Sunday, September 26, 2010

Jom Heboh...

Salam.. Entry kali tok cerita pasal kehebohan aku lamak tok.. Heboh bukan tegal jom heboh tapi heboh pasal movie marathon... Full of watching n listening to these movies... Some are great n some are so so... Haha... Right, just wanna share what movies had been watched..

Lately being bored so, watch some movies la... haha.. Here's the movie that I've watched..

The Diary of Wimpy Kids





Cita berkenaan seorang nemiak yang baruk masuk middle school kira mun kat sitok kelas peralihan. P d amerika kelas peralihan sidak macam kelas biasa jak... Miak tok wataknya dalam sekolah ya ingin nampak glemer tapi sekpat sebabnya lupak byk gik benda perlunya kaji untuk jadi glemer.. So, mcm2 jak ideanya nak jadi glemer lam skolah ya... So, mun mok tauk lanjut just cari DVD o donlod jak dari internet.. hehe.. Rating cita tok aku berik 2.5 bintang.. Another 2.5 bintang ya cita tok cita nemiak.. So, I didn't expect too much from it...




The Expandables




Cita tok action movie... Sapa minat action2 ya cita tok nang byk action... Smp pelakon pun semua nama2 yg glemer2 jak... P jalan cita terlalu singkat.. Overall cita tok terlalu mahal gilak... AKu sik kesah juak munnya pakei pelakon yg best2 p biarlah jalan ceritanya panjang kit.. Tok jalan cerita terlalu pendek... Pasal pelakonnya gik bagus nya tambah gik pelakon2 yg gah kedak Edward Cullen ka, Aaron Aziz ka, Fizz Fairuz ka.. opsss... So lame.. haha... Nway, tahap bintang yang aku berik cuma lam 2.5 bintang... Sapa mok tauk gik cita tok leh donlod o carik DVD jak...




The Losers




Ok.. Cita action lagi.. Permulaan cita nang bestlah.. Sidaknya nyelamat nemiak dari tebusan p last2 nemiak yang diselamat ya mati juak.. Ada konspirasi d sia.. Kedak TV3 juak molah konspirasi sampei menyebabkan kawan blogger ku sorang ya puteh mata nak pergi jom heboh.. haha.. Tedahnya.. Lenkali jak bro... Kat senanjung asaku tiap bulan ada jom heboh... Ok.. Back to the topic... Overall jalan cita best gik dari cita expandables.. Pelakon pelik2.. Jarang nemu pun pelakon lam cita tok... Mmm.. Pa gik oww...?! Aaaa... Heroin sik lah kacak ney pun.. Kurus jak diriknya p bumper belakang nang BMW 3 series punya.. haha.. Ehhh... Ada masuk scene 18sx inda.. haha... Ok2... Rating 3 dari 5 bintang.. Shud watch this movie.. Get from the downloadable torrent o get some pirate DVD's...




The A-Team




Haha.. Tok cita action lagik sekali.. Cita tok boleh padah la.. Gabungan cita action dari duak movie kat atas.. Pelakon nang super2 juak la.. Mr. T mesti ktk org kenal punya... Otai dalam dunia perfileman... Ya pelakon lamak lam cita A-Team.. Tapi digantikan ngan Quintin Jackson.. Mukanya duak lebih kurang sama jak.. haha.. Nway, jalan cita tok nang best lah banding ngn cita duak igek kat atas ya... Menghiburkan... lalalaaa... Heroin nang kacak la di ambik... Jessica Biel.. Badan kedak model.. SUPERB! haha.. Oklah.. Mun mok tauk gik tangga jak lam bentuk DVD o donlod dari internet.. hehe.. Paling senang... Rating aku berik 4 bintang... Must watch! haha...




Prince of Persia




One of the best game on my pc last 5 years ago turn into movies.. Not bad at all.. The character remains.. Cuma jalan cerita ada berbeza dengan game... First of all mesti mok tauk sapa org jaik nak?! hehe.. Dalam cita tok sik susah ktk org nak kenal ngn org jaik.. Senang nak d detect... Muka mesti bengis... Somet teberong... Palak mun sik lasak ataupun sekda rambut terus.. Nang ciri2 org jaik lah.. haha.. Heroin manis2 jak mukanya.. Ala2 arab giteww... Berkenan juak tuan hamba ngannya.. Yerdehh.. Mcm lah nya kenal ngan aku.. haha.. Cita tok rating aku berik 3.5 dari 5 bintang... Mok tauk gik boleh carik DVD sik pun donlod jak senang cita... Go n watch...




