda.. Haha... Just kidding.. Ok2.. Dibah tok adalah carta untuk sell.. Contoh jak...




Pending untuk Sell/Bear




Gambar kat atas ya adalah menunjukkan market untuk sell.. So, mun takrang nak pending ktk org kenak tunggu market ya sell.. Cemne mok tunggu ktk org boleh place untuk sell stop ataupun sell limit..


Oklah.. Setakat ya jak dolok untuk masa tok.. Mata dah ngantok.. Isok2 ajar gik.. Muahmuahmuahhsss.. Sayang awak semua.. Salam..

21 comments:

BSI said...

doakan ktk untung besar..supaya dpt spon kmk kelak..amin..

AmirFX said...

kepada VivianAR,
Haha.. Amin.. Puh kanan puh kiri.. Nah! Keta Perdana k ktk.. haha..

kaljis aka onggon said...

Amir, ku dah berenti buat sementara waktu.. sik tekaber jaga duit mala masyukkk.. yerrr... hehehehe...

Redbloodsnow said...

Setuju gilak² ngan vivian..HEHE

Kenny De said...

hehe. aku pening palak juak mula belaja binatang tuk dolok.hua hua!

AmirFX said...

kepada Kaldu,
Haha.. Byk menar dah ya... hahaa...

kepada PuteriSALJU,
Haha.. Puh kanan puh kiri.. Nah! Keta sorong k ktk.. haha..

kepada kenny,
Haha.. Sama bro.. Paling angol bila belajar pasal pips...

Jalalyna A. said...

mek lom gk ada masa mena2... asal mek nk bukak, ada jk hal... nunggu mek meli lappy baru... bok dpt set suma ya... ermmm...

Faizal n Fashitah said...

oOOOo...macam ya duhal mainnya. Kira nok gamba2 ya kira karan2 nok dipakei k kita mukak laptop/pc kita la nak? (Aku seh sik paham wei!.. lak la temu minum2 kupi okeh!)

AmirFX said...

kepada ASma,
Haha.. Ok.. Momantai.. Dah ktk ada masa kelak leh trade sama...

kepada Audio,
Haha.. Nak karan2 kaler ijo ya pip.. Nak kaler merah ya indicator jak... Kupi?! Boleh2.. haha..

Gadis✿ said...

ya rabbi..
carta apakah ni
sori...x fhm gila
tgk carta + penerangan bhsa srwk
pening2 jadi..
hehe

AmirFX said...

kepada Gadis,
Haha.. Aikkk.. Sejak bila pening2 dengan bahsa srawak nie?

miss Fida said...

kmk nang x paham FOREX tok ewh..ehehhe...tapi masa mek training ngan cdak bank negara rya ada nya terangkan tp mek x pay attention glak...huhuhu..entahlah..mcm susah jak n risiko nya tinggi kan..tapi papa pun semoga ktk berjaya...mun untung besar boh lupak belanja mek org mkn..ehhehe

AmirFX said...

kepada Miss FIda,
HAha.. Sayang ktk sik pay attention... Risikonya nang tinggi p nektok ktk leh start trading ngn modal serendah rm38 jerrrrr....

mummysyafie said...

mun dah untung jangan lupak ngan mek mir..belanja laksa sarawak

AmirFX said...

kepada Mummy,
Haha.. Boleh mummy.. Tunggu ktk turun kuching gik kelak n kmk dah ada duit time ya... haha..

dUrRaNi said...

mek xtauk pa bnda yaa...huhuhuhu...

btw, tak g sabah..?? area ney?? jangan lpk abas2 kmk..hehe.. ;p

AmirFX said...

kepada Durrani,
Haha.. Ya adalah carta k nangga market forex.. G sabah area Pulau Manukan.. Ktk ada d sia ka?

Ryan Valentine said...

@_@

AmirFX said...

kepada Ryan,
Haha.. Apa maksud ya? Gula batu ka?! haha..

Ida Athanazir said...

*hari hari i nanggar benda tok on my comp at home*

semoga berjaya!!

AmirFX said...

kepada Kak Ida,
Haha.. SApa yg main benda tok kat umah ktk? Insyaallah...