After Life




Serius.. Bagi yang ada nemiak bawah umur jgn d suruh nangga cita tok.. SERIUS! 18sx yg melampau.. Walaupun tok adalah cita hantu, tapi scene 18sx nya byk gilak... Mun sidak nak nangga pun carik DVD yg telah d luluskan oleh FINAS... Tahap keseraman cita tok sik lah seram ney pun... Sebabnya sik seram adalah watak hantu lam cita tok kacak gilak.. Sik kedak antu biasa2 d tangga.. Ada yang seram pun watak hantu orang tua.. Muka dah kerepot mesti lah seram nak.. yahhh.. *cemne nak org nangga aku dah tua kelak*.. Overall best juak k layan.. Rating 3 dari 5 bintang.. Donlod o DVD.. Ur choice... haha.. Sekda gik kat panggung asaku cita tok...




Toy Story 3




Haha.. Cita nemiak.. Just nice untuk nemiak... haha.. Cita berkisar ttg patung Woody yang dah lamak jadi mainan untuk si Andy tok tek.. Andy dah semakin membesar dan akan pergi ke kolej Lim Kok Wing.. *tambahan*.. Lepas ya tek nak si Woody n membernya lain d pisahkan samada d embak ke kolej, tinggal kat loteng ataupun d derma ke Nursery... Andy tok milih woody untuk d embak ke kolejnya kelak.. Membernya lain akan d engkah atas loteng umah... Tapi ada salah faham bila maknya tek ingat mainan lainnya akan dibuang.. Woody pun cuba nak nyelamat sidaknya... Mun maok tauk gik carik DVD o boleh donlod jak.. Rating aku berik 3 bintang..




Twilight




Ok.. Bagi perempuan dan wanita d luar nun genti ada yang minat gila2 ngan cita tok... Mesti ada yang dah nangga.. Aku pun bok pas nangga juak.. Conclusion aku asa cita tok maseh juak jiwang tapi ada part aku asa aku kedak Edward Cullen juak sebab aku ada gigi taring.. Gigi geraham jak sekda gik.. Raja Bersiong jak lah.. haha... Nway, edward cullen lam cita tok nampak lebih cool jak.. Kedak aku juak.. yerrr.. Ada gik lok.. haha.. Ok2.. Malas mok cita panjang2... Rating aku berik 3 jak la.. Boleh donlod or carik DVD.... Kadar keganasan cita tok sik la ganas gilak.. Biasa2 jak.. Cuma jalan cita kali tok lebih exciting gik...




So.. Thats all from me right now.. Kelak2 ada gik cita pasal movie marathon.. P kumpul banyak2 kit sak takrang dpt milih cita ney best k tangga kelak2.. Salam sayang untuk semua especially untuk onyeng yang ngegeh d sana.. Muahmuahmuahhhss... Sayang awak gilak2... Have a great day everybody.. Salam.

28 comments:

Faizal n Fashitah said...

Semua crita dah ku tanggar ku dan crita nok paling ku suka adalah The Loser dengan afterlife. Nok crita lain ya DVD ku buang lam tong uras jak (Espeseli crita Twilight huhu bencik nyawa ku huhu..)

AmirFX said...

kepada F n F,
Haha.. Adoh.. Sayang buang.. Derma jak DVD ya.. haha..

f.i.e.z.a said...

mek suka the losers dari expandables.abg mek suka donload pasya upload kat media player.best!
yalah jarang dah meli dvd nek tok hehe

AmirFX said...

kepada Fieza,
Haha.. Menar ya... Jarang gilak2 mun nak beli DVD nektok.. Dah kira kuno mun k DVD.. hehe...

mr_abs said...

yoh, misleading da jak. ne spek itam jom heboh tek pok? hahaa

sama kita dio, twilight ya, tong uraslah jawapannya. kacak eh. ada geng. hahaha

Ida Athanazir said...

mek nanggar Takers last nite.. good! twilight molight moonlight new moon.. iboh jak. Blum mek nanggar

fLo said...

suka the expendables!hehehe..mek suka action movie..
p cita eksen kamen mek xminat la..hahaha..

Big Momma said...

kamek nok maseh kuno tok masih juak meli dvd....he he he... sik pandei berdonlod gilak. dvd expendable dah 2 minggu meli lalu belum juak tertanggar..........ha ha ha

hannaH said...

kmk tengah layan series BONES..bah adakah edward cullen segal ada gigi taring??haha.jiwengs.

dUrRaNi said...

haaa....ngga cta xajak owang...jaaikkk...hhehehe...

juh mam kepci juh...ktk chia... ;p

Norris said...

lama ku sik nangga muvi eh...rindu juak..dolok masa lom kawin asal ada cerita aja nangga..nektok sikpat gik...gago ngan anak..ahahaha..thanks for the info...best..

Shitsurei Shimashita said...

hehehe..medak toy story paling best..
uik xda cite malaysia ker..

AmirFX said...

kepada Mr Abs,
Haha.. Aok ooo.. Lupak ku pasal spek itam ya.. Kelak cita gik.. haha...

kepada Kak IDa,
Aaa.. Cita ya kmk mok tangga juak kelak... Cita twilight n munlight ktk beli dvd o donlod jak senang cita kak... haha...

kepada Flo,
Cita eksen kamen? Cita Kamen Rider ka?! Minat juak ktk ngn Satria Baja Hitam ooo... Feveret hero juak ya...

kepada Big Momma,
HAha.. Maseh org makei DVD kinektok.. LOm la kuno gilak.. haha... Kmk tok jak dah biasa men donlod jak.. Zaman skolah dolok smp nyewa VHF tape inda...

kepada Hannah Montana,
Bones? Oooo.. Cita siri ya... Best2... Taring ya kmk ada p sik juak kmk maok jadi Edward Cullens ehh.. yerrr... haha...

kepada Durrani,
Haha... Kelak aaaa... Nangga wayang d MBO... KMk nak lunch d chillipeppers... Jom...

kepada Norris,
Haha.. Beli DVD jak bro.. NAngga ngan anak sekali... P jgn layan cita ganas gilak.. Terpengaruh anak kelak... haha...

kepada Shitsurei,
Haha.. Cita malaysia aku tgh donlod skrg nie... Cita jgn pandang belakang congkak...

Amni said...

Prince of Persia jak mek dah tangga.. hehe... lamak diam jauh tok, nang sik da lalu nangga movie.. camne nak nagga? haha... sikda cineplax kat sitok. alang2 tunggu balit kuching la.. he..

erolnukman said...

cita The Expandables ya ingin bnr ku nak nanggar...crita lain ya,ada yg dah d tanggar ku.Yg paling best Toy Story 3...kekeke! Byk moral value...wpun just cerita katon...Andy nak masuk kolej Lim Kok Wing indah..nasib sik UiTM..hehehe

BSI said...

twilight n after life mek sikda nangga koh..most fav crita antara sia..the loser..!!

oh nanan! said...

kmk ska the loser, A-team & persia!hehe

btw, ktk rate cta ekot kekacakan heroin ka? heroin kacak tinggi rating. x adil! hehehe

AmirFX said...

kepada Amni,
Haha.. Tedah ktk.. Donlod k torrent jak cita ya... Aaa.. Cgek gik ktk boleh nangga streaming video jak mun nak senang gik...

kepada Erol,
Haha.. Nang byk moral op the story lam cita ya.. haha... Lim kok wing ambik tempat standard kit.. haha...

kepada VivianAR,
Haha.. Cita ya nang best.. Carik jak ktk DVD mun sik donlod jak kelak... Sikpun pakei streaming video...

kepada Nanan,
Haha.. Pilihan ramai lelaki bah.. Ya rating tinggi.. haha...

Redbloodsnow said...

psssttt pstttt...pinjam lok ^_ winksss winkss...hehehe. cita prince of persia kck ow

Adinda Amy Sensei said...

salam kitak..

lamak sik singgah sitok..
kitak sihat kah?
mek bait jakk...

link blog kamek yang baru tok..

http://kilauancintasangratu.blogspot.com

kelakk kitak tuka oowh..hehe

AmirFX said...

kepada Putri Salju,
Haha.. Maok ka?! Aaa.. Kelak jumpa time gathering...

kepada Amy Sensei,
Salam.. Sehat kmk tok.. Ok... Kelak apdate link baru blog ktk...

Ryan Valentine said...

cita A team ya best.. lawak pun ada bh tp sik brapa gilak.. action lebih

AmirFX said...

kepada Ryan,
Haha.. Nang best.. P cita the expandables lebih gik action nya.. haha...

Globalized Dayung said...

After Life benar kah???? Kat USA sik dpd dipotong2 ada kelak orang yg memotong kenak pecat....hahahaha!!! Sidak percaya kepada expression dlm creta...Yelah idup kat negara orang lain budaya koh...pernah ku crita "babak bercium" kenak potong mun kat Malaysia, apa sidak madah...aik dari ciya lah ko tahu perasaan bercinta & dr sex lah orang dpd baby....Ku anguk2 senyum songeh ja....

mummysyafie said...

nangga Toys Story leh nanges indah kamek. apa tek nangga andy berpisah ngan woody..o tedah..

AmirFX said...

kepada Dayung Senandung,
Haha.. Menar ya.. Mun kenak potong alu sik best cita ya kelak.. P bahaya juak untuk tontonan kanak2 riang... haha...

kepada MummySyafie,
Haha.. Tedah ooo... Kmk pun ingtnya akan ekot Andy g kolej Lim Kok Wing...

ciK LyndaWawa igUana said...

siney nemu buke first ya???mok juak..

AmirFX said...

kepada CikWawaIguana,
Haha.. Kmk colek dari tenet jak ya